Trending By: Syamir Shafie November 29, 2023 @ 10:50am

Segelintir Netizen Dakwa Tak Layak Pegang Watak Keluang Man… Rupanya Nas-T Lalui Proses Uji Bakat, Dipilih Daripada 300 Calon

Pelakon Nas-T meluahkan rasa bangga apabila diumumkan sebagai teraju utama siri animasi popular, Keluang Man yang bakal muncul dalam versi filem tahun 2025 kelak.

Dalam pada kegembiraan itu, tidak dinafikan pemilihannya sebagai watak Keluang Man dipertikaikan oleh beberapa pihak.


Segelintir netizen mempersoalkan fizikal pemilik nama sebenar Nas Muammar Zar itu yang tegap dan agak rendah sedangkan tubuh badan Keluang Man dalam versi animasi lebih tinggi dan kurus.

Dalam pada itu, perwatakannya turut tidak dirasakan tidak seiring dengan pembawaan watak Keluang Man.

Menurut siri animasi asal, Keluang Man digambarkan sebagai watak yang kelakar, bersahaja dan mudah terhibur.

Sebaliknya, dakwa netizen, pelakon filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa itu tidak sesuai memegang watak tersebut gara-gara karakternya yang serius dan memiliki riak wajah yang kelihatan ‘sombong’.

Sukar memenuhi kehendak netizen, kelayakan Nas-T bagaimanapun disaring menerusi beberapa siri uji bakat bagi mendapatkan sosok yang menepati kriteria-kriteria produksi.

Menurut pengarah filem Keluang Man, Anwari Ashraf, Nas-T dipilih daripada lebih 300 calon atas faktor kemampuannya menterjemah penjiwaan seperti yang dikehendaki watak berkenaan.

Nas-T tidak menyangka akan terpilih kerana ramai pelakon hebat menyertai uji bakat pencarian hero animasi popular yang diperkenalkan pada akhir era 1990-an itu.

Dia yang sebelum ini menyifatkan dirinya ‘kerdil’ dalam industri seni tanah air bagaimanapun bersyukur serta meluahkan keterujaan untuk menjayakan watak tersebut dengan cemerlang.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 17 Apr 2023
Trending Mon, 18 Dec 2017

无端端拥有RM5797,该怎么花?这存钱法真的有效!

如果你发现在2018年12月31日,你拥有了RM5797,你会怎么用呢?爱旅行的年轻设计师Jas为了让自己更有趣的存钱,就实行了『信封存钱』计划!

Trending Thu, 8 Nov 2018

Sinead O’Conner Peluk Islam Demi Kebaikan. Alhamdulillah Dan Tahniah!

Sinead O’Conner menemukan ketenangan setelah mengenali agama suci ini.

Trending Wed, 22 Jul 2020
familuv Tue, 1 Nov 2022

“Saya Akan Kembali Pada Ex” – Pesanan Cinta Aliff Syukri Raih Pujian Warganet

Tular sebuah video usahawan kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri ditemu bual oleh seorang pempengaruh TikTok yang membahaskan isu berkenaan hubungan percintaan. Dalam video berdurasi 53 saat yang dikongsikan oleh @asrikamarudin, Aliff ditanyakan mengenai soalan adakah dia […]

Trending Mon, 18 Jun 2018

Kes Kelar Anak, Isteri Saya Seorang Ibu Penyayang Sehinggalah…

Saya bersyukur dua lagi anak lelaki berusia tujuh dan lima tahun tidak berada di rumah kerana mengikut datuknya beraya ke Triang. Jika tidak pasti mereka trauma melihat kejadian itu.

Trending Sat, 21 Dec 2019

Hanya Kerana Isteri Kuat Berleter, Sekeluarga Maut

Anak-anak comel tapi sayang maut juga

error: Content is protected !!