Trending By: SGMS Enal May 5, 2019 @ 12:59pm

Syed Saddiq Berang Ada Akaun Facebook Palsu

Dewasa ini, kewujudan akaun media sosial palsu semakin menjadi-jadi. Sikap golongan yang tidak bertanggungjawab ini sanggup membuka akaun palsu semata-mata untuk menyamar, menipu dan mengambil kesempatan kepada pengguna media sosial yang lain.

Terbaharu, Menteri Belia dan Sukan, YB Syed Saddiq telah tampil membuat laporan polis berikutan kewujudan akuan palsu yang menggunakan nama dan gambarnya di laman sosial Facebook.

 
 

Laporan Polis dan MCMC Telah Dibuat

View image on TwitterView image on Twitter
 
 
 

Menerusi Twitter, beliau memberitahu bahawa telahpun membuat laporan polis dan SKMM (Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia) berikutan wujudnya akaun palsu tersebut. Beliau juga menegaskan bahawa, dirinya telah dididik untuk sentiasa berbudi bahasa dan akan mengekalkan prinsip tersebut.

Selain itu, beliau juga menyatakan bahawa dirinya tidak akan sesekali memaki hamun seperti yang difitnah di medium media sosial. YB Syed Saddiq juga meminta kepada orang ramai untuk menyebarkan kenyataannya itu demi kebenaran.

Akaun Palsu

By: Hazurin

Sumber: OhBulan dan  Twitter

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 1 Sep 2019

YDP Agong Buat Adam Corrie Terkejut

Pertemuan bersama YDP Agong membuatkan Adam Corrie terharu.

Trending Thu, 16 May 2019

Alahai…Gambar Skandal Keempat Pula Tersebar

Kata wanita yang menggunakan nama akaun Mei Fina di Instagram, dia mengingatkan netizen agar tidak menyebarkan gambar-gambar lamanya.

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Tue, 9 Jun 2020
Trending Tue, 13 Feb 2018

日本地勤细心双手搬行李 网友惊:比自己拿还要好!

很多人搭飞机都担心托运行李会被航空公司职员「甩来甩去」,日前有网友上伕传了一段拍到日本全日空(ANA)地勤职员在停机坪小心翼翼地搬运每件行李,再温柔地一件一件整齐排列在行李车上,发文者还写说「比你对自己的行李还要好」。

Trending Wed, 9 May 2018
Trending Thu, 21 Jun 2018

Harga RON 95, Diesel Kekal

Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengumumkan peruntukan sebanyak RM3 bilion subsidi untuk RON95 dan diesel, bagi memastikan harga bahan api ini diapungkan di pasaran.

| Live TV