Trending By: SGMS Faida July 5, 2018 @ 10:45am

TERKINI; Polis Temui Mayat Wanita Dikerat Di Sungai Gombak

Ngeri! Mayat seorang wanita ditemui di dalam sebuah bag di mana anggota badan mayat itu dikerat beberapa bahagian.

Polis menemukan dua dua bagasi berasingan dan diletakkan di tebing Sungai Gombak di Jalan Ipoh di sini, kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Difahamkan, anggota badan wanita yang dikerat itu dimasukkan ke dalam dua bagasi berasingan selepas satu daripadanya ditemui seorang lelaki sedang menyiram pokok yang terlihat kaki terkeluar dari sebuah bagasi itu.

Pemeriksaan polis di lokasi menemui sebuah lagi bagasi terletak kira-kira 50 meter dari lokasi bagasi pertama yang ditemui lelaki berkenaan.

Pihak polis turut menemui sebuah bagasi mengandungi pakaian di tebing bersebelahan dengan lokasi penemuan bagasi pertama, namun disahkan tidak mempunyai kaitan dengan kes terbabit.

Pemeriksaan terhadap bagasi pertama menemui bahagian tangan, kaki dan kepala, manakala bagasi kedua pula mengandungi bahagian badan.

Pihak bomba turut berada di lokasi bagi membantu polis membawa keluar mayat berkenaan kira-kira jam 2 petang tadi.

Timbalan Ketua Polis Daerah Dang Wangi Superintendan Rudy Abdullah berkata, pihaknya sudah mengambil keterangan daripada dua lelaki dan seorang wanita dipercayai gelandangan berusia lingkungan 20-an hingga 30-an bagi membantu siasatan kes berkenaan.

“Buat masa ini, belum dapat dipastikan sama ada anggota badan yang ditemui dalam kedua-dua bagasi berkenaan adalah daripada individu yang sama.

“Malah, identiti dan jantina mayat berkenaan belum dapat dikenal pasti secara sah,” katanya yang ditemui di lokasi kejadian di sini, hari ini.

Tambah Rudy, mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

“Orang ramai yang kehilangan ahli keluarga diminta membuat laporan di balai polis berhampiran. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.

Untuk berita lanjut, terus menonton Buletin Utama jam 8.30 malam ini atau saksikan catch up TV di www.tonton.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 7 Feb 2023
Trending Tue, 15 Feb 2022

5 Perkara Yang Peniaga Online Je Faham! Parcel Tiba-Tiba Tak Boleh Track Tu Paling Pening!

Menjadi peniaga online ini tak semudah yang anda sangkakan. Dengar memanglah mudah. Post gambar kemudian orang beli, bungkus dan pass parcel kepada kurier. Tu je. Tapi anda lupa, mana mungkin ada kerja yang tak ada […]

Trending Tue, 18 Jan 2022

Terlibat Kemalangan Motosikal, Keadaan Azhan Rani Stabil & Masih Dalam Jagaan Pakar

Pelakon Azhan Rani terlibat dalam sebuah kemalangan motosikal yang berlaku tengah hari semalam. Berita itu disampaikan oleh sahabatnya, aktor Beto Kusyairy menerusi kemas kini di laman Twitter. “Amanah dari sahabatku Azhan Rani, dukacita ingin menyampaikan […]

Selebriti Tue, 19 Sep 2023
Trending Mon, 9 Jul 2018

Sebelum Misi Bermula, Saya Dah Rasa Tak Sedap Hati…Isteri Penyelam Thailand Luah Rasa

Saya nak beritahu dia yang saya amat sayangkan dia dan boleh diakui tiada lelaki macam dia dalam dunia ini. Saya akan tetap sayangkan dia, sayang saya kepadanya tidak akan berubah

Trending Mon, 16 Dec 2019

这吃药习惯很多人都有!其实很伤身

用药是经常的事情,你可知道,吃药方式不对,就算药没问题,人也会出问题!

Featured Tue, 11 Jul 2023
Trending Mon, 16 Nov 2020