Trending By: Salma Syahbuddin March 31, 2021 @ 12:34pm

Tiada Lagi ‘Work From Home’, Syarikat Mula Beroperasi Bermula Esok!

Menerusi sidang media Majlis Keselamatan Negara (MKN) yang diketuai oleh Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada Selasa memaklumkan, sidang khas bersetuju dengan cadangan Kementerian Perdagangan Antarabangsa Dan Industri (MITI) untuk membatalkan syarat pematuhan 30% bekerja dari rumah atau work from home bagi pihak pengurusan dan penyelia sebuah syarikat.

 

Ini adalah berdasarkan kepada justifikasi arahan bekerja dari rumah yang dikeluarkan kepada syarikat perkilangan adalah sukar untuk dilaksanakan kerana opearasitidak dapat dilaksanakan secara remotely. Selain sering melibatkan proses kompleks dan teknikal dengan kehadiran pasukan pekerja.

 

Selain itu, pembatalan syarat ini sekaligus memberikan peluang kepada syarikat untuk beroperasi pada tahap yang maksimum.

 

Tambahnya lagi, mengenai kapasiti kehadiran pekerja perkhidmatan awam ianya adalah berdasarkan kepada pekeliling atau arahan daripada jabatan awam. Sektor swasta pula adalah dibenarkan beroperasi 100 peratus bagi pengurusan, penyelia dan operasi dan arahan ini akan beroperasi bermula 1 April 2021.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Wed, 21 Dec 2022

Meerqeen Sakat Adik, Warganet Seloroh Harap Shaqeel Cepat Membesar Untuk Balas Dendam – “Nanti Buli Abang Pula Tau”

Pelakon sensasi, Meerqeen sekali lagi menjadi perhatian ramai apabila gelagatnya bersama adik bongsu, Muhammad Shaqeel Shauqeen tular di media sosial. @meerqeen Sorry shaqeel #fyp #foryou ♬ suara asli – Langit Musik Indonesia Menerusi perkongsiannya di […]

Hiburan Mon, 9 May 2022

Nyanyi Single Popular New Boyz ‘Meraung’, Tomok Terkejut Anak Hafal Lagunya

Tomok terkejut anak sulungnya boleh hafal lagunya ketika di zaman New Boyz.

Trending Mon, 29 Jan 2018

LADY CRASHES CAR INTO STAIRCASE AFTER SEEING COCKROACH IN CAR

Cockroaches are scary as heck, but imagine seeing one right inside your car while driving!

Trending Fri, 5 Jun 2020