Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Events By: Salma Syahbuddin September 15, 2018 @ 10:00am

Long Weekend Dan Tak Tahu Nak Buat Apa? Jom Ke Karnival Rempah 2018!

Sempena sambutan Hari Malaysia pada 16 September ini, sertai warna warni Malaysia bersama warga Media Prima dalam menyambut Hari Malaysia pada 16 September 2018 ini di Rempah 2018 dengan Gabungan Terbaik Malaysia!

Selain itu, jangan lepaskan peluang untuk bertemu dengan mereka yang mempunyai bakat luar biasa dalam menghasilkan seni lukisan.  Pameran seni yang unik yang telah dihasilkan adalah, karikatur trilogy oleh wakil Media Prima, Johan Ishak. Selain dari itu, watak animasi kegemaran kanak-kanak, Ejen Ali juga akan membuat penampilan khas bagi  menghiburkan orang ramai sepanjang acara ini berlangsung.

Rempah 2018 ini telah dianjurkan oleh One Nation Fits All (ONFA) iaitu sebuah komuniti yang menjalankan kerjasama sosial. Acara ini juga turut disokong oleh beberapa rakan kongsi yang terkenal menerusi acara besarnya seperti Big Bad Wolf, BookXcess Sdn Bhd, Sunway Education Group, Balai Seni Negara, GanForHire, Tujuan Gemilang, Village Grocer dan banyak lagi.

Dan, berita baik buat seluruh rakyat Malaysia yang ingin menyertai acara di REMPAH 2018 kerana semuanya adalah percuma. Pengunjung yang datang juga boleh melawat pameran kesenian, kraf disekitar kawasan Tamarind Square, Cyberjaya. Malah, pengunjung yang datang juga dapat merasai dan mengimbau kembali memori apabila berada di Heritage Street

Kepada mereka yang sukakan barangan ataupun suasana vintage, korang bolehlah berkunjung ke pameran Balai Seni Lukis Negara yang bertemakan, A Place Called Home.

Bagi ibu-bapa yang  membawa anak-anak mereka berkunjung ke Tamarind Square ni, jangan risau, bawalah anak-anak ke BookXcess untuk menikmati pelbagai aktiviti menarik yang telah disediakan seperti, storytelling, puppetry dan mereka juga boleh menyertai peraduan mewarna bersama Ejen Ali!

Jadi, kalau korang bosan duduk kat rumah sepanjang cuti ni, apalagi bolehlah layari maklumat tentang acara terkini di karnival REMPAH 2018  dengan melawat facebook mereka di www.facebook.com/events

Rempah akan berlansung pada 16 September 2018, di Tamarind Square, Cyberjaya. Pesta seni yang menjanjikan suatu pengalaman baru buat penggemar seni, 12 jam tanpa henti bermula dari 9.16 pagi sehingga 9.16 malam.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 22 Sep 2019
Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Stacy Tunggu ‘Jodoh’ Terbaik?

Kerja tetap kerja…

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Hiburan Wed, 12 Sep 2018

Tahniah! Ayu Raudhah Hamil Anak Keempat

Rezeki Allah itu datang dalam berbagai bentuk yang diikuti tanda pagar Laura Zuleykha nak jadi kakak, suami nak anak ramai, Allah pun bagi… Tahniah Ayu & Zaquan!

Trending Hari Ini Fri, 29 May 2020
Hiburan Fri, 19 Jan 2018

JINNYBOYTV’S VIDEO GETS HEAVILY CRITICISED BY NON-MALAYSIANS

JinnyBoyTV’s latest video went viral when 9GAG shared it onto their Facebook page. Unfortunately, non-Malaysians are slamming the video pretty badly.

Hiburan Wed, 27 Jun 2018

“Gila Glamour, Tagih Simpati” – Intan Liana Terkilan

Intan Liana terkilan dengan sesetengah pihak yang mengatakan dia menagih publisiti murahan dan gila glamour.

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

‘Kekasih Luna Yang Mana Ya?’- Luna Maya Respon ‘Sindiran’ Baim Wong

Luna tidak berseorangan kerana percutian itu turut disertai oleh beberapa sahabat mereka.

| Live TV