Drama By: Afiqah Azizan December 11, 2023 @ 10:37am

Tonton Apa Hari Ni: ‘Alice Kampung Baru’

Tidak dapat dinafikan bahawa kehidupan di ibu kota memang banyak cabaran. Malah, cabarannya lebih ketara apabila baru bertapak di sini. Itulah situasi yang diketengahkan dalam siri Tonton Original terbaharu yang berjudul ‘Alice Kampung Baru.’

Alice (Amelia Christie) merupakan cahaya mata tunggal kepada May (Sazzy Falak). Alice telah dibesarkan di halaman kampung bersama ibunya.

Namun, sehari selepas dia menduduki kertas terakhir untuk peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia, dua beranak ini telah memulakan perjalanan ke Kampung Baru, Kuala Lumpur. Penghijrahan mereka ini telah mendapat perhatian oleh penduduk di kawasan tersebut.

Tujuan utama May menjejak kaki ke kawasan ini adalah untuk mencari suaminya (Mustaqim Bahadon). Dia telah berpisah dengan jejaka itu sebelum Alice dilahirkan. Namun, mereka tidak pernah bercerai. May ingin mendapatkan perceraian yang sah agar dia boleh memulakan lembaran baharu.

Hal ini tidak diketahui oleh Alice sebelum ini. Berada di Kampung Baru, Alice juga telah mendapat teman-teman baharu yang bernama Ria (Seera Kamal), Siska (Sharifah Rose), Hilmi (Alif Muhaimin) dan Alif (Muntazar Ghufran). Selain itu, hati Alice juga mula terpaut kepada seorang jejaka bernama Raz (Aniq Durar).

Bagaimanakah perkembangan kehidupan Alice dan ibunya di Kampung Baru?

Cerita Apa? ‘Alice Kampung Baru’
Di Mana? Strim eksklusif HD di Tonton

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Thu, 14 Dec 2023
Drama Sun, 26 Mar 2023
Drama Mon, 19 Dec 2022

Tonton Apa Hari Ni: ‘Hati Tanpa Rasa’

Apa rasa hati tanpa rasa?

Drama Fri, 3 Mar 2023
Drama Thu, 8 Jun 2023
Drama Mon, 12 Feb 2024

Tonton Apa Hari Ni: ‘Rindu Kasih 2’

Ujian kehidupan memang mencabar, lebih-lebih lagi setelah keluar penjara.

Drama Thu, 12 Mar 2020

Amelia Henderson Derita Dalam “Rindu Yang Terindah” ?

Antara kasih dan benci, dapatkah Airis bertahan dalam perkahwinannya?

Drama Tue, 14 Feb 2023
error: Content is protected !!