Drama By: Afiqah Azizan May 17, 2023 @ 10:30am

Tonton Apa Hari Ni: ‘Kampung Mat Saleh’

Kehidupan ini penuh dengan perkara yang tidak disangka-sangka.

Drama slot Sakura terbaharu yang berjudul ‘Kampung Mat Saleh’ menceritakan kisah yang tidak dijangka dan mampu membuat anda tak kering gusi.

Siri ini dibarisi pelakon berbakat seperti Aiman Nasir, Nelissa Nizam, Wanna Ali dan Wanns Ahmad. Ia mengikuti watak Faizal yang bekerja sebagai ‘office boy.’ Dia juga adalah jejaka yang berasal dari Kelantan. Namun, susuk fizikalnya persis orang Inggeris.

Pada suatu hari, Faizal telah diarahkan oleh bosnya untuk menghantar satu dokumen penting ke negeri Kedah. Penghantaran tersebut perlu dilaksanakan dengan segera. Ia hal penting!

Namun, dalam perjalanan ke negeri Jelapang Padi itu, Faizal terlibat dalam sebuah kemalangan. Malang lagi baginya, kepalanya telah terhentak di sebuah batu.

Penghulu kampung yang bernama Ali menjumpai Faizal yang berada dalam keadaan terbaring di tepi sawah. Dia telah memberi bantuan kepada Faizal supaya dia sedarkan diri.

Apabila sedar, Faizal telah lupa ingatan dan jati dirinya. Malah, dia yang sebelum ini bertutur dalam dialek Kelantan yang pekat kini hanya bertutur dalam bahasa Inggeris. Maka tidak hairanlah yang Penghulu Ali beranggapan bahawa Faizal adalah seorang Mat Saleh.

Nama baharu Faizal yang diberi oleh Penghulu Ali adalah Saleh. Penghulu Ali juga membawa Saleh pulang ke rumahnya untuk berubat. Zana, anak perempuan Penghulu Ali, juga membantu saleh untuk menyesuaikan dirinya di kawasan kampung. Apakah yang akan dilalui oleh Saleh di kampung ini?

Cerita Apa? ‘Kampung Mat Saleh’
Hari Apa? Setiap Isnin-Khamis
Jam Berapa? 6 petang
Di Mana? TV3

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Thu, 30 Nov 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Kami Orang KL’

Kehidupan di KL ada bezanya.

Drama Mon, 23 Oct 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Great Teacher Onizuka’ Musim Pertama Dan Kedua

Bukan calang-calang orang mampu menjadi guru.

Drama Sat, 31 Dec 2022

Kerana Cinta Itu Ada Tampil Gandingan Mantap Aedy Ashraf & Nabila Razali

Hanya kerana dengki dan iri hati, Nabila Aulia berdepan dengan pelbagai ujian sehingga mahligai perkahwinannya digadaikan. Apabila kebenaran itu timbul, masihkah ada peluang bagi Nabila Aulia dan Tengku Aisy untuk kembali menemui sinar bahagia? Saksikan […]

Drama Wed, 25 Jan 2023

[VIDEO] Tak Tahu Melur Untuk Firdaus Ada Musim Ke-2, Peminat Teruja Nak Lihat Kemesraan Anna Jobling & Meerqeen!

Alahai comel je pasangan Meerna ni buat Tiktok pakai baju tidur. Apa2 pun, tak sabar lah nak tunggu Melur Untuk Firdaus 2!

Drama Thu, 25 Aug 2022
Drama Mon, 13 Feb 2023
Drama Mon, 9 Oct 2023

Afifah Nasir Bawa Watak Jahat, Bergandingan Dengan Aiman Hakim Dalam Haloba

Saksikan drama bersiri Haloba di slot Samarinda TV3

Drama Fri, 9 Jun 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Diva Seroja’

Bakti guru amat bermakna.

error: Content is protected !!