Featured By: Fadzlena Jafar May 5, 2020 @ 5:19pm

3 selebriti ini pernah melakukan pembedahan kosmetik, tetapi kini menyesal!

Di Hollywood, berpenampilan menarik antara syarat untuk kekal popular terutama mereka yang terbabit dalam bidang seni dan peragaan.

Berikutan tekanan untuk sentiasa kelihatan cantik itu, ramai selebriti sanggup melakukan apa sahaja termasuk pembedahan plastik mahupun pembedahan kosmetik.

Tidak hairanlah antara kerjaya yang paling popular dan memberikan pulangan lumayan di Hollywood ialah pembedahan rekonstruktif dan juga kosmetik.

Seorang wanita melakukan pembedahan rekonstruktif di Korea Selatan. (Gambar hiasan/NSTP/E-mel)

Antara bintang Hollywood yang membuat pengakuan pernah melakukan pembedahan plastik ialah pelakon siri Friends, Lisa Kudrow.

Pelakon itu mengakui pernah melakukan pembedahan hidung ketika berusia 16 tahun dan hasilnya bukan sahaja wajah baharunya itu membuka laluan untuk ke Hollywood, tetapi juga terbabit dalam siri paling popular di dunia, Friends.

“Saya melakukannya (pembedahan plastik) ketika cuti musim panas sebelum saya berpindah ke sekolah baharu. Wajah saya agak hodoh dan selepas membuat hidung, saya rasa wajah saya lebih menarik.

“Oleh itu, di sekolah baharu tiada siapa yang mengetahui saya mengubah bentuk hidung saya. Itu antara keputusan terbaik yang saya lakukan,” katanya kepada The Saturday Evening Post.

Lisa Kudrow mengakui pernah membuat pembedahan hidung. (Kredit gambar: Instagram @lisakudrow)

Bagaimanapun, beliau yang kini masih menerima pendapatan sebanyak RM86.34 juta (USD20 juta) setahun hasil daripada royalti siri Friends, mencadangkan peminatnya untuk melakukan pembedahan plastik sekiranya perlu sahaja dan bukan untuk mengubah seluruh wajah.

Selain itu, supermodel terkenal, Tyra Banks turut mengakui pernah melakukan pembedahan mencantikkan hidung dan juga rambutnya.

Pengakuan yang dibuat menerusi bukunya itu dibuat bagi mempromosikan gaya hidup sihat dalam kalangan remaja di Amerika Syarikat supaya tidak mengadili seseorang hanya kerana individu berkenaan melakukan pembedahan plastik.

“Saya mempunyai masalah apabila tulang dalam hidung saya membesar dan menyebabkan rasa kurang selesa, justeru saya melakukan pembedahan untuk membuangnya dan selepas itu, lebih mudah untuk saya bernafas.

“Tetapi pada masa sama saya turut meminta supaya pakar bedah mencantikkan sedikit hidung saya. Saya mengaku, rambut saya palsu dan hidung juga dibuat. Saya perlu menyatakan kebenaran kerana saya bertanggungjawab untuk berterus-terang kepada peminat,” katanya.

Ramai selebriti Hollywwod membuat suntikan botox untuk kekal awet muda.

Kebelakangan ini kecenderungan selebriti Hollywood turut berubah apabila ramai yang melihat kecantikan semula jadi lebih berkekalan berbanding tindakan mengubah wajah.

Menurut Harper’s Bazaar, pembedahan kosmetik kini lebih menjadi pilihan kebanyakan selebriti Hollywood kerana menggunakan kaedah yang kurang invasif berbanding pembedahan plastik yang tampak ketara perubahan dilakukan.

Begitupun, sejak akhir-akhir ini beberapa selebriti mengakui kesal melakukan pembedahan berkenaan yang dikatakan mengubah penampilan mereka sehingga tampak amat berbeza.

1. Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow mengakui kesal melakukan suntikan botoks. (Gambar daripada Instagram @gwynethpaltrow)

Antaranya, bintang Avengers, Gwyneth Paltrow yang mengakui pernah membuat suntikan botox, namun menyesalinya kerana suntikan itu membuatkan wajahnya tampak kaku dan buruk.

“Ya, saya pernah membuat botox, tetapi rupa saya seperti Joan Rivers,” katanya kepada Harper’s Bazaar.

Beliau merujuk pada penampilan mendiang Joan Rivers, pengacara Fashion Police yang menjadi bahan jenaka di Hollywood kerana wajahnya yang tampak seperti patung bergerak.

2. Victoria Bechkam

Isteri David Beckham ini meneysali tindakannya membesarkan payudara. (Kredit gambar: Instagram @victoriabeckham)

Victoria Beckham yang pernah membuat pembedahan pembesaran payudara turut mengakui tindakan berkenaan menyebabkan penampilannya tampak hodoh sekali.

Dalam temu bual dengan majalah Allure, Victoria mengambil keputusan membuang implan dalam payudaranya untuk kembali kepada saiz asal apabila melihat gambarnya yang kelihatan buruk dengan payudara baharu itu.

3.Nicole Kidman

Ketika membuat suntikan botox, wajah Nicole Kidman tampak tua sedikit. (Kredit gambar: Instagram @nicolekidman)

Pelakon Australia, Nicole Kidman turut mengakui pernah menggunakan botox, namun menyesalinya.

“Saya pernah membuat suntikan botox, tetapi saya membuangnya dan kini saya boleh menggerakkan kembali wajah saya,” katanya kepada agensi berita, Huffington Post.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 18 Oct 2018

Aktiviti Lasak Bukan Lagi Penghalang Buat Wanita Berhijab. Najwa Sports Collection Harus Dimiliki

Najwa Sports Collection menyediakan penyelesaian reka bentuk yang mematuhi syariah yang tidak berkompromi dengan aurat atau gaya.

Events Mon, 15 May 2023
Featured Fri, 24 Feb 2023
Featured Fri, 23 Dec 2022

Kongsi Video Kemas Bilik Belajar, Ramai Jadikan Intan Najuwa Sebagai Inspirasi

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian di TikTok yang menunjukkan pelakon Intan Najuwa sedang mengemas bilik belajarnya. Menerusi hantaran tersebut, Intan sedang mengemas segala buku-buku belajarnya dalam keadaan tersusun. Namun, apa yang mencuri perhatian ramai adalah […]

Featured Fri, 7 Dec 2018

Pusat Hiburan Tidak Dibenarkan Beroperasi Melabihi Jam 1 Pagi bermula 2019. Ini Berita Baik!

Pada si kaki clubbing, tiba masanya untuk anda mencari hobi yang lebih berfaedah!

Featured Mon, 18 Sep 2023
Featured Thu, 18 May 2023
error: Content is protected !!