Featured By: Fadzlena Jafar May 5, 2020 @ 5:19pm

3 selebriti ini pernah melakukan pembedahan kosmetik, tetapi kini menyesal!

Di Hollywood, berpenampilan menarik antara syarat untuk kekal popular terutama mereka yang terbabit dalam bidang seni dan peragaan.

Berikutan tekanan untuk sentiasa kelihatan cantik itu, ramai selebriti sanggup melakukan apa sahaja termasuk pembedahan plastik mahupun pembedahan kosmetik.

Tidak hairanlah antara kerjaya yang paling popular dan memberikan pulangan lumayan di Hollywood ialah pembedahan rekonstruktif dan juga kosmetik.

Seorang wanita melakukan pembedahan rekonstruktif di Korea Selatan. (Gambar hiasan/NSTP/E-mel)

Antara bintang Hollywood yang membuat pengakuan pernah melakukan pembedahan plastik ialah pelakon siri Friends, Lisa Kudrow.

Pelakon itu mengakui pernah melakukan pembedahan hidung ketika berusia 16 tahun dan hasilnya bukan sahaja wajah baharunya itu membuka laluan untuk ke Hollywood, tetapi juga terbabit dalam siri paling popular di dunia, Friends.

“Saya melakukannya (pembedahan plastik) ketika cuti musim panas sebelum saya berpindah ke sekolah baharu. Wajah saya agak hodoh dan selepas membuat hidung, saya rasa wajah saya lebih menarik.

“Oleh itu, di sekolah baharu tiada siapa yang mengetahui saya mengubah bentuk hidung saya. Itu antara keputusan terbaik yang saya lakukan,” katanya kepada The Saturday Evening Post.

Lisa Kudrow mengakui pernah membuat pembedahan hidung. (Kredit gambar: Instagram @lisakudrow)

Bagaimanapun, beliau yang kini masih menerima pendapatan sebanyak RM86.34 juta (USD20 juta) setahun hasil daripada royalti siri Friends, mencadangkan peminatnya untuk melakukan pembedahan plastik sekiranya perlu sahaja dan bukan untuk mengubah seluruh wajah.

Selain itu, supermodel terkenal, Tyra Banks turut mengakui pernah melakukan pembedahan mencantikkan hidung dan juga rambutnya.

Pengakuan yang dibuat menerusi bukunya itu dibuat bagi mempromosikan gaya hidup sihat dalam kalangan remaja di Amerika Syarikat supaya tidak mengadili seseorang hanya kerana individu berkenaan melakukan pembedahan plastik.

“Saya mempunyai masalah apabila tulang dalam hidung saya membesar dan menyebabkan rasa kurang selesa, justeru saya melakukan pembedahan untuk membuangnya dan selepas itu, lebih mudah untuk saya bernafas.

“Tetapi pada masa sama saya turut meminta supaya pakar bedah mencantikkan sedikit hidung saya. Saya mengaku, rambut saya palsu dan hidung juga dibuat. Saya perlu menyatakan kebenaran kerana saya bertanggungjawab untuk berterus-terang kepada peminat,” katanya.

Ramai selebriti Hollywwod membuat suntikan botox untuk kekal awet muda.

Kebelakangan ini kecenderungan selebriti Hollywood turut berubah apabila ramai yang melihat kecantikan semula jadi lebih berkekalan berbanding tindakan mengubah wajah.

Menurut Harper’s Bazaar, pembedahan kosmetik kini lebih menjadi pilihan kebanyakan selebriti Hollywood kerana menggunakan kaedah yang kurang invasif berbanding pembedahan plastik yang tampak ketara perubahan dilakukan.

Begitupun, sejak akhir-akhir ini beberapa selebriti mengakui kesal melakukan pembedahan berkenaan yang dikatakan mengubah penampilan mereka sehingga tampak amat berbeza.

1. Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow mengakui kesal melakukan suntikan botoks. (Gambar daripada Instagram @gwynethpaltrow)

Antaranya, bintang Avengers, Gwyneth Paltrow yang mengakui pernah membuat suntikan botox, namun menyesalinya kerana suntikan itu membuatkan wajahnya tampak kaku dan buruk.

“Ya, saya pernah membuat botox, tetapi rupa saya seperti Joan Rivers,” katanya kepada Harper’s Bazaar.

Beliau merujuk pada penampilan mendiang Joan Rivers, pengacara Fashion Police yang menjadi bahan jenaka di Hollywood kerana wajahnya yang tampak seperti patung bergerak.

2. Victoria Bechkam

Isteri David Beckham ini meneysali tindakannya membesarkan payudara. (Kredit gambar: Instagram @victoriabeckham)

Victoria Beckham yang pernah membuat pembedahan pembesaran payudara turut mengakui tindakan berkenaan menyebabkan penampilannya tampak hodoh sekali.

Dalam temu bual dengan majalah Allure, Victoria mengambil keputusan membuang implan dalam payudaranya untuk kembali kepada saiz asal apabila melihat gambarnya yang kelihatan buruk dengan payudara baharu itu.

3.Nicole Kidman

Ketika membuat suntikan botox, wajah Nicole Kidman tampak tua sedikit. (Kredit gambar: Instagram @nicolekidman)

Pelakon Australia, Nicole Kidman turut mengakui pernah menggunakan botox, namun menyesalinya.

“Saya pernah membuat suntikan botox, tetapi saya membuangnya dan kini saya boleh menggerakkan kembali wajah saya,” katanya kepada agensi berita, Huffington Post.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 10 Jun 2019
Featured Wed, 18 Sep 2019

Al-Ikhsan lancar tudung sukan mudah kering

Guna fabrik berasaskan Smartdry Technology

Featured Thu, 16 Jun 2022

“Saya Rasa Saya Dengan Dia…”- Didakwa Jahanamkan Hidup Fizi Ali, Ini Respons Shakilla Khoriri

Selepas dikatakan ‘naik hantu’ dengan bekas isterinya, pelakon Shakilla Khoriri, penyampai radio Fizi Ali membuatkan netizen terus berteka-teki mengenai masalah yang dihadapi mereka. Membuat dakwaan terbabit di ruangan Instagram Story, Fizi berkata dia menghormati Shakilla

Featured Mon, 3 Sep 2018

Daripada Autisme Kepada Genius, Individu Ini Buktikan Autisme Bukan Satu Kekurangan

Pengidap autisme, Dr. Temple Grandin buktikan bahawa perbezaan bukan bermakna kekurangan.

Featured Fri, 20 Sep 2019

Ketahui keburukan jika terlalu kerap minum kopi

Anda pengemar kopi? Kurangkan selagi boleh

Featured Sun, 26 Aug 2018

4 Jenis Teh Yang Boleh Bunuh Lemak-Lemak Degil Dalam Badan

Lagi bagus anda minum teh ini tanpa gula!

Oh Lawa Wed, 24 Apr 2019

Makanan jadi bahan lukisan rekaan fesyen, kreatif betul!

Seni boleh dihasilkan dengan apa jua bahan.

Featured Wed, 10 Aug 2022
Featured Thu, 27 Feb 2020

| Live TV