Hiburan By: SGMS Faida April 11, 2019 @ 11:55pm

3.5 Juta Tonton FFM30, Ahmad Idham Ucap Terima Kasih!

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Ahmad Idham Ahmad Nadzri melalui satu kenyataan media, mendedahkan siaran langsung malam anugerah Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) lalu berjaya mencatat jumlah penontonan tertinggi keseluruhan sebanyak 3.5 juta selain sohor kini nombor satu di laman twitter melalui tanda pagar #FFM30.

“Saya mewakili FINAS sebagai penganjur FFM30 dengan kerjasama Persatuan-Persatuan Perfileman Malaysia dan disokong Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia merakamkan sekalung penghargaan kepada semua pihak dan khalayak yang telah menyokong penganjuran FFM30 pada tahun ini,” katanya.

Dalam kenyataan media sama, beliau turut memberi penjelasan ringkas susulan isu yang berlaku ketika penganjuran FFM30 pada 30 Mac lalu.

“Bagaimana pun, merujuk kepada sesi ‘post-mortem’ FFM30 yang diadakan di antara FINAS bersama penyiar rasminya, ASTRO diketuai Namanzee Harris, Ketua Kandungan Produksi ASTRO di FINAS Petaling Jaya semalam, penjelasan berkaitan beberapa isu-isu berbangkit yang berlaku di malam anugerah telah dikenalpasti,” katanya.

Beliau mendakwa, ia susulan perancangan pihak produksi ASTRO tidak berlaku seperti yang sepatutnya dan oleh itu semua pihak bersetuju akan lebih berhati-hati di masa hadapan.

Menurut beliau lagi, FINAS telah mengambil langkah proaktif dengan merangka cadangan pengisian program-program yang lebih efektif untuk penganjuran FFM31 depan.

Ia termasuk mengambil kira cabaran-cabaran yang dihadapi pada edisi kali ini.

“Namun begitu, di masa hadapan, FINAS mengharapkan agar setiap pihak yang terlibat di malam anugerah untuk menghormati tugasan yang telah diberikan berdasarkan kontrak yang telah ditandatangani termasuklah menghadiri raptai bagi mengelakkan sebarang masalah komunikasi,” katanya ringkas.

Oleh. Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Sat, 27 Oct 2018

Fashionable and Still Eco-Friendly; Remade, Reduced, Recycled

It’s awesome to see big brands and fashion designers are conscious of their impact on the environment.

Hiburan Fri, 31 Aug 2018

Ahli Keluarga Raikan Hari Jadi Micheal Jackson Ke 60

Dalam masa sama, anak dan anggota keluarga Raja Pop dunia itu turut melancarkan acara lelongan dan menerima pingat pada majlis mengingati mendiang.

Hiburan Sun, 19 Aug 2018

Putus Dah Lima Tahun, Chris Brown Masih Belum Move On?

Sebelum ini, Rihanna pernah memberitahu Brown bukan lagi individu penting dalam hidupnya tetapi nampaknya lelaki ini masih belum move on.

Featured Sun, 22 Aug 2021

“Saman Artis Membazir, Ni Bukan Zaman Sekolah Nak Gaduh”- Shila Amzah

Penyanyi, Shila Amzah meluahkan pandangannya berikutan isu melibatkan kes saman antara selebriti yang kini hangat diperkatakan di media sosial. Menerusi laman Instagramnya, Shila berkongsi pandangannya dengan mengatakan perkara tersebut hanya membuang waktu dan wang ringgit.

Hiburan Wed, 24 Aug 2022

“Saya Tumpang Kontroversi” – Siti Khadijah Halim Kena Tempias Gara-Gara…

Yelah kan nama pun nak sama dah tu yang netizen confius tu…

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Redha Tapi Rindu…Ali Puteh Tidak Mahu Anak Menderita

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul…

Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Fizz Fairuz Tak Tertekan Walaupun…

Fizz atau nama sebenarnya Mohd Fairuz Zainal Abidin bersyukur sehingga kini bakatnya masih dilihat oleh penerbit dan pengarah tanah air. Bercakap mengenai perkembangan terbaru, Fizz bakal tampil dengan drama Kamar Kamariah menerusi slot Zehra. Dalam drama ini, Fizz berganding dengan pelakon hebat, Nabila Huda.

Featured Sat, 6 Aug 2022

[VIDEO] Syukur Tidak Cedera! Aina Abdul Terpeleot Ketika Persembahan – “Jatuh Pun Ada Gaya”

Jatuh pun performance still onzz 😍 Apapun Aina tetap slayy tambah dengan traditional inspired outfit 🔥👑

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

| Live TV