Hiburan By: SGMS Faida April 11, 2019 @ 11:55pm

3.5 Juta Tonton FFM30, Ahmad Idham Ucap Terima Kasih!

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Ahmad Idham Ahmad Nadzri melalui satu kenyataan media, mendedahkan siaran langsung malam anugerah Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) lalu berjaya mencatat jumlah penontonan tertinggi keseluruhan sebanyak 3.5 juta selain sohor kini nombor satu di laman twitter melalui tanda pagar #FFM30.

“Saya mewakili FINAS sebagai penganjur FFM30 dengan kerjasama Persatuan-Persatuan Perfileman Malaysia dan disokong Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia merakamkan sekalung penghargaan kepada semua pihak dan khalayak yang telah menyokong penganjuran FFM30 pada tahun ini,” katanya.

Dalam kenyataan media sama, beliau turut memberi penjelasan ringkas susulan isu yang berlaku ketika penganjuran FFM30 pada 30 Mac lalu.

“Bagaimana pun, merujuk kepada sesi ‘post-mortem’ FFM30 yang diadakan di antara FINAS bersama penyiar rasminya, ASTRO diketuai Namanzee Harris, Ketua Kandungan Produksi ASTRO di FINAS Petaling Jaya semalam, penjelasan berkaitan beberapa isu-isu berbangkit yang berlaku di malam anugerah telah dikenalpasti,” katanya.

Beliau mendakwa, ia susulan perancangan pihak produksi ASTRO tidak berlaku seperti yang sepatutnya dan oleh itu semua pihak bersetuju akan lebih berhati-hati di masa hadapan.

Menurut beliau lagi, FINAS telah mengambil langkah proaktif dengan merangka cadangan pengisian program-program yang lebih efektif untuk penganjuran FFM31 depan.

Ia termasuk mengambil kira cabaran-cabaran yang dihadapi pada edisi kali ini.

“Namun begitu, di masa hadapan, FINAS mengharapkan agar setiap pihak yang terlibat di malam anugerah untuk menghormati tugasan yang telah diberikan berdasarkan kontrak yang telah ditandatangani termasuklah menghadiri raptai bagi mengelakkan sebarang masalah komunikasi,” katanya ringkas.

Oleh. Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 18 May 2019

Aizat Amdan Cipta Lagu Untuk Arwah Ayah

Aizat Amdan sedih selepas pemergian bapa tercinta pada bulan lalu masih terkesan pada dirinya.

Hiburan Wed, 25 Sep 2019

Harap Perkahwinan Kali Ke Tiga Kekal, Radhi OAG Cari Calon Isteri!

Lepas ini kalau boleh saya hanya ingin bercakap mengenai hal kerjaya dan tidak mahu terlalu bercerita tentang hal rumah tangga.

Events Fri, 8 Jun 2018

Donald Trump Anjur Majlis Buka Puasa

Kami rasa ini kemuncak tindakan hipokrit Donald Trump. Mengenakan sekatan terhadap orang Islam dalam masa sama meraikan diplomat kanan di Rumah Putih untuk berbuka puasa.

Events Sun, 9 Feb 2020

Karpet Merah #AJL34 Lebih Bergaya Dan Stylo!

hangatkan malam AJL34 guys!

Selebriti Sat, 1 Feb 2020

Rebecca Nur Islam Meraung Di Lapangan Terbang?

Rebecca Nur Islam dan anak-anak meraung hiba di lapangan terbang. Kenapa ya?

Hiburan Thu, 6 Sep 2018

那英暌违17年再度来马开唱!明年216「攻」上云顶飙唱

天后驾到!暌违17年,华语乐坛天后那英明年2月16日将来大马举办《那英那世界巡回演唱会》!届时那英会飙唱多首属于她的经典歌曲,与大马粉丝度过一个难忘的情人节。

Hiburan Tue, 22 May 2018

东于哲出道9年首次亮相北京「终于实现了!」

出道九年的东于哲正式进军中国,携新歌《黑白说》亮相北京举办媒体见面会!发布会现场被精心布置成格斗舞台,东于哲全球首唱新歌,充满感染力的音乐唱出了大众的心声,也展现了自己的实力与音乐态度。

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Mad August新曲唱出男人无奈心声!承认结束才拥抱开始

Mad August新曲唱出男人无奈心声!《再一次分手》承认结束才拥抱开始~

Hiburan Sat, 12 Oct 2019

‘Teringin…Tapi Siapalah Saya Kan’- Siti Nurhaliza

Dalam perkembangan lain, Siti bakal terbang ke Adelaide, Australia untuk menjayakan konsert di Festival Theatre Adelaide pada 18 Oktober ini.

Hiburan Thu, 20 Sep 2018

李俊颉新歌掀手势舞热潮「TIK TOK」APP上千人参与

Victor李俊颉的全新单曲《别说再等一下》出乎预料在网络亚洲超人气手机 APP「Tik Tok」成热门手势舞潮流,吸引上千人参与!

| Live TV