Hiburan By: SGMS Faida April 11, 2019 @ 11:55pm

3.5 Juta Tonton FFM30, Ahmad Idham Ucap Terima Kasih!

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Ahmad Idham Ahmad Nadzri melalui satu kenyataan media, mendedahkan siaran langsung malam anugerah Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) lalu berjaya mencatat jumlah penontonan tertinggi keseluruhan sebanyak 3.5 juta selain sohor kini nombor satu di laman twitter melalui tanda pagar #FFM30.

“Saya mewakili FINAS sebagai penganjur FFM30 dengan kerjasama Persatuan-Persatuan Perfileman Malaysia dan disokong Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia merakamkan sekalung penghargaan kepada semua pihak dan khalayak yang telah menyokong penganjuran FFM30 pada tahun ini,” katanya.

Dalam kenyataan media sama, beliau turut memberi penjelasan ringkas susulan isu yang berlaku ketika penganjuran FFM30 pada 30 Mac lalu.

“Bagaimana pun, merujuk kepada sesi ‘post-mortem’ FFM30 yang diadakan di antara FINAS bersama penyiar rasminya, ASTRO diketuai Namanzee Harris, Ketua Kandungan Produksi ASTRO di FINAS Petaling Jaya semalam, penjelasan berkaitan beberapa isu-isu berbangkit yang berlaku di malam anugerah telah dikenalpasti,” katanya.

Beliau mendakwa, ia susulan perancangan pihak produksi ASTRO tidak berlaku seperti yang sepatutnya dan oleh itu semua pihak bersetuju akan lebih berhati-hati di masa hadapan.

Menurut beliau lagi, FINAS telah mengambil langkah proaktif dengan merangka cadangan pengisian program-program yang lebih efektif untuk penganjuran FFM31 depan.

Ia termasuk mengambil kira cabaran-cabaran yang dihadapi pada edisi kali ini.

“Namun begitu, di masa hadapan, FINAS mengharapkan agar setiap pihak yang terlibat di malam anugerah untuk menghormati tugasan yang telah diberikan berdasarkan kontrak yang telah ditandatangani termasuklah menghadiri raptai bagi mengelakkan sebarang masalah komunikasi,” katanya ringkas.

Oleh. Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 21 Jun 2023
Hiburan Mon, 13 Jan 2020

‘Tipulah Kalau Kata Tak Takut’- Naim Daniel

Biar benda itu jadi satu doa…

Featured Sat, 10 Dec 2022

Imran Bard Selar Peniaga Makanan Obses Ikut Trend – “Semua Benda Nak Letak Cheese”

Pempengaruh media sosial, Imran Bard atau nama sebenarnya Muhammad Al Imran Badaruddin, 21, menerima pujian netizen setelah menyelar tindakan peniaga kerana obses menjenamakan produk jualan mengikut trend terkini. @kucengnanges dia bukan viral eh, dia TULAR […]

Hiburan Thu, 4 Oct 2018
Fab Foodies! Wed, 12 Sep 2018

Nangka Ke Durian? Chef Selebriti Terkenal Ini Pula Dikecam Netizen

Bagaimanapun, gambar durian tersebut telahpun dipadam. Namun, netizen kan cekap jalankan kerja mereka!

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

Kristal Rehatkan Lan Dan Kini Sedang Mencari Vokalis Baru

Lan Kristal di rehatkan oleh kumpulannya sendiri dan mereka sedang mencari vokalis baru untuk di ganti

error: Content is protected !!