Featured By: Khairil Khusyairi March 1, 2023 @ 7:49pm

3 Tahun Dirikan Rumah Tangga, Hannah Delisha & Suami Belum Bersedia Miliki Zuriat – “Jaga Anak Bukan Seperti Jaga Kucing”

Pelakon genit Hannah Delisha, 27, mengaku belum bersedia untuk menimang cahaya mata biarpun perkahwinannya kini mencecah tiga tahun.

Memetik laporan Kosmo!, Hannah atau nama sebenarnya Hannah Adlina Blackburne Birch, menjelaskan untuk bergelar seorang ibu adalah satu tanggungjawab besar dan mahu lebih bersedia untuk memiliki zuriat pertama.

“Saya dan suami telah pun berbincang tentang perkara ini (memiliki zuriat). Untuk memiliki anak memerlukan tanggungjawab yang sangat besar. Jaga anak bukan seperti menjaga anak patung atau bela kucing.

“Menjaga kucing pun memerlukan tanggungjawab, apa lagi anak.

“Kami mahu pastikan sudah betul-betul bersedia. Sebab saya tahu apabila ada anak nanti, kami kena betul-betul tumpukan perhatian dan masa untuk anak sebaik mungkin.

“Apabila saya sudah tidak terlalu sibuk nanti, insya-Allah baru saya akan merancang untuk memiliki zuriat. Tapi apa-apa pun semuanya berbalik juga kepada keizinan Allah SWT,” jelasnya.

Tambah pelakon 28 Hari Mencari Cinta itu, dia dan suami tetap merancang untuk memiliki cahaya mata namun bukanlah pada waktu terdekat.

“Sejujurnya memang saya merancang untuk memiliki cahaya mata. Saya bukan kahwin, terus untuk dapatkan zuriat secepat mungkin.

“Saya rasa kagum melihat ibu yang bekerjaya, namun pada masa sama dapat menjaga dan memberikan tumpuan pada anak. Perkara itu bukan mudah.

“Saya melihat bagaimana ibu saya membesarkan saya dengan kepayahan sebagai seorang ibu tunggal. Memang sangat susah sebab pada masa saya dia perlu bekerja,” ujar Hannah.

Dalam pada itu, Hannah memberitahu kedua-kedua keluarganya sangat memahami perkara tersebut. Malah berkongsi mahu dikurniakan empat cahaya mata.

“Alhamdulillah kedua-dua belah pihak memahami dan tidak meletakkan tekanan pada saya dan suami untuk segera memiliki anak.

“Kalau mereka bertanya sekali pun, saya hanya cakap doakanlah yang terbaik untuk kami.

“Namun jika diberikan rezeki lebih, empat orang cahaya mata pun dah ‘cantik’,” kongsinya.

Untuk rekod, Hannah mendirikan rumah tangga bersama pelakon, Imam Shah yang juga asal Singapura pada 2021 secara rahsia.

Sumber: Kosmo!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 26 Apr 2018

Baru Beli Komputer? Baca 6 Panduan Ini Untuk Setiap Port & Adapter Yang Ada

Panduan untuk tentang Port & Adapter di setiap komputer riba atau lebih dikenali ‘laptop’

Featured Fri, 9 Sep 2022
Featured Mon, 11 May 2020

Keracunan makanan, sakitnya lebih teruk daripada bersalin!

Ketahui beza keracunan makanan, cirit-birit

Cahaya Mata Thu, 1 Dec 2022
Trending Fri, 6 Sep 2019

So What’s Gonna Happen to f(x) Now?

One by one, the Queens are leaving. So what should we expect from members of f(x) now?

Featured Thu, 17 May 2018

12 Cadangan Hidangan Sahur Yang Sihat, Mudah Dan Bekalkan Tenaga

Tak ada idea nak bersahur dengan apa? Di sini ada beberapa cadangan mudah dan ringkas.

Featured Mon, 9 May 2022
Hiburan Fri, 6 Dec 2019

Remy Ishak, Izara Aishah Wajah Baru Hariz Dan Izzah Dalam Ombak Rindu The Series

Siapa ingat filem Ombak Rindu yang diadaptasikan dari novel karya Fauziah Ansari, lakonan Aaron Aziz sebagai Hariz dan Maya Karin sebagai Izzah? Kini, novel trilogi ke-2 dan 3 Ombak Rindu kembali dalam bentuk drama bersiri

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

Tunang Remy Ishak Jadi Viral

Hanya kerana drama, tunang pelakon ini pun turut menjadi viral

| Live TV