Featured By: Maya Basir May 23, 2023 @ 4:14pm

Akui Tidak Iri Hati Sharnaaz Ahmad Ada Kekasih, Azira Shafinaz Doa Jumpa Jodoh Yang Baik – “Dia Layak Untuk Bahagia…”

Penyanyi dan pelakon, Azira Shafinaz tumpang gembira melihat Sharnaaz Ahmad bersama kekasihnya di sebuah majlis tayangan perdana baru-baru ini.

Menurut Azira, sebagai seorang sahabat, dia mengharapkan yang terbaik buat Sharnaaz dan mendoakan agar dia bertemu dengan jodoh yang baik.

“I always wish him the best dengan siapa pun dia keluar atau berkawan, saya rasa he deserves to be happy.

“Dia pun seorang single father, I am sure dia pun ada impian untuk ada keluarga of his own. Semoga berjaya dan semoga dapat jodoh yang baik-baik.

“I saw the video yang Sharnaaz pergi (tayangan perdana) Polis Evo, dan saya rasa baguslah. Saya tak ada perasaan nak iri hati sebab kami hanya berkawan.

“That’s why saya rasa kelakar bila orang tanya saya tentangnya. Saya pun jenis orang yang tak suka sibuk hal orang lain,” ujarnya semasa ditemui di sesi lawatan ke lokasi penggambaran filem Syerif di Bandar Malaysia, Sungai Besi, semalam.

Pernah digosipkan menjalinkan hubungan cinta dengan Sharnaaz, Azira menafikan dan menegaskan mereka tidak lebih sekadar kawan.

“Biasalah sebagai seorang artis, orang akan tanya this type of question bila rapat dengan sesiapa. For me, saya jaga pergaulan.

“Kalau saya rasa saya ada sesuatu untuk dikongsi, saya akan kongsi. Selain itu, ia hanya spekulasi atau mungkin mereka (peminat) mahukan sebegitu. 

“Sebagai seorang artis, saya tak boleh nak tutup mulut semua orang,” katanya. 

Pertama kali membawa watak anggota polis dalam filem Syerif, Azira mengakui teruja kerana berminat dengan kerjaya itu sejak dari sekolah lagi.

“Ini pertama kali saya bawa watak polis dan rasa sangat seronok sebab sudah lama teringin mahu bawa watak aksi. Waktu saya masih sekolah, saya memang teringin mahu jadi polis. Sebab itu saya join club kadet polis. 

“Bila melakonkan watak Asp. Shazlin dalam filem ini dan menyarungkan pakaian seragam, saya rasa sangat bangga. Itu membuatkan saya terima tawaran untuk berlakon,” katanya lagi.

Filem Syerif yang masih menjalani penggambaran mengisahkan tentang anggota polis yang berjuang untuk menumpaskan kartel dadah ‘Meth Killer’ dan mereka saling berteka-teki siapakah yang menjadi dalang kerana kes mereka sering terlepas daripada proses undang-undang dan penghakiman. Filem arahan Syafiq Yusof ini dijangka menemui penonton tahun hadapan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 18 Sep 2022
Featured Fri, 10 Jun 2022

Sering Terima Watak Antagonis, Adam Corrie Akui Bosan – “Asal Jahat Saja Saya”

Haiyaa Dragon dah bunyi tu 🔥Dragon sekarang dah tukar angin nak jadi ustaz pulak 😂 Tapi betul la cakap Adam asyik dapat watak yang sama je mesti la bosan 😌

Featured Wed, 19 May 2021

Cara Semakan Nombor Baucer BPR Fasa Kedua Bagi Bayaran Tunai

Umum maklum, Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) Bayaran Fasa 2 ini juga telah mulai dikreditkan kepada penerima mulai 7 Mei 2021 secara berperingkat. Manakala bagi penerima tunai, anda akan menerima bayaran mulai 17 Mei 2021 namun ada yang […]

Drama Thu, 18 Aug 2022

“Kami Sangat Baik & Ada Chemistry Yang Kuat” – Anna Jobling Jawab Status Hubungan Cinta

Awww…. ramai nampanya yang ship eyh dengan diorang ni♡♡♡

TECH Wed, 27 Mar 2019

Estranged and unifi Team Up to Showcase Brand New Pre-5G Wireless Technology

unifi is bringing in a brand new level of technology into Malaysia.

Cahaya Mata Fri, 4 Nov 2022

Muka Macam Oppa Korea! Kecomelan Anak Mona Allen Curi Tumpuan

Baru-baru ini, pelakon Mona Allen atau nama sebenarnya Munna Hafiraneza Allen berkongsi wajah anak lelaki sulungnya, Petra Pekin di media sosial. Wajah gebu yang dimiliki oleh Petra itu telah membuatkan ramai peminat geram dan tidak […]

Featured Mon, 13 Jan 2020
Featured Thu, 12 Jan 2023

Amir Masdi Pertaruh ‘Sengaja’ Hasil Ciptaan Hang Nadim & Bunga Cantik

Fuh kolaborasi mantap Amir Masdi bersama komposer hebat

Featured Wed, 9 Nov 2022

Pernah Dihina Hidup Susah, Madammu Jadi Inspirasi Warganet Untuk Berjaya – “Dia Ni Anak Terbiar!”

Usawahan terkenal, Eriyca Baiduri atau lebih dikenali sebagai Madammu tular di media sosial kerana berkongsi kisah perjalanan hidupnya ketika susah dahulu. Madammu memberitahu tidak mudah untuk dia mencapai kejayaan sehingga berada di tahap yang sebegini […]