Featured By: Salma Syahbuddin October 13, 2022 @ 2:59pm

“Anda Telah Tertipu Dengan Pakaian Mereka!”- Ulas Isu PU Azman, Caprice Siap Dedah…

Baru-baru ini kes melibatkan amang seksual membabitkan pendakwah selebriti PU Azman yang terpalit dengan lima pertuduhan mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan dihadapan hakim pada Rabu.

Susulan isu tersebut, penyanyi rap Caprice tampil mengulas isu berkenaan di Instagram Story miliknya.

Menurut Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 34, dunia kini sudah terbalik dan umat Islam perlu bangkit membanteras isu jenayah ini tidak kiralah ia melibatkan golongan pendakwah atau sebaliknya.

Malah, menerusi aplikasi soal jawab di Instagram Story tersebut, Caprice beranggapan, adalah tidak normal bagi seorang individu berusia lingkungan 40-an bertanyakan soalan kepada kanak-kanak atau remaja sama ada mereka sudah mempunyai pasangan ataupun belum.

Bahkan, Caprice juga berpendapat bahawa, budaya ‘couple’ dalam Islam adalah haram.

“Okay, kita abaikan fakta yang dia ustaz ke atau selebriti ke… Tapi adakah normal bagi seorang yang berusia 40 tahun bertanyakan soalan kepada kanak-kanak sama ada dah couple ke belum?

“Couple atau berpasangan dalam Islam adalah haram. Tapi adakah okay bagi seorang uztaz berusia 40 tahun bertanyakan soalan sebegitu dan kemudian ketawa mengenai isu tersebut? Itu tidak lucu, itu menakutkan!,” tulisnya.

Sementara itu, Caprice mengakui apa yang berlaku ini adalah tidak normal sama sekali terutamanya apabila individu tersebut bergelar seorang ustaz.

“No Malaysia, ini tidak normal… terutamnya apabila ia datang dari seorang ustaz. Anda telah tertipu dengan pakaian mereka.

“Akhir zaman bukan takat zaman fitnah tapi, zaman penuh dengan munafik juga. Doa supaya kita dapat hidayah untuk selamatkan umat kita dari golongan-golongan macam ni yang boleh buat ramai terpesong,” katanya.

 

Namun, apa yang memeranjatkan adalah, ramai mangsa tampil mendedahkan bukti dan perkara sebenar yang pernah menimpa mereka membabitkan pendakwah selebriti tersebut.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 17 Apr 2018

Pengulas Fesyen Ini Dikutuk Netizen, Kritik Tetamu Berat Lebih 60kg Hadir Fashion Show

Siapa yang tidak kenal dengan Zaihani Mohd Zain, pengkritik dan pengulas fesyen tempatan ini akhirnya menyuarakan ketidakpuasan hati beliau terhadap tetamu yang berbadan besar yang hadir ke acara pertunjukkan fesyen

Featured Fri, 9 Sep 2022
Trending Fri, 1 May 2020
Featured Thu, 19 Mar 2020

Tudung labuh kekal popular dalam kalangan wanita hari ini

JimmyScarves hasil rekaan lebih kontemporari

LIFESTYLE Tue, 18 Sep 2018

5 Local Drugstore Foundation Dupes for Oily Skin

Keep shine at bay, all day every day with these ringgit-friendly alternatives!

Hiburan Wed, 16 May 2018

Jimin BTS Terima Ugutan Bunuh!

Jimin dilaporkan menerima ugutan bunuh daripada seorang individu yang tidak dikenali pada konsert yang bakal diadakan pada September ini

Featured Fri, 2 Aug 2019

5 bahan makanan ini dapat lindung anda daripada kesan jerebu

Selain topeng muka, makanan pun boleh bantu.

Trending Fri, 18 Sep 2020

| Live TV