Hiburan By: SGMS Faida April 16, 2019 @ 10:45am

Anuar Zain Teringin Rakam Lagu ‘Korean Ballad’

Penyanyi Anuar Zain memberitahu dia kini membuka peluang dan ruang kepada mana-mana komposer untuk menyumbangkan lagu kepadanya.

Namun begitu, penyanyi berusia 50 tahun ini meletakkan syarat yang mana lagu berkenaan harus menepati citarasa dan jiwanya.

“ Saya kini sibuk mencari lagu untuk album terbaharu. Dalam masa sama, saya beri peluang kepada mana-mana individu untuk menonjolkan bakat mereka dalam penulisan lagu.

“ Insha Allah jika lagu itu menepati citarasa saya, pasti ia akan menjadi pilihan. Saya juga perlu mengambil kira citarasa pendengar masa kini oleh itu kalau boleh saya mahu bawakan lagu ‘Korean Ballad’,” katanya ketika ditemui di sidang media Star Vendor di PWTC, semalam.

Sementara itu, pelantun lagu Keabadiaan Cinta ini memberitahu berkemungkinan dia akan berduet dengan idolanya yang merupakan penyanyi terkenal Indonesia.

“ Saya tidak boleh beritahu sekarang siapa orangnya. Apa yang boleh saya cakap, saya kagum dengan pencapaiannya dan beliau merupakan salah seorang idola saya.

“ Insha Allah jika tiada aral melintang, saya akan berduet dengan beliau. Kami masa dalam proses perbincangan,” akhirinya.

Kali terakhir adik kepada penyanyi Ziana Zain ini menghasilkan album bertajuk ‘Anuar Zain’ adalah pada tahun 2016.

Album itu turut mengandungi lapan buah lagu termasuklah sebuah lagu lama berjudul Hujan yang pernah dipopularkan oleh Allahyarham Sudirman Hj.Arshad.

Oleh: SGMS Fas/ Nabil

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 21 Dec 2017

AKSI GILA DAN LUCAH IQRAM DINZLY-JANGAN SIBUK PLEASE!

Kalau sebelum ini Iqram Dinzly dilabel sebagai tidak waras kerana mengambil gambar selfie di kubur arwah ayahnya, kali ini Iqram sekali lagi tampil dengan aksi lucah nya di laman instagram LIVE!

Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Ini Rahsia Dato Siti Nurhaliza Susut Berat Badan!

Beliau juga gembira kerana berat badannya semakin berkurang selepas melahirkan anaknya.

Contest Mon, 8 Apr 2019

#xtraGiveaway: Win Two Tickets to Meet and Greet Hyolyn in Kuala Lumpur

Not only will you get to see her, you’ll get to party with her too, California style!

Hiburan Wed, 18 Dec 2019
Hiburan Thu, 3 May 2018

“We Made It To Kuala Lumpur” – Dua Lipa Akhirnya Teruja

Teruja!  Ini mungkin antara perasaan peminat-peminat beliau pada ketika ini terhadap penyanyi yang mula menempa nama di pentas antarabangsa melalui lagu New Rules nya. Dua Lipa yang kini berada di Malaysia sempena konsert jelajahnya hari ini […]

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

“IG I, Suka Hati I Lah!”. Siapa Buat Aishah Bengang?

Persembahan hebat dari penyanyi ‘legend’ Aishah sewaktu Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 (ABPBH 32) baru-baru ini mendapat pujian kerana masih ‘berbisa’.  Aishah atau nama penuhnya, Wan Aishah  Wan Ariffin (54) menyanyikan dua buah lagu, […]

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Akui Status Jantina, Sam Smith Adalah Non-Binary!

Gay ye, yang ni Sam Smith sendiri buat pengakuan yang He is non-binary! Kalau korang taktau tu apa, bolehlah google.

Hiburan Thu, 23 Aug 2018

Persediaan Kahwin, Atikah Suhaime Tak Gugup Nak Ke Dapur

Alhamdulillah lama-kelamaan saya semakin terbiasa dan dari situ kebolehan memasak semakin baik… Insya-Allah selepas berkahwin nanti tiada masalah hendak ke dapur.

Events Fri, 24 Aug 2018

#xtraEksklusif : 15 Tiket Percuma Untuk Anda Menyaksikan Nick Young !

Tetapi, jangan risau! Kami ada berita baik untuk korang yang meminati lelaki berdarah iban-english ini, kenapa? Baca artikel sepenuhnya

| Live TV