FESYEN By: Del14 August 22, 2019 @ 2:24pm

Artis ‘Turun Padang’ Memeriahkan KLFW 2019

Setiap tahun, Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) adalah satu acara yang amat di nanti-nantikan di mana ramai pereka fesyen yang sudah pun menempah nama di industri fesyen tanah air mahupun yang baharu berjinak-jinak dengan dunia fesyen akan memperagakan koleksi Musim Bunga/Panas mereka. Acara tahunan ini diasaskan oleh saudara Andrew Tan, pemilik Andrew Models dan tahun ini KLFW ingin memberi tumpuan buat pereka-pereka tempatan.

“Tahun ini kita memberi fokus kepada pereka fesyen tanah air, kerana KLFW merupakan platform besar untuk mereka. Jadi kami akan memberi fokus kepada mereka.” katanya pada sidang media KLFW. Acara KLFW 2019 sudah bermula semalam 21 haribulan Ogos sehingga 25 haribulan Ogos 2019 di pentas peragaan tahunan KLFW di Pavilion, Kuala Lumpur.

 
 
 
View this post on Instagram

Mommies and wifey at @mimpi_kita #klfw2019

A post shared by liyanajasmay (@liyanajasmay) on

Hari pertama KLFW mempersembahkan pereka-pereka fesyen seperti Maqilla, Zaimi Zulkafli, Poplook, Lana KL, Amelia Hassan dan pereka tersohor seperti Syaiful Baharim dan Mimpikita yang masing-masing mempunyai pengikut-pengikut mereka tersendiri. Yang menarik tentang KLFW ini adalah bukan sahaja fesyen-fesyen yang diperagakan di pentas peragaan tetapi juga dari mereka yang menghadiri pertunjukan fesyen KLFW. Macam-macam gaya sama ada elegan atau ‘street’ yang dibawakan oleh peminat fesyen tanah air dan laman instagram akan dipenuhi dengan #ootd KLFW 2019.

 
 
 
View this post on Instagram

First day look at #klfw2019 Outfit : @rizmanruzaini ?? ? @saufinadzri

A post shared by nuridasuraya (@nuridasuraya) on

 
 
 
View this post on Instagram

Bright future ahead. Sebab tu pakai sunglasses indoor. ? . Photo courtesy of adik cantik manis @nabila.razali ? #Klfw2019

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

Nantikan gambar-gambar selebriti dan #ootd minggu fesyen Kuala Lumpur sepanjang minggu ini. Pereka Syomir Izwa akan menutup tirai KLFW 2019 pada slot terakhir, Ahad ini, 25hb Ogos 2019.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Bakal Bergelar Ibu, Tahniah Ummi Nazeera!

“ Ya, saya hamil empat bulan satu minggu,” kata Ummi di Majlis Pelantikannya sebagai Duta Adavecosmetics di Suka Sucre Bistro, sebentar tadi.

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

李幸倪新歌《侘寂》玩命!被沙活埋数小时一度呼吸困难

Gin李幸倪为新曲《侘寂》远赴台湾取景拍摄MV!首次与著名导演陈映之合作的李幸倪,MV足足拍摄了24小时,行程艰苦非常。

Events Thu, 17 Oct 2019
Hiburan Mon, 10 Dec 2018
Hiburan Fri, 29 Nov 2019
Hiburan Thu, 9 Aug 2018

FaizaL Tahir Tegur Artis Baru Jangan Malas

Faizal Tahir memberitahu adalah tidak wajar bagi artis baru menarik diri dari mana-mana pertandingan yang melibatkan artis senior dengan alasan takut untuk menghadapi persaingan.

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Tahniah…Ammar Drama Band Selamat Bergelar Bapa!

Ammar Habir memaklumkan isterinya, Sheila Abdul selamat melahirkan bayi perempuan, Ahad lalu.

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Here’s Pretty Much Every Scandal the BIG BANG Members Have Gotten Into

BIG BANG is probably the most problematic boy band.

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

Josiah Hogan ‘Berkira’ Terima Tawaran?

Kenapa Josiah berkira nak ambil job baru?

| Live TV