Hiburan By: SGMS Faida February 23, 2019 @ 4:05pm

ArYanti Mahu Jadi JLO Malaysia?

Kalau dilihat pada kelincahannya di pentas, ramai menganggap penyanyi ArYanti mempunyai persamaan dengan bintang pop terkenal Jennifer Lopez (JLO).

Akui penyanyi yang baru muncul dengan single Nak Apa Lagi, dia menjadikan JLO sebagai inspirasi ketika membuat persembahan pentas.

“ Saya suka melihat bagaimana JLO sewaktu membuat persembahan. Tenaganya luar biasa walaupun di usia 50 an.

“ Kadang-kadang saya hairan juga bagaimana beliau begitu lincah di pentas. Bila fikir balik, kalau dia boleh, kenapa saya tidak?,” katanya kepada XTRA.

Ibu kepada dua anak ini memaklumkan sebagai persiapan tampil dengan lagu fast beat, dia banyak melakukan latihan meningkatkan stamina.

Dalam pada itu, ArYanti yang dahulunya dikenali sebagai Lisa Aryanti memberitahu dia memiliki sebab tersendiri menukar nama pentas.

“ Memang niat saya untuk menjenama semula diri dan ingin dikenali dengan nama lain pula. Pendek kata, saya mahu buat kemunculan semula.

“ Walaupun single pertama yang dikeluarkan tahun lalu, Jangan Cuba kurang mendapat sambutan, saya tidak mahu mengalah. Siapa tahu rezeki Nak Apa Lagi menyebelahi saya tahun ini. Insya Allah, saya mengharapkan yang terbaik,” akhirinya.

Nak Apa Lagi merupakan lagu rancak ciptaan sepenuhnya oleh Altimet. Jom request di radio Hot FM atau Kool FM sekarang, best tau!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 19 Oct 2022
Hiburan Wed, 14 Aug 2019
Hiburan Thu, 22 Sep 2022
Hiburan Thu, 16 Apr 2020
Hiburan Fri, 11 Oct 2019

“Saran Wanita Kawal Marah”

Berita pembunuhan kejam seorang wanita dan anaknya telah menjadi topik bualan hebat di media sosial beberapa hari ini. Insiden itu dikatakan berpunca daripada tindakan mangsa yang melemparkan hadiah ulang tahun yang telah diberikan oleh keluarga

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

Adibah Noor Bengang Pengguna Akaun Linked In Guna Tanpa Izin!

Adibah Noor meminta pengikutnya di laman sosial agar melaporkan sebuah akaun palsu dipercayai Linked In yang menggunakan fotonya untuk tujuan negatif.

Featured Fri, 15 Apr 2022

Akhirnya Hak Jagaan Anak Vanessa Angel Selesai, Gala Sky Diserah Kepada Bapa Mertua

Akhirnya hak penjagaan anak kepada pasangan Allahyarham Vanesza Adzania atau lebih dikenali sebagai Vanessa Angel dan Bibi Adriansyah akhirnya selesai apabila hampir lima bulan perkara ini menjadi kes mahkamah. Memetik laporan Tribunnews, hak penjagaan anak

Hiburan Sun, 20 May 2018

Alycia负脚伤拍MV 忍痛亲上阵打拳跑步

本地才女歌手Alycia推出全新歌曲《坏话》,邀得“音乐鬼才”黄明志合作。 进入MV拍摄期间,Alycia却因出游日本时,扭伤脚踝;为不耽误拍摄进度,她毅然负伤上阵,忍痛完成MV

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Betto Khai Kongsi Kisah Dengan Bekas Isteri Dalam Lagu Baru?

Biarpun sudah berpisah, hubungan kami masih baik.

| Live TV