Hiburan By: Del14 January 30, 2020 @ 11:32am

“Babi Punya Kontraktor!” -Che Ta Mengamuk Rumah Tak Siap

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau lebih mesra dikenali sebagai Che Ta tidak dapat menahan perasaannya apabila ‘mengamuk’ di dalam video yang dimuat naik di dalam Instagram Story memarahi kontraktor yang diupah untuk menyiapkan projek pengubahsuaian rumahnya setelah menunggu dengan sabar selama dua tahun.  

Che Ta juga terkilan, niatnya yang mahu menolong bangsa sendiri akhirnya terkena pada batang hidungnya apabila bukan sahaja dia dipermainkan malah, telah banyak wang dibelanjakan dan dibayar kepada kontraktor terbabit padahal rumah langsung tidak siap. 

“Bila ubahsuai rumah ambil kontraktor Melayu, macam haram jadah rumah aku jadinya. 

“Kita dah habis nak dekat sejuta, lari macam tu je. Ini kawan yang cadangkan tau? Bukannya suka-suka hati ambil sesiapa yang datang tawar diri.

“Kawan I Jerry yg rekomen, mangkuk beruk ni tinggal macam ni je lari. Biadap!” marah Che Ta dalam video berkenaan. 

Memetik laporan BH Online, Che Ta meluahkan rasa kecewa dengan sikap kontraktor tersebut yang bukan sahaja tidak menyiapkan kerja, malah isteri kepada Zain Saidin itu kini terpaksa mengupah kontraktor baru bagi menyiapkan projek yang terbengkalai itu.

“Bayangkanlah, kalau tak bayar duit, kerja tak jalan.  Apabila kita bayar, sikit-sikit minta wang lagi. 

“Mungkin mereka guna duit tidak betul sehingga kerja jadi tergendala.  Peruntukan membayar pekerja dan membeli bahan binaan juga mungkin kehabisan. 

“Balkoni, lantai, itu dan ini semuanya tak siap.  Akhirnya mereka lagi.  Sekarang saya terpaksa buat pelan B dengan melantik kontraktor baharu menyudahkan semua kerja,” katanya kepada BH Online. 

Dalam video tersebut, Che Ta juga menunjukkan apa yang sepatutnya menjadi bilik kepada puterinya, Aaisyah Dhia Rana yang tidak siap. 

Kredit Foto: Instagram @rozitachewan1

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 26 Dec 2019
Contest Fri, 10 May 2019

xtra好康头 | 送你《蔡琴2019有琴有艺演唱会》入门票

「金嗓歌后」蔡琴重返大马云顶云星剧场!xtra好康头将送你入门票,与蔡琴一同欢聚共庆父亲节。

Hiburan Sun, 7 Oct 2018

ABPBH31: Adakah Nana Bakal Ulangi Kejayaan Tahun Lalu?

Tercalon dalam empat kategori malam ini, good luck Nana! Kalau ada rezeki, Insya Allah tak ke mana ya!

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Bella Hadid Making Headlines for Appearance in Kuala Lumpur

Fans crowded The Gardens when rumours of her visiting was leaked.

LIFESTYLE Thu, 11 Jan 2018

TOP 7 BEACHES IN ASIA VOTED AS BEST HONEYMOON DESTINATIONS

Still have problems deciding where to go for your honeymoon? No worries as this list will definitely help you along the way. Introducing the top 6 beaches in Asia that most newlywed couples voted as best honeymoon beaches!

LIFESTYLE Thu, 13 Dec 2018
Hiburan Mon, 21 Jan 2019
Hiburan Tue, 2 Apr 2019

2019《中国新说唱》全球选拔赛!马来西亚预选赛420举行

第二季《中国新说唱》2019全球选拔赛!马来西亚预选赛4月20日,,招揽大马说唱爱好者参与其盛!

Hiburan Tue, 14 Nov 2017

LAYAK KE, ALTIMET?

Ramai pihak yang cuba mempertikaikan keputusan juri pada pemilihan lagu AJL32 kali ini.

TECH Mon, 29 Apr 2019

Untuk Anda Yang Sedang Berjuang Berhenti Merokok, Baca Artikel Ini!

60,000 rakyat Malaysia sudah menggunakannya, korang bila lagi?

| Live TV