Hiburan By: Del14 January 30, 2020 @ 11:32am

“Babi Punya Kontraktor!” -Che Ta Mengamuk Rumah Tak Siap

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau lebih mesra dikenali sebagai Che Ta tidak dapat menahan perasaannya apabila ‘mengamuk’ di dalam video yang dimuat naik di dalam Instagram Story memarahi kontraktor yang diupah untuk menyiapkan projek pengubahsuaian rumahnya setelah menunggu dengan sabar selama dua tahun.  

Che Ta juga terkilan, niatnya yang mahu menolong bangsa sendiri akhirnya terkena pada batang hidungnya apabila bukan sahaja dia dipermainkan malah, telah banyak wang dibelanjakan dan dibayar kepada kontraktor terbabit padahal rumah langsung tidak siap. 

“Bila ubahsuai rumah ambil kontraktor Melayu, macam haram jadah rumah aku jadinya. 

“Kita dah habis nak dekat sejuta, lari macam tu je. Ini kawan yang cadangkan tau? Bukannya suka-suka hati ambil sesiapa yang datang tawar diri.

“Kawan I Jerry yg rekomen, mangkuk beruk ni tinggal macam ni je lari. Biadap!” marah Che Ta dalam video berkenaan. 

Memetik laporan BH Online, Che Ta meluahkan rasa kecewa dengan sikap kontraktor tersebut yang bukan sahaja tidak menyiapkan kerja, malah isteri kepada Zain Saidin itu kini terpaksa mengupah kontraktor baru bagi menyiapkan projek yang terbengkalai itu.

“Bayangkanlah, kalau tak bayar duit, kerja tak jalan.  Apabila kita bayar, sikit-sikit minta wang lagi. 

“Mungkin mereka guna duit tidak betul sehingga kerja jadi tergendala.  Peruntukan membayar pekerja dan membeli bahan binaan juga mungkin kehabisan. 

“Balkoni, lantai, itu dan ini semuanya tak siap.  Akhirnya mereka lagi.  Sekarang saya terpaksa buat pelan B dengan melantik kontraktor baharu menyudahkan semua kerja,” katanya kepada BH Online. 

Dalam video tersebut, Che Ta juga menunjukkan apa yang sepatutnya menjadi bilik kepada puterinya, Aaisyah Dhia Rana yang tidak siap. 

Kredit Foto: Instagram @rozitachewan1

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Aug 2019

Bob林盛斌担正《财神2020》男一!首次挑战爸爸角色思绪混乱

贺岁电影《财神2020》 正式拜神开镜!男主角也揭晓由香港喜剧演员Bob林盛斌出演,这次在片中他更会有20岁的儿子,让39岁的他顿时陷入混乱,直呼「到底他是我弟弟或是儿子?」

Hiburan Tue, 30 Jan 2018

Majlis Aqiqah Anak Kedua Fouziah Gous

Dekorasi pelamin majlis aqiqah juga meriah dengan tempat beradu bayi yang dibuat dengan bentuk kapal layar selain tambahan hiasan lautan denga koral serta ikan nemo

Featured Sat, 2 Apr 2022
Featured Thu, 28 Apr 2022

Meriahkan Aidilfitri Dengan 3 Buah Lagu Raya Serta Program Menarik Di Hot FM & Molek FM

Wah! Mesti gempak suasana raya kali ni dengan Hot FM & Molek FM 😍

Featured Wed, 20 Oct 2021

Kongsi Berita Gembira, Elfira Loy Hamil Anak Kedua

Pelakon Elfira Loy, 27, mengumumkan berita gembira dirinya sedang hamil anak kedua. Elfira menerusi akaun Instagram miliknya memuat naik gambar dengan memegang belon yang tertera ‘Baby 2 is Coming’ dan perkara itu jelas mengumumkan bahawa […]

Events Mon, 29 Jul 2019

Pertama Kali Turun Jom Heboh, Ini Reaksi Ac Mizal!

Suasana Karnival Jom Heboh malam kelmarin bertambah riuh apabila Datuk AC Mizal membuat persembahan solo dan berduet bersama Masdo dengan lagu ‘Dinda’ di pentas utama karnival itu!

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

TAEYANG TIE THE KNOT 3 FEBRUARI INI?

Taeyang dan Hyo Rin juga dikatakan bakal mengadakan upacara perkahwinan mereka secara tertutup dan akan dihadiri oleh teman-teman rapat mereka sahaja

Hiburan Wed, 11 Dec 2019

| Live TV