Featured By: Nurul Hana July 6, 2023 @ 9:20pm

Isu Netizen Fitnah Freemas*n, Baby Shima Tampil ‘Backup’ Shuib – “Kerjalah Kau Sampai Mamp*s”

Penyanyi dangdut sensasi, Baby Shima tampil mempertahankan Shuib ekoran tindakan pelawak itu yang mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap netizen kerana melemparkan tuduhan berbaur fitnah ke atas dirinya dan isteri, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin.

Menerusi perkongsian di Instagram miliknya, Baby Shima memberitahu pihaknya juga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang buat para netizen yang sering melemparkan fitnah.

“Bila dengar kena saman takutlah. Fake account pun boleh je cari, tiada masalah. Yang suka mengecam, memfitnah tu jaga-jaga. Diam-diam kita ni, perhati je netizen-netizen yang biadap.

“Tut tut tiba-tiba eh, datang surat saman, kerjalah kau sampai mamp*s nak bayar duit saman je,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet setuju dengan tindakan Baby Shima mahu menyaman netizen.

“Sesekali kena juga buat macam tu supaya orang luar sana tak boleh sewenang-wenangnya tabur fitnah dengan jari je. Betul tak?

“Kasi hantam netizen yang perangai hanat tu. Saman tetap saman. Yang kaki fitnah mesti tengah gelabah sekarang ni,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 23 Dec 2019

This 23 Years Old Former Disney Star Has Been Awarded GQ Australia’s Woman Of The Year

The best thing is, she’s only 23 years old and she’s just getting started!

Featured Fri, 7 Oct 2022

“Jangan Cium, Minta Izin Sebelum Sentuh…” – Mira Filzah Tegas Lindungi Anak, Tetapkan SOP Di Majlis Aqiqah

Mak mana tak sayang anak, lagi lagi Amir pernah dijangkiti COVID-19 sebelum ni kann. Bagus tindakan Mira dan Emir nii 🥰🤩

Featured Thu, 16 Apr 2020
Trending Sun, 14 Mar 2021

SOP Lebih Ketat, AJL35 Harus Dijadikan Rujukan

Tak sabar nak tahu siapa agaknya juara #AJL35 nanti….

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Bukan Merajuk, Elfira Loy Sibuk Urus Studio Gaya Hidup

Ramai di antara mereka yang memiliki produk dengan kandungan yang bagus tetapi tiada lokasi cantik untuk mengambil gambar. Background sebenarnya sangat penting agar produk mereka tampak kualiti dan profesional.

Featured Tue, 17 Jan 2023

“Saya Rasa Lapang Je” – Kongsi Pengalaman Ikut Misi Bantuan Musim Sejuk, Nana Mahazan Sebak Di Kem Syria

Pengacara, Nana Mahazan kini semakin mendekatkan diri dengan kerja amal serta hal kerohanian setelah beristiqamah mengenakan hijab. @muslimvolunteermalaysia Perasaan @Nana Mahazan kali pertama ke kem pelarian Syria 🥺 📍Kem Al-Zamlah #muslimvolunteermalaysia #winter #syria #wintersyriamvm ♬ […]