Hiburan By: SGMS Fas March 21, 2018 @ 2:13am

‘Berjanggut’ tunggu Zul Ariffin!

Melihat kepada gambar pelakon berbadan sasa, Zul Ariffin, 31, (di atas)  berbanding di bawah sudah tentu korang dapat lihat perbezaan wajahnya kan!

OMG! Penama Zulkifli Ariffin ini sudah berjanggut! Dah kenapa?

Gambar terbaharu Zul Ariffin ketika ditemui baru-baru ini.

Zul kan selalu dilihat sebagai seorang aktor kacak yang bak kata orang putih  a clean shave guy.

Jangan buat andaian tau, Zul Ariffin bukan ‘makan hati’ atau ‘sakit’ mahu pun terkesan dengan beberapa isu melibatkan dirinya bersama bapa mertua ‘kekasihnya’.

Beliau berjanggut gara-gara persiapan untuk sebuah filem bergenre ‘MMA’ atau  ‘Mixed Martial Arts’ tidak lama lagi.

Sudah tiga minggu saya tidak bercukur dan perlu simpan janggut sehingga tamat penggambaran  dan hanya boleh dipotong seminggu sebelum Raya,” ujar Zul Ariffin kepada xtra.com.my ketika ditemui baru-baru ini.

Zul juga memberitahu, perlu  melakukan work out serta menaikkan berat badannya lagi 5 kilogram sehingga mencapai 90 kilogram agar nampak sasa dan bertepatan dengan watak seorang ahli seni bela diri.

Sudah tentu dengan pengalaman mempelajari seni  Muay Thai sejak remaja, tidak mendatangkan masalah pada pelakon filem aksi ‘J Revolusi’ ini kan?

Wajah Zul Ariffin yang dimuatnaik dalam Instagramnya pada 14 Februari.

Ini wajah terakhir Zul berjanggut yang dimuatnaik pada 21 Januari.

Menurut Zul, beliau perlu  menyimpan janggutnya  lebih lebat lagi  bagi watak dalam filem aksi tersebut yang bakal diterbitkan di bawah produksi Infinitus arahan pengarah tersohor, Kabir Bhatia.

Penggarambaran  dijangka bermula hujung April namun sementara itu Zul Ariffin juga akan terlibat dalam sebuah lagi filem bergenre seram di bawah Skop Productions arahan Syafiq Yusuf.

Untuk filem itu, penggambaran dijangka bermula 25 April ini di Bukit Fraser malah Zul akan kekal dengan imej berjanggut.

Disebabkan saya perlu simpan janggut lebat untuk filem ‘MMA’ jadi mereka terpaksalah menerima saya seadanya untuk filem seram ini,” jelas Zul.

Tapi kena jugalah kan,  wajah berjanggut dalam filem seram!

Moga kesemua filem-filem lakonan Zul Ariffin termasuk filem sekuel ‘Hantu Kak Limah 3’ arahan Mamat Khalid kelak akan ditayangkan di pawagam  tahun ini.

Jangan pula ‘berjanggut’ kita menunggunya sudahlah ya para produser!

Pelakon Filem Lelaki Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2017 ini  mula mencipta populariti menerusi  gandingannya bersama Ayda Jebat dalam drama ‘Rindu Awak 200%’ yang disiarkan di Slot Akasia TV3 pada tahun 2014.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

Selebriti dan Ikon Fesyen Malaysia tetamu NYFW

Seronoknya dapat jemputan ke NYFW sambil bersiar-siar di New York!

Hiburan Fri, 21 Dec 2018

Mahu Ubah Selera, Shiha Zikir Pilih Dangdut Berbanding Balada

Asyik bawa lagu balada, Shiha Zikir mahu kelainan dalam karier. Tunggu kejutan daripada Shiha bermula Januari depan!

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

SudahTerima Notis Hadir Ke Mahkamah, Intan Najuwa Terlibat Kes Dadah?

Semoga kes perbicaraan ini berjalan dengan lancar dan diminta pihak yang terbabit tidak memberikan apa-apa spekulasi berkenaan isu ini

LIFESTYLE Fri, 9 Mar 2018

Kenali si Introvert, Bukan sombong tapi…

Bila si extrovert rasa bosan duduk rumah seorang diri, si introvert pula sangat tenang dan happy. Mereka lebih habiskan masa membaca, berfikir, termenung dan adakala bermonolog sendiri. Jana idea lebih kreatif, si introvert lah heronya!

Hiburan Tue, 3 Sep 2019

Bila ‘Hantu’ Bawa Tuah kepada Dalimawati

Hantu bukan sebarang hantu ok?

Hiburan Mon, 27 Jan 2020
Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Ara Nak Buang Sikap Baran

Saya mahu jadi lebih matang. Lebih-lebih lagi ketika membuat keputusan. Dalam masa sama membuang jauh sikap baran. Baguslah kalau Ara dah berniat begitu…

Hiburan Fri, 31 Jan 2020

Vicha Takut Dengan Lelaki?

Semoga bertemu jodoh dengan lelaki yang lebih baik, Vicha…

Hiburan Tue, 28 Nov 2017

WAIT, WHO IS 2017’S MISS UNIVERSE?!

Aside from beauty and brains, this gal has got a whole lot of brawn too!

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

‘Saya Bukan Orang Kaya’ -Sham Visa

Lama menghilang, rupanya…

| Live TV