Events By: Atiqah Johari June 29, 2022 @ 4:47pm

Berpisah Dengan Ahli Perniagaan, Alya Iman Mahu Fokus Kerjaya – “Kalau Ada Jodoh Tak Kemana”

Setelah dua tahun menjalin hubungan cinta, pelakon baharu Alya Iman memaklumkan bahawa hubungannya dengan ahli perniagaan, Ridhwan Rosli telahpun berakhir sejak beberapa bulan lalu.

Namun, perpisahan tersebut tidak membuatkan mereka menjadi musuh malah mereka memilih untuk menjadi sahabat.

Alya atau nama sebenarnya Nur Alya Iman Azmil berkata dia ingin menumpukan perhatian terhadap karier seninya dan lebih selesa berstatus bujang ketika ini.

“Buat masa sekarang ni, ya… saya single dan saya tak ada kena mengena dengan Ridhwan lagi. Tapi kami masih kekal bersahabat baik.

“Tapi saya not available ya… bukan sebab dah ada someone baru tapi saya nak fokus karier seni dan tak ada pun rasa nak ada hubungan cinta.

“Saya dan Ridhwan berpisah sejak bulan puasa lalu. Bagi saya, hubungan kami masih sebagai sahabat… dan kalau ada jodoh, tak ke mana,” katanya kepada XTRA.

Terdahulu, anak kepada pelakon Ali Setan, Allahyarham Azmil Musthapa didakwa bertunang dengan seorang ahli perniagaan berstatus suami orang.

Walaubagaimanapun, ikatan pertunangan tersebut diputuskan apabila kehadirannya tidak diketahui dan dipersetujui oleh isteri lelaki tersebut.

Akibat sering terpalit kontroversi dengan suami orang, Alya menerima pelbagai tohmahan malah digelar sebagai ‘gold digger’ dan perampas oleh warganet sehingga kini.

“Sampai ke hari ini, orang masih cakap buruk tentang diri saya. Masih ada yang panggil saya dengan macam-macam gelaran.

“Tapi saya tak ada kuasa untuk menghalang orang cakap apa-apa tentang saya. Secara asasnya, sebagai selebriti saya kena terima apa sahaja netizen nak cakap.

“Saya terima dengan hati terbuka. Saya selalu cakap pada diri, benda dah jadi… setiap apa yang jadi ada hikmah. Apa saja orang nak cakap pasal saya, Insya-Allah saya terima,” luahnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 6 Sep 2018

那英暌违17年再度来马开唱!明年216「攻」上云顶飙唱

天后驾到!暌违17年,华语乐坛天后那英明年2月16日将来大马举办《那英那世界巡回演唱会》!届时那英会飙唱多首属于她的经典歌曲,与大马粉丝度过一个难忘的情人节。

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

Mungkin Ini Adalah Watak Paling ‘Win’ Buat Reen Rahim?

Halah, Hala, Halah! korang tak reti-reti lagi standby kat depan TV, setiap hari jam 7 malam?

Featured Mon, 9 Aug 2021

“Jenazah Terasa Sangat Ringan…” – Shuib Sepahtu Kongsi Pengalaman Uruskan Pengebumian Siti Sarah

Walaupun baru sahaja berdepan dengan kehilangan, pelawak Shuib tetap tabah berkongsi kisah pemergian isterinya, Siti Sarah Raissuddin kepada para peminat. Menerusi sesi Instagram Live yang diadakan, Shuib sempat berkongsi pengalamannya mengendalikan jenazah isterinya tengah hari

Featured Sat, 16 Apr 2022

Impian Rayi Putra Lancar Single Baru ‘MATAMATA’ Berkonsep Menari Tercapai!

Selepas menyanyi dan rap, penyanyi kelahiran Indonesia ini nak cuba menari pula! Fuhhhh

Trending Mon, 19 Apr 2021

Bantuan RM300 Buat Pemandu Kereta Sewa

Berita baik buat pemandu kereta sewa yang terkesan…

Featured Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Wed, 6 Dec 2017

Riz Amin Jadi ‘Mangsa’ Polis Evo 2 Yang Seterusnya.

Selepas Zizan Razak kali ini giliran Riz Amin pula mengalami kecederaan dalam sesi penggambaran tersebut

Trending Wed, 28 Nov 2018
Trending Tue, 20 Aug 2019

#JomBantu Buat Kakitangan Utusan Malaysia

Tiada lagi cetakkan akhbar mulai Rabu ini hingga tarikh baru di kongsikan

Hiburan Thu, 26 Jul 2018

Aidil Aziz Speechless, Fasha Sandha Buat Kejutan

Kejutan sempena ulangtahun Aidil juga turut dikongsi oleh Aqo Imran menerusi laman instagram miliknya. Jom kita usha momen bahagia antara Fasha dan Aidil dihari ulangtahun beliau yang ke-31

| Live TV