Hiburan By: SGMS Faida November 20, 2019 @ 2:31pm

‘Bukan Merajuk Cuma…’- Ir Radzi Jawab Hilang Dari ‘Radar’

Penyanyi Ir Radzi menafikan dirinya merajuk dari dunia seni apabila wajahnya jarang muncul di kaca televisyen sejak kebelakangan ini.

Pelantun lagu Sempurna Waktu ini ketika ditemui Xtra memaklumkan dia kembali menetap di Kuching dan menjalankan perniagaan di sana.

“Saya tidak hilang cuma menjalankan tanggungjawab di Kuching. Saya mengembangkan muzik dengan mengambil inisiatif terlibat dalam beberapa program seni muncungkil bakat anak-anak Sarawak.

“Liputan media tidak seluas di Semenanjung mungkin disebabkan itu wajah saya jarang muncul di dada akhbar atau kaca televisyen. Cuma lagu-lagu saya masih berkumandang di kaca televisyen sebagai lagu tema drama Setelah Ku Dimiliki,” katanya yang ditemui di sesi sembang petang bersama Ir Radzi di The Pearl Hotel, Kuala Lumpur.  

Dalam pada itu, Ir Radzi bersyukur lagu-lagunya masih mendapat permintaan untuk dijadikan sebagai lagu tema dalam drama tempatan.

“Beberapa lagu saya masih menjadi pilihan untuk drama tayangan TV3 seperti Hanya Milikmu, Maafkan Aku, Cinta Terakhir dan banyak lagi.

“Mungkin rezeki saya sebagai penyanyi untuk lagu Ost lebih menyinar. Alhamdulillah, saya bersyukur atas nikmat ini,” akhirinya.

Sebelum ini, lagu Sempurna Waktu pernah menghiasi drama Teman Lelaki Upahan seterusnya Maafkan Aku sebagai ost Sebenarnya dan Bukan Cinta Monyet yang disiarkan di TV3. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 14 Nov 2018

不是开玩笑!梁静茹最想参加《中国新说唱》

不是开玩笑!「情歌天后」梁静茹最想参加的节目竟然是《中国新说唱》呢~

Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Caprice Cari Pasal Dengan Anak Muda Kelantan

Suka cipta kontroversi, Caprice cari gaduh dengan anak muda Kelantan pula.

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Terbang ke Palu, Fara Fauzana Ajak Zara Zya, Shila Amzah Dan Jihan Muse Sertai Bantuan Kemanusiaan

Akui penyampai program digital D Bilique ini, dia dan rakan-rakan bakal menyediakan hidangan istimewa yang dimasak khas oleh Zara Zya.

Hiburan Tue, 28 Nov 2017

ADAKAH HASHTAG FATTZURA ITU SATU DOA?

Difahamkan, hanya dengan sekali lafaz pelakon, penyanyi dan usahawan Nur Fazura 34, telah sah menjadi isteri kepada Fattah Amin 27. Majlis pernikahan itu telah berlangsung disalah sebuah hotel terkemuka tanah air.

Hiburan Fri, 30 Nov 2018
Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Mahu Cabar Diri, Elisya Sandha Jadi Anggota Bomba?

Kata Elisya, Memang mencabar tapi seronok!

Hiburan Wed, 8 Jan 2020
Hiburan Mon, 28 May 2018

Wow! Anak Teman Kajol Rasmi Patung Lilin

Ini merupakan pertama Kali, Nysa menemani ibunya ke acara rasmi seperti itu.

Hiburan Fri, 25 May 2018

Sherry Ibrahim Diuji Lagi

Kotak selebihnya semua berada dalam keadaan basah. Jumlah kerugian adalah sebanyak RM35,000 (membabitkan 312 helai tudung)

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

Selepas Ashraf Muslim, Giliran Shamsul Ghau-Ghau Berangkat Tunai Haji

Menurut Syarifah Azrinah, suaminya dijangka pulang ke tanah air pada 1 September ini dan sebelum ini menunaikan umrah dua kali setahun.

| Live TV