Hiburan By: SGMS Faida November 20, 2019 @ 2:31pm

‘Bukan Merajuk Cuma…’- Ir Radzi Jawab Hilang Dari ‘Radar’

Penyanyi Ir Radzi menafikan dirinya merajuk dari dunia seni apabila wajahnya jarang muncul di kaca televisyen sejak kebelakangan ini.

Pelantun lagu Sempurna Waktu ini ketika ditemui Xtra memaklumkan dia kembali menetap di Kuching dan menjalankan perniagaan di sana.

“Saya tidak hilang cuma menjalankan tanggungjawab di Kuching. Saya mengembangkan muzik dengan mengambil inisiatif terlibat dalam beberapa program seni muncungkil bakat anak-anak Sarawak.

“Liputan media tidak seluas di Semenanjung mungkin disebabkan itu wajah saya jarang muncul di dada akhbar atau kaca televisyen. Cuma lagu-lagu saya masih berkumandang di kaca televisyen sebagai lagu tema drama Setelah Ku Dimiliki,” katanya yang ditemui di sesi sembang petang bersama Ir Radzi di The Pearl Hotel, Kuala Lumpur.  

Dalam pada itu, Ir Radzi bersyukur lagu-lagunya masih mendapat permintaan untuk dijadikan sebagai lagu tema dalam drama tempatan.

“Beberapa lagu saya masih menjadi pilihan untuk drama tayangan TV3 seperti Hanya Milikmu, Maafkan Aku, Cinta Terakhir dan banyak lagi.

“Mungkin rezeki saya sebagai penyanyi untuk lagu Ost lebih menyinar. Alhamdulillah, saya bersyukur atas nikmat ini,” akhirinya.

Sebelum ini, lagu Sempurna Waktu pernah menghiasi drama Teman Lelaki Upahan seterusnya Maafkan Aku sebagai ost Sebenarnya dan Bukan Cinta Monyet yang disiarkan di TV3. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 7 Sep 2018

Wow…Ini Rupanya Rahsia Syed Saddiq Kekal Cergas!

Di sebalik kesibukan Menteri paling muda ini, beliau tidak pernah mengabaikan kesihatannya. Paling penting, beliau akan ke gym sekurang-kurangnya satu jam setiap hari. Beliau sudah, anda bila lagi?

Hiburan Mon, 3 Apr 2023
Featured Wed, 8 Nov 2023

Warganet Puji Kecantikan Tapi Dakwa Isteri Haqiem Rusli Buat Content Macam ‘Rempit’

Betul jugak apa netizen kata tu. Jadikan iktibar!❤️

Hiburan Tue, 11 Jul 2023

[VIDEO] Kesal Wajah Dikritik Seperti B*b*, Misha Omar Tampil Pertahankan Nadeera Zaini 

Yang suka menghina paras rupa orang lain, berkawanlah dengan cermin – Misha Omar

Featured Tue, 4 Jan 2022
Featured Wed, 5 Apr 2023
Hiburan Sun, 30 Jun 2019

Cara Remote PC dari Smartphone Android

mari guna remote dalam android nampak lagi memudahkan

Featured Fri, 29 Sep 2023