Hiburan By: SGMS Faida November 20, 2019 @ 2:31pm

‘Bukan Merajuk Cuma…’- Ir Radzi Jawab Hilang Dari ‘Radar’

Penyanyi Ir Radzi menafikan dirinya merajuk dari dunia seni apabila wajahnya jarang muncul di kaca televisyen sejak kebelakangan ini.

Pelantun lagu Sempurna Waktu ini ketika ditemui Xtra memaklumkan dia kembali menetap di Kuching dan menjalankan perniagaan di sana.

“Saya tidak hilang cuma menjalankan tanggungjawab di Kuching. Saya mengembangkan muzik dengan mengambil inisiatif terlibat dalam beberapa program seni muncungkil bakat anak-anak Sarawak.

“Liputan media tidak seluas di Semenanjung mungkin disebabkan itu wajah saya jarang muncul di dada akhbar atau kaca televisyen. Cuma lagu-lagu saya masih berkumandang di kaca televisyen sebagai lagu tema drama Setelah Ku Dimiliki,” katanya yang ditemui di sesi sembang petang bersama Ir Radzi di The Pearl Hotel, Kuala Lumpur.  

Dalam pada itu, Ir Radzi bersyukur lagu-lagunya masih mendapat permintaan untuk dijadikan sebagai lagu tema dalam drama tempatan.

“Beberapa lagu saya masih menjadi pilihan untuk drama tayangan TV3 seperti Hanya Milikmu, Maafkan Aku, Cinta Terakhir dan banyak lagi.

“Mungkin rezeki saya sebagai penyanyi untuk lagu Ost lebih menyinar. Alhamdulillah, saya bersyukur atas nikmat ini,” akhirinya.

Sebelum ini, lagu Sempurna Waktu pernah menghiasi drama Teman Lelaki Upahan seterusnya Maafkan Aku sebagai ost Sebenarnya dan Bukan Cinta Monyet yang disiarkan di TV3. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 21 Oct 2019
Hiburan Thu, 21 Mar 2019
Selebriti Sat, 10 Feb 2018

BUKTI SHEILA ON 7 MASIH ‘BERBISA’

Walaupun hanya mengenakan seluar jeans dan tshirt hitam, aura Duta ternyata masih kuat! Tanpa perlu bertukar ganti baju, susunan muzik yang padu, kumpulan yang dianggotai oleh  Adam, Eross Chandra, Brian Kresno Putro dan Duta selaku vokalis ini sememangnya layak mendapat standing ovation!

Hiburan Fri, 21 Sep 2018

Tak Berlakon Tapi Kaka Dapat Menyanyi

Sebelum ini makcik saya, Ella yang menyanyikan lagu Teruja bagi soundtrack filem Gol & Gincu pada 2005. Sekarang giliran saya pula.

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Perempuan DM Ayda Jebat Ajak ‘Couple’?

Ni tuntutan watak je lah…Ayda masih perempuan sejati.

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

TIADA MASALAH ANTARA KAMI – FARID KAMIL

Datuk Farid Kamil menyatakan dia tidak mempunyai apa-apa masalah bersama isterinya itu

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

‘PDRM, Jawab Soalan Saya’ – Eizlan Yusof Naik Angin?

Sebelum mengeluarkan kenyataan atau fakta, mereka mestilah membuat siasatan menyeluruh.

TECH Sun, 6 Jan 2019

52.2 Juta Pengguna Menjadi Mangsa, Google+ akan Ditutup Lebih Cepat

Pada mulanya Google akan menutup Google+ pada Ogos 2019. Walau bagaimanapun, keputusan baru diambil bahawa perkhidmatan rangkaian sosial akan ditutup dengan lebih cepat, iaitu April 2019. Kenapa itu?

Hiburan Sat, 19 May 2018

Bella Enggan Ulas Punca Cerai, Mahu Move On

Bella pun dah move on, tidak mahu beri ulasan tentang penceraian. Give space ye !!

Trending Fri, 4 Dec 2020

| Live TV