Hiburan By: SGMS Faida May 3, 2019 @ 1:36pm

Cubaan Keluar Zon Selesa, Fariz Jabba Pertaruh ‘MASA’

Fariz Jabba membuktikan dia lebih daripada sekadar penyanyi rap menerusi single terbarunya berentak R&B, Masa, di mana pemuzik serba boleh itu menunjukkan nyanyian sensasinya dan rentak tari yang cukup progresif.

Lagu terbitan Flightsch itu adalah single kedua artis berusia 22 tahun berkenaan, di mana ia disadur dengan semarak cita-cita muzikal serta pencapaian baru untuk meletakkan Fariz Jabba selangkah ke depan dari zon kontemporarinya.

Kurang daripada setahun selepas tampil dengan single pengenalannya, Fariz Jabba terbukti berkembang dan melangkaui masa sebagai pemuzik, penulis lagu, dan penghibur dengan lancar di kala yang lain ambil masa berbuat demikian.

Muzik video yang diarahkan dan koreografinya dicipta Alif Aircho, mengangkat serta melangkaui segala batasan yang kerap membantutkan seseorang artis itu untuk terus berada dalam satu haluan saja.

Masa adalah kenyataan bidas Fariz Jabba bahawa artis perlu ada formula atau diletakkan dalam satu kotak saja. Penggambaran serta suntingan lagu yang menampilkan gerak tari itu dibuat oleh The Island Boys Collective.

“ Menyanyi dan menari sentiasa menjadi obses saya sejak daripada kecil. Saya ingat lagi saya sering menonton persembahan secara langsung Chris Brown dan Michael Jackson hari-hari semata-mata mahu meniru pergerakan mereka dan berangan saya sedang menarikan lagu sendiri di pentas.

“ Akhirnya, kini saya berada di laluan yang sama dengan idola saya itu. ‘Masa’ terlalu istimewa dalam hati saya disebabkan ia lagu R&B dan lagu cinta pertama saya tulis dalam bahasa melayu. Saya sangat berharap mesej lagu ini akan sampai kepada semua sebagaimana yang saya inginkan,” katanya.

Artis naungan M03 Records (cawangan Kartel Records) berasal dari Geylang Serai, Singapura itu sentiasa percaya amat penting untuk sentiasa bekerja-keras meskipun ramai menaruh harapan rendah padanya demi menghidupkan impian sejak kecilnya. Enggan terikat dengan harapan orang dan mahu mencipta legasi sendiri, Fariz Jabba berkarya dengan misi untuk mencetuskan inspirasi serta mengangkat semangat orang ramai menerusi cara penceritaannya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 28 Sep 2022
Featured Tue, 25 Oct 2022
Hiburan Tue, 4 Feb 2020
Hiburan Thu, 31 Oct 2019
Events Fri, 18 Oct 2019

白安盼在大马开唱!用音乐为90后打抱不平

90后台湾「创作精灵」白安日前带着第三张创作专辑《1990s》来马宣传!发布会上除了指专辑音乐是在为90年代打抱不平外,更是放话希望有机会来马办演唱会。

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Huawei Nova 3 Dan Nova 3i Diumumkan Secara Rasmi, Hadir Bersama Rekaan Premium Dengan 4 Kamera

Huawei baru sahaja melancarkan dua peranti baru dalam siri Huawei Nova untuk pasaran China. Huawei Nova 3 dan Nova 3i, kedua-duanya adalah merupakan peranti kelas pertengahan yang hadir dengan reka bentuk moden dan premium. Huawei Nova 3 adalah model

Featured Mon, 19 Dec 2022
Featured Mon, 28 Nov 2022

| Live TV