Hiburan By: Asrul Haliff March 5, 2020 @ 12:18pm

Dah Muak Dengan Maklumat Palsu Para Kepoci, Dr. Amalina Buat Website Baru Untuk Anda Semua

“Terima kasih Dr. Amalina! Kami memerlukan rujukan yang sahih!”

Dr. Amalina—sebuah nama yang sekarang boleh dikatakan agak popular di media sosial disebabkan oleh tweet-tweet beliau yang ilmiah—juga terkenal terima kasih kepada cara beliau debunking segala khabar-khabar angin mengenai kesihatan dan perubatan yang menjadi tular melalui media moden.

credit: Instagram

Belakangan ini, Dr. Amalina sendiri mengumumkan melalui Twitter peribadi beliau bahawa beliau sekarang berada dalam proses untuk memulakan sebuah website tersendirinya, khas untuk diisi dengan informasi mengenai kesihatan umum serta blog menceritakan isu-isu kesihatan terkini.

Dinamakan sebagai “Ask Dr. Amalina”, laman sesawang tersebut merupakan cabang baru beliau untuk berinteraksi dengan para pembaca mengenai pengalaman dan ilmu yang beliau miliki.

Sebelum ini beliau memanglah selalu berkongsi isi pengetahuan perubatan dan fakta-fakta saintifik melalui media sosial beliau, tetapi beliau tekad untuk kembangkan semangat tersebut melalui medium yang baru, iaitu melalui website “Ask Dr. Amalina”.

Dalam bebenang Tweet tersebut, beliau juga ketengahkan bahawa laman sesawang beliau bukanlah sebuah platform Q&A untuk menjawab segala persoalan anda semua, tetapi menjadi medium beliau untuk berkongsi ilmu pengetahuan untuk para pembaca.

Tapi apa-apa pun, memang kita support Dr. Amalina!

Mungkin website ini berpotensi untuk mendidik anak Malaysia untuk lebih semangat untuk belajar lebih terperinci dalam bidang perubatan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Mon, 6 Jan 2020
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Akhirnya, Ini Pengarah Filem Biopik Hasmah ‘Bila Deh Bertemu Det’

Tak sabar nak tau siapa pengarah filem biopik Tun Hasmah dan Che Det!

Hiburan Mon, 7 May 2018

Nafi ‘Lalok’, Mungkin Ada Unsur Sabotaj!

Pelakon jelita Uqasha Senrose yang ditahan polis selepas disyaki memiliki enam bungkusan aluminium berisi 53 pil Eramin 5, semalam enggan mengulas lanjut mengenai kejadian yang menimpanya.

Hiburan Fri, 29 Nov 2019

Nabil Mahir Mengakui Dilamun Cinta

Tak lama lagi makan nasi minyak lah kita!

Hiburan Mon, 25 Nov 2019

Selepas Model, Pelakon…Haneesya Hanee Bakal Bergelar Penyanyi!

Saya bermula sebagai model dan besar harapan agar tahun 2020 bakal membawa tuah lebih baik untuk saya.

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

梁志强首与台湾演员合作!年初一「强攻」贺岁档

梁志强首与台湾演员合作,打造一部融合刺激动作及梁式幽默的动作喜剧;年初一「强攻」贺岁档,齐齐「杀」出好票房!

Hiburan Fri, 2 Feb 2018

HYORIN REVEALS TRUTH ON WHY SISTAR BROKE UP

Many people have been massive fans of SISTAR ever since they debuted. Of course, fans were devastated after they broke up. But why? Hyorin reveals the truth in an interview.

Hiburan Sun, 12 May 2019

Sebab ‘Sesungguhnya 2019’, Alif Satar Terkejut Tengok Jumlah Subscribers Di Youtube!

Terbaiklah Alif & kumpulan Raihan, syukur Alhamdulillah!

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Bella Dally Bakal Jadi Ibu?

Kalau betul seperti apa yang ditunjukkan, Alhamdulillah!

| Live TV