Hiburan By: SGMS Faida April 17, 2019 @ 12:53pm

‘DETAIL’ Buah Tangan Terbaharu Alif & SonaOne

Alif dan SonaOne secara rasminya melancarkan album sulung mereka berjudul DETAIL, baru-baru ini. Album yang menyaksikan keajaiban kolaborasi antara dua bintang rap dan penerbit yang telah merangkul pelbagai anugerah itu menampilkan 15 buah lagu yang boleh dianggap sebagai sebuah mahakarya sonik.

Percayalah: DETAIL sarat dengan lagu-lagu hit yang hebat dan pasti menjadi halwa telinga para pendengar. Anda sudahpun mendengar lagu pertama mereka berjudul “Obvious” dan ini diikuti dengan persembahan sepenuhnya dalam Bahasa Melayu lewat “Pun Boleh”yang penuh bertenaga.

Kedua buah lagu ini mempamerkan sekelumit sahaja kehebatan DETAIL yang lebih besar: Yang diadun oleh Jimmy Cash yang pernah menjadi jurutera bunyi buat mahakarya Travis Scott pada tahun 2018 iaitu Astroworld dan mendapat sentuhan ‘mastering’ oleh Chris Athens, yang pernah bekerjasama dengan Drake, Nicki Minaj,  Justin Timberlake serta David Guetta.

Setiap lagu di dalam album akan membawa pendengar ke dalam satu pengembaraan muzik yang disaluti ajnas warna dan irama menarik yang diselang-selikan dengan unsur pop, hip-hop, R&B serta soul.

Tapi ia tidak terhenti di situ: Alif dan SonaOne juga mengumumkan single ketiga DETAIL iaitu “Look Around”. Dengan rentak serta kata-kata hebat, anda juga dapat mendengar duo ini mencabar anda untuk menamakan jika ada yang lebih hebat lewat kata-kata – “Don’t believe me / Look around!

” Seperti lagu sebelumnya, “Look Around” merupakan sebuah lagu yang bakal menjadi siulan dan boleh dimainkan di pesta atau kelab serta dalam bilik anda sendiri. Berapa banyak lagu yang sudah selengkap ini dan siap dimainkan di sebuah keramaian atau kelab penuh bertenaga.

Dalam video muzik “Look Around”, yang diterajui Zulamran Hilmi, yang juga pengarah video muzik lagu ‘Sampai Jadi’ oleh ketua Kartel Joe Flizzow”, Alif dan SonaOne menikmati hasil karya mereka bersama saudara Kartel dari Singapura, iaitu Yung Raja serta Fariz Jabba.

Anda mahukan hit? Di sini ada 15, semua hebat dan bukan sekadar memenuhi ruang album. Itu garanti DETAIL. DETAIL kini boleh distrim/muat turun di semua platform digital. Pautan: https://lnk.to/DETAIL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Aksi Panas Sajat Ketika Sesi Photoshoot!

Tapi, nampaknya sebaik sahaja photoshoot berlangsung mood Sajat pun kembali stabil. Al-maklumlah, banyak sangat hal yang perlu beliau selesaikan kan?

Hiburan Tue, 3 Mar 2020
Hiburan Mon, 24 Dec 2018

Niat Tawan Pasaran Muzik Tempatan, Chaleeda Sanggup Belajar Cakap Melayu

Single Bestfriend antara buah tangan daripada penyanyi jelita ini. Korang dah dengar ke belum?

Hiburan Thu, 9 Jan 2020

Tajul Ariff Dedah Wajah Anak Menerusi Video Muzik Terbaru

Wah! Mesti ada yang dah tak sabar nak tengok wajah si cilik Adriana Carissa!

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Kaum Lelaki, Awas Dengan Jenis Serangan Ini!

Lelaki pun ada penyakit yang digelar pembunuh dalam senyap. Nak tahu jom baca perkongsian ini

Events Sun, 11 Nov 2018

Konsert Lazada 11.11 Super Show Gempak Habis!

Overall, memang happening tau. Thank you Lazada! 

Hiburan Thu, 5 Dec 2019

Tahniah! Dato Sri Eizlan Kini Seorang Kolonel

Sekalung tahniah kami ucapkan!

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

SIAPA RATU BAKAL HOS RANCANGAN POPULAR?

Kalau nama pun Ratu, dia mestilah seorang yang cantik, kulit mulus, putih gebu, pinggang kerengga dan semestinya kaya! Yang paling penting boyfriend Ratu kita ni handsome dan sado. Kau hado?

Contest Thu, 6 Feb 2020

| Live TV