Hiburan By: SGMS Faida April 17, 2019 @ 12:53pm

‘DETAIL’ Buah Tangan Terbaharu Alif & SonaOne

Alif dan SonaOne secara rasminya melancarkan album sulung mereka berjudul DETAIL, baru-baru ini. Album yang menyaksikan keajaiban kolaborasi antara dua bintang rap dan penerbit yang telah merangkul pelbagai anugerah itu menampilkan 15 buah lagu yang boleh dianggap sebagai sebuah mahakarya sonik.

Percayalah: DETAIL sarat dengan lagu-lagu hit yang hebat dan pasti menjadi halwa telinga para pendengar. Anda sudahpun mendengar lagu pertama mereka berjudul “Obvious” dan ini diikuti dengan persembahan sepenuhnya dalam Bahasa Melayu lewat “Pun Boleh”yang penuh bertenaga.

Kedua buah lagu ini mempamerkan sekelumit sahaja kehebatan DETAIL yang lebih besar: Yang diadun oleh Jimmy Cash yang pernah menjadi jurutera bunyi buat mahakarya Travis Scott pada tahun 2018 iaitu Astroworld dan mendapat sentuhan ‘mastering’ oleh Chris Athens, yang pernah bekerjasama dengan Drake, Nicki Minaj,  Justin Timberlake serta David Guetta.

Setiap lagu di dalam album akan membawa pendengar ke dalam satu pengembaraan muzik yang disaluti ajnas warna dan irama menarik yang diselang-selikan dengan unsur pop, hip-hop, R&B serta soul.

Tapi ia tidak terhenti di situ: Alif dan SonaOne juga mengumumkan single ketiga DETAIL iaitu “Look Around”. Dengan rentak serta kata-kata hebat, anda juga dapat mendengar duo ini mencabar anda untuk menamakan jika ada yang lebih hebat lewat kata-kata – “Don’t believe me / Look around!

” Seperti lagu sebelumnya, “Look Around” merupakan sebuah lagu yang bakal menjadi siulan dan boleh dimainkan di pesta atau kelab serta dalam bilik anda sendiri. Berapa banyak lagu yang sudah selengkap ini dan siap dimainkan di sebuah keramaian atau kelab penuh bertenaga.

Dalam video muzik “Look Around”, yang diterajui Zulamran Hilmi, yang juga pengarah video muzik lagu ‘Sampai Jadi’ oleh ketua Kartel Joe Flizzow”, Alif dan SonaOne menikmati hasil karya mereka bersama saudara Kartel dari Singapura, iaitu Yung Raja serta Fariz Jabba.

Anda mahukan hit? Di sini ada 15, semua hebat dan bukan sekadar memenuhi ruang album. Itu garanti DETAIL. DETAIL kini boleh distrim/muat turun di semua platform digital. Pautan: https://lnk.to/DETAIL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 20 Oct 2019

赵传担忧自己变太帅!不能再唱《我很丑可是我很温柔》

几乎年年到云顶报到的赵传,透露自己近期有在锻炼身体,所以今年比去年更帅而无法再唱其成名曲《我很丑可是我很温柔》,逗乐全场观众!

Hiburan Thu, 1 Aug 2019
Hiburan Sun, 23 Sep 2018

Anytime! Lisa Surihani Dah Siap Sedia

Kata pelakon berusia 32 tahun ini, dia dan suami mementingkan soal pendidikan anak-anak kerana ia membabitkan kos yang mahal sekarang.

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Buat Lagu Bola Sempena World Cup, Dato’ Seri Vida Setanding Shakira

Seiringan dengan demam bola yang kian menular sekarang, Dato’ Seri Vida khabarnya turut  terkena tempias Piala Dunia Rusia 2018.

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Tahniah…Ammar Drama Band Selamat Bergelar Bapa!

Ammar Habir memaklumkan isterinya, Sheila Abdul selamat melahirkan bayi perempuan, Ahad lalu.

Hiburan Tue, 13 Mar 2018

BTS’s J-HOPE Finally Reveals Member Who Made Cameo in Daydream MV!

J-Hope played a guessing game with fans but now he has revealed the answer.

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Thu, 9 Nov 2017

NASKAH YANG TERAKHIR? – ERMA FATIMAH

Setelah beberapa kali turun naik pentas Anugerah Skrin iaitu pada kemenangna pertamanya pada tahun 1995, Erma Fatima telah meluahkan hasrat hatinya untuk terus memberikan yang terbaik kepada industri.

Hiburan Wed, 31 Jul 2019

‘Demam’ Mentor Milenia Dah Mula…Jom Datang Ke Uji Bakat Mentor Milenia 3 & 4 Ogos Ini!

Para peserta juga boleh muat turun borang pendaftaran di http://www.xtra.com.my/mentormilenia dan bawa ke sesi uji bakat selepas diisi. Selain itu, bawa kad pengenalan, gambar berukuran pasport atau 3R dan membawa minus one lagu-lagu yang bakal dipersembahkan untuk penilaian. 

| Live TV