Filem By: Fatin Nurain February 22, 2024 @ 2:33pm

Trinil: Kembalikan Tubuhku Perkenalkan Bakat Fattah Amin Di Indonesia

Syarikat produksi Seven Skies Motion telah menerbitkan sebuah filem seram yang berjudul, Trinil: Kembalikan Tubuhku.

Filem tersebut juga merupakan kolaborasi pertama mereka dengan pengarah terkenal dari Indonesia, Hanung Bramantyo.

“Saya melihat kalau terbit filem di Malaysia dan meskipun mendapat sambutan hangat, agak sukar untuk memasuki pasaran Indonesia, namun filem-filem Indonesia pula selalu mendapat tempat dalam kalangan penonton di Malaysia.

“Menerusi perancangan yang dilakukan, meskipun diterbitkan di Indonesia, saya akan tetap memasarkan filem tersebut di negara sendiri,” kata penerbitnya, Azlin Hilda.

Kata Azlin, filem ini turut terinspirasi daripada sebuah drama radio yang cukup popular dan viral sekitar 80-an di Indonesia.

Filem Trinil: Kembalikan Tubuhku dibintangi gadingan pelakon muda dan popular Indonesia seperA Carmela van der Kruk, Rangga Nattra, Shalom Razade, serta Wulan Guritno serta pelakon terkenal Malaysia iaitu Fattah Amin.

“Ketika filem ini hendak dihasilkan, ketika itu filem Mat Kilau tengah hangat di pawagam. Jadi, Hanung berasa tertarik dengan karetor Fattah dalam filem itu.

“Namun, pemilihannya bukanlah sekadar kemampuan lakonan semata-mata, tetapi popularitinya juga memainkan peranan penting dan Fattah sudah ada peminatnya sendiri di Indonesia dan menerusi filem Trinil telah membuatkan dia semakin dikenali,” jelasnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Fattah Amin Buat Peminat Menangis, Watak Yusuf Jadi Buruan Di Indonesia

Dalam pada itu, selaku pengarah, Hanung turut memuji lakonan Fattah yang pertama kali membintangi filem seram Indonesia ini.

“Setiap barisan pelakon yang dipilih telah menjayakan watak yang diberikan dengan begitu baik sekali.

“Malah, kali pertama bekerjasama dengan Fattah Amin, saya cukup kagum dengan dirinya dan lakonannya juga memang diluar jangkaan saya,” ujarnya.

Filem Trinil: Kembalikan Tubuhku akan mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia mulai 22 Februari 2024, hari ini.

Lebih istimewa lagi, penyanyi popular iaitu Aina Abdul telah diberi peranan untuk menyanyikan lagu OST filem berkenaan berjudul Kasih Merintih.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 1 Apr 2018

忘记自己也是明星? 「浩克」追星纪录笑翻粉丝

饰演漫威超级英雄「浩克」的马克鲁法洛(Mark Ruffalo),在私底下其实也是个崇拜巨星的小粉丝!近日有网友整理出了他的「追星事迹」,引起许多网友的热烈讨论。

Featured Thu, 9 Feb 2023

KJ Sah Jadi DJ Hot FM Mulai Rabu Depan

Fuh! Tak sabarnya nak dengar KJ dekat Bekpes Hot nanti!

Featured Fri, 14 Apr 2023
Featured Thu, 11 Mar 2021
Hiburan Sun, 17 Apr 2022
Featured Wed, 9 Nov 2022

[VIDEO] Buat Trend TikTok, Aeril Zafrel ‘Charge’ Wawa Zainal Sampai…

Terkejut min! 🤣 Macam macam lah president TikTok kita ni laju je ikut trend ek

Trending Thu, 19 Nov 2020
Featured Thu, 20 Oct 2022