Featured By: Halimey Zamal November 2, 2022 @ 9:12pm

Didakwa Riyak Kerana Sumbat Wang RM2 Juta Dalam Bonet Lamborghini, Usahawan Ditempelak Netizen – “Van Jenazah Lagi Luas”

Seorang usahawan dan juga pempengaruh teruk dikecam oleh warganet akibat memuat naik video bersama kereta mewah Lamborghini miliknya.

Usahawan itu memberitahu kepada wargamaya bahawa kereta mewah itu mempunyai bonet yang kecil dan tidak boleh memuatkan duit yang banyak.

@farhanazahra91 Hmmm xberbaloi betul , tengok la tu muat 2 juta je duit yg ayunieso bagi , nanti lagi 8 juta yg dia kena bayar cikna nak letak mana 😭😭😭 #lamborghini #bodyguard #cikna ♬ original sound – Farhana Zahra

Menerusi video berdurasi seminit yang dikongsikan oleh usahawan itu di akaun TikTok miliknya, dia telah dikritik oleh netizen kerana aksinya itu dianggap riyak dan dilabel oleh warganet sebagai seorang yang suka mempamerkan kekayaan.

“Tak berbaloi sebab dalam bonet muat RM2 juta je! So tak berbaloi beli kereta ni, bonet dia kecil. Boleh letak duit sikit je,” kata usahawan itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen umpama panas hati dengan ‘statement’ yang diberikan oleh usahawan itu.

Warganet meluahkan rasa kesal mereka dan berharap agar usahawan terbabit lebih berhati-hati dalam memuat naik sebarang ‘content’ di media sosial selepas ini.

“Anak syurga.

“Van jenazah lagi luas, boleh letak duit banyak,” tempelak seorang netizen

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 1.6 juta tontonan dan lebih 57,000 tanda suka.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 10 Jul 2019

Naik Harga Dua Kali Ganda Aiskrim Kerana ‘Influencers’

kerana muak sebab influencer selalu minta aiskrim percuma ini padahnya

Hiburan Fri, 4 Jan 2019

Putus Cinta Tidak Jejas Fokus Jasper, You Go Girl!

Saya memang tak ada masa untuk memikirkan kekecewaan dan luka di hati. Haaa, macam tu lah!

Featured Wed, 28 Sep 2022
Trending Sat, 20 Apr 2019

Kerana Kekasih Facebook Wang Hantaran RM60,000 Lesap

Hanya kerana percaya habis duit hantaran lesap

Hiburan Mon, 24 Jun 2019

‘Abil, Kami Mohon Maaf’- Isteri Amy Seach Lega Konflik Berakhir

Isteri penyanyi Rock, Amy Search yakni Nourish meluahkan rasa syukur selepas hubungannya dengan pelakon Nabila Huda atau Abil kembali jernih.

Trending Sat, 5 Feb 2022

Istikharah Hasil Kolaborasi Kumpulan Nasyid Mestica Dengan Datuk Hattan

Kumpulan nasyid Mestica kini muncul dengan single baharu berjudul Istikharah, kolaborasi dengan penyanyi terkenal Datuk Hattan. Selepas kali terakhir muncul dengan album Projek Palestin – Satu Misi Kemenangan bersama beberapa penyanyi nasyid lain pada 2013,

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

Dihujani Dakwaan Curang, Aliff Aziz Mohon Beri Ruang

Aliff sedang berbincang dengan keluarga dan mohon diberi ruang…

Featured Tue, 5 Jul 2022
Featured Tue, 7 Dec 2021

“Baik Sangat Walau Orang Kata Macam Mafia”- Ebit Lew Kongsi Pengalaman Jumpa Ketua Kawasan Bahaya di Sao Paolo Brazil

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew (UEL) bersama pasukannya kini sedang mengembara di Brazil untuk memberikan bantuan dan melawat tempat-tempat di sana. Berdasarkan perkongsian yang dimuat naik baru-baru ini, UEL bersama pasukan sudah berada di negara

| Live TV