Hiburan By: SGMS Faida May 26, 2019 @ 8:00pm

Dilantik Sebagai Ahli Lembaga Pengarah UITM, Tahniah Vivy Yusof!

Berikutan perlantikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknologi Malaysia (UITM), pengasas Fashion Valet Datin Vivy Yusof memaklumkan beliau akan melaksanakan tugas diamanahkan dengan baik.

“ Meremang bila saya lihat pengumuman ini. Alhamdulillah saya diberi kepercayaan serta tugasan daripada Kementerian Pendidikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah UITM termuda, salah sebuah universiti dikenali di Malaysia.

“ Saya sangat menghormati Pengerusi dan Ahli Lembaga yang lain atas usaha (terhadap UiTM) yang mereka lakukan.

“Walaupun saya tidak mempunyai pengalaman yang sama namun saya harap saya dapat menyumbang idea segar dan membawa pembaharuan kepada UiTM dan bermanfaat dalam industri pendidikan,” tulisnya di Instagram. 

Berita lantikan itu turut dikongsi melalui Facebook rasmi UiTM.

Ucapan tahniah itu diterima daripada Pengerusi, Ahli Lembaga Pengarah, Naib Canselor serta pengurusan UiTM.

Perlantikan Vivy menerima pelbagai reaksi berbeza daripada netizen. Rata-rata netizen mengucapkan tahniah atas perlantikan beliau.

Untuk rekod, usahawan terkenal ini menerima perhatian pelbagai pihak atas kejayaannya memasarkan ratusan jenama tempatan di bawah bumbung Fashion Valet.

Selain itu, beliau juga adalah pemilik dan pengasas kepada perniagaan dUCk yang merangkumi pelbagai barang wanita merangkumi tudung, alat solek dan alat tulis.

Vivy pernah memenangi banyak anugerah antaranya Bella Business Award 2013, Women’s Weekly Malaysia’s Finance and Commerce Nominee untuk anugerah Great Women of Time Awards 2015, 60 Wanita Inspirasi Nona, Young Entrepreneur Award daripada Tribute To Women Malaysia dan banyak lagi.

Pada April 2017, Vivy disenaraikan sebagai salah satu daripada Forbes 30 Under 30 di Asia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sun, 6 Oct 2019

伍佰自称是牛郎!每年来马与织女「幽会」

已连续5年来马演唱的他,形容自己为牛郎,每年来马与「织女们」相会,还入乡随俗地为歌迷们送上红遍亚洲的印尼民歌《 Bengawan Solo》,唱起印尼语来还非常「溜」!

Events Fri, 22 Nov 2019
Contest Fri, 4 Oct 2019

Lebih Canggih Dan Urban, Ini Sebab Kenapa Korang Patut Grab HUAWEI GT 2 Watch

Wow! Lebih bergaya dan trendy dengan Huawei GT2 Watch

Hiburan Wed, 12 Dec 2018

‘Sian Anak-Anak I’, Nora Danish Terkilan Sikap Netizen

Nama pelakon Bahagia Bukan Bidaan ini kembali hangat diperkatakan gara-gara sekeping gambar yang memperlihatkan sosok tubuhnya di dalam kamar mandi.

Hiburan Thu, 7 Feb 2019

Umum Buka Tudung, Instagram Emma Maembong Dihujani Komen ‘Pedas’

Cakap baik-baik, doa baik-baik. Bukan apa, takut pula kecaman yang disebut tu berbalik pada diri sendiri. Moh doa baik-baik untuk Emma!

Events Fri, 18 Jan 2019
Hiburan Mon, 17 Jun 2019

莫文蔚狮城开个唱!巡演确定 11 月抵马

莫文蔚《绝色》巡演确定11月将来到马来西亚!

Hiburan Fri, 13 Dec 2019

Azhan Rani Mahu Lebih Dari Trofi?

Pelakon, Azhan Rani yang juga pemenang trofi Antagonis Pilihan, Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) 2019 berpendapat sudah tiba masanya pelakon diberi pengiktirafan selain daripada menerima trofi apabila memenangi sesuatu anugerah.  Memetik laporan BH Online, […]

Events Tue, 9 Jan 2018

BINTANG BERSAMA BINTANG KEMBALI MENYINAR!

Kepada Semua peminat Ajak, Issey, Shuk, Achey, Mark Adam, dan Abam, jangan lupa untuk menyaksikan Bintang Bersama Bintang 2018 pada setiap hari Ahad, jam 10 malam hanya di TV3. Dan, jangan lupa untuk layari laman web rasmi BBB 2018 di portal xtra.com.my/BBB2018

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Tiffany Young Bakal Pesaing Ed Sheeran, Jason Mraz?

Terdahulu, penyanyi berusia 28 tahun ini mula dikenali sebagai Tiffany atau Tiffany Hwang namun menukar nama pentas ke Tiffany Young.

| Live TV