Cahaya Mata By: Dharnieya Nur Amelsa January 10, 2023 @ 4:11pm

Kongsi Video Anak Senyap Tiba-Tiba, Ramai Terhibur Lihat Gelagat Tiara & Achey – “Anak Lawak, Ayahnya Lagilah Lawak!”

Pelawak terkenal, Achey atau nama sebenarnya Mohd. Nasir Hamzah sering berkongsi momen dan gelagat kelakar bersama dengan isteri dan anaknya sehingga berjaya mencuri perhatian ramai.

Baru-baru ini, Achey memuat naik sebuah perkongsian di laman Instagram memberitahu jika anaknya, Tiara senyap secara tiba-tiba, pasti ada sesuatu yang dia sedang lakukan.

Menerusi hantaran tersebut, pelawak itu merakam gelagat Tiara yang sedang sibuk membantu mengemas rumah sambil mengelap meja di ruang tamu.

Namun, apa yang menghiburkan hati ramai adalah ketika Tiara cuba menggunakan ‘spray’ di sofa dan dinding rumah mereka.

Perbuataannya itu turut membuatkan Achey terkejut di pengakhiran video tersebut.

“Anak kalau tiba-tiba senyap, ada lah tu kerja dia tengah setup,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet memuji si cilik itu yang rajin membantu mengemas rumah dan turut terhibur melihat gelagatnya.

Bukan itu sahaja, malah ada juga segelintir yang mengatakan bahawa gelagat kelakar Tiara itu turun temurun daripada bapanya.

“Memang beginilah keadaanya kalau dorang senyap. Kat rumah ni begini jua hahaha.

“Yang akhir tu dia ingat pewangi agaknya. Bersabun nak dinding nanti.

“Terhibur jap, comel je dia pergi spray macam Fabreeze dah hahaha.

“Hahaha rajinnya Tiara, sampai dinding nak sembur ek hahaha.

“Lawaklah, anak lawak. Ayahnya lagi lah lawak hahaha. Tak marah, menyakat je kerja hahaha.

“Hahaha gitu lah kan kalau anak itu diam je. Adoi Tiara yang last tu jangan terlebih rajin nak hahaha,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 2 Oct 2022

Genap 5 Bulan, Mira Filzah Kongsi Gambar Anak 

MasyaAllah, comelnya Amir 🥰🥰 Copy paste Mira Filzah sangat nii 🤩🤩 Semoga membesar dengan sihat sayang ❤️

Featured Wed, 6 Jul 2022
LIFESTYLE Fri, 17 Aug 2018

Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Platform Bersepadu 28 Juta Masyarakat Malaysia

Langkah ini sekaligus memberi peluang kepada setiap rangkaian jenama dan pengiklanan untuk meraih pulangan komersial yang lebih tinggi melalui tayangan iklan tersebut di kaca TV

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

李治廷晒健身减肥前后对比照

李治廷近日晒出一张瘦身前和瘦身后的对比图,还自我调侃道:有時候我在想,做一个小胖子是不是比较轻松?

Events Thu, 26 Dec 2019
Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Api Marak Menjulang Ke Langit Pusat Kualiti Alam Terbakar

Kebakaran melibatkan cecair serta bahan-bahan mudah terbakar di stor Pusat Kualiti Alam

Events Fri, 9 Nov 2018

林绿入戏太深拍摄现场「强吻」庄可比!

林绿入戏太深拍摄《我的非一般岳母》现场「强吻」庄可比!

Hiburan Thu, 14 Feb 2019

Selepas Pujaan Hati Kanda, Kini Turn Leftenan Zana Pula Kena Kecam

Betul Ke Ada Yang Tak Kena Dengan Drama Leftenan Zana?

Trending Sat, 25 Jan 2020
Events Thu, 19 Jul 2018

Rancangan Muzik Misteri, I Can See Your Voice Malaysia, 4 Ogos Nanti!

Berkonsepkan rancangan asal Korea, I Can See Your Voice Malaysia, sebuah rancangan muzik misteri, akan muncul di kaca TV anda bermula 4 Ogos nanti!

| Live TV