Featured By: Maya Basir November 7, 2022 @ 7:23pm

Dituduh Lakukan Babak Aksi Dengan Rela Hati, Wafariena Lapor Polis – “Tak Guna Dia Nak Hubungi Kami Selepas…”

Sebelum ini, pelakon Wafariena membuat laporan polis terhadap pengarah Kahiri Azmi kerana dipaksa melakukan babak aksi dalam drama Mata Tak Berhijab dan alami kecederaan.

Memetik laporan mStar, ibu kepada Wafariena iaitu Suzana Ahmad menjelaskan nekad berbuat demikian selepas dituduh oleh Kahiri yang mendakwa anaknya lakukan aksi itu dengan rela hati.

Menurut Suzana, dia meluahkan rasa kecewa kerana tiada sebarang permohonan maaf dibuat selepas insiden yang berlaku di sebuah kawasan hutan di Lenggong, Perak.

“Sebagai pengurusnya, saya ingin tegaskan Wafariena tidak beraksi secara rela untuk babak berbahaya dalam penggambaran tersebut memandangkan dia tiada pengalaman.

“Tiada guna kalau dia mahu hubungi kami selepas laporan polis dibuat kerana seolah-olah mengabaikan keselamatan anak saya.

“Sedangkan dia tahu kecederaan Wafariena serius sehingga mengambil masa lama untuk sembuh,” katanya.

Selain itu, Suzana memberitahu tindakan undang-undang hanya diambil keatas pengarah drama itu sahaja dan tidak melibatkan produser atau krew penggambaran lain.

Pihaknya juga akan bertemu dengan penerbit drama bagi membincangkan beberapa isu berbangkit termasuk kos rawatan anaknya di hospital.

“Sepatutnya kami akan bertemu penerbit namun belum dapat tarikh kerana jadualnya padat. Antara perkara yang akan dibangkitkan adalah tentang bayaran akhir serta kos rawatan Wafariena.

“Wafariena mengalami kecederaan di bahagian perut selain kecederaan tisu punggung dan terpaksa menolak dua tawaran lakonan. Dia bagaimanapun meneruskan penggambaran sesebuah program yang sudah dipersetujui lebih awal,” jelasnya.

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 14 Sep 2021
Kisah Viral Wed, 21 Sep 2022
Featured Mon, 20 Mar 2023
Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Alahai, Wak Doyok Kantoi Tayang Gambar Kasut Dari Pinterest

Agaknya apalah yang difikirkan oleh Wak Doyok sebelum memuat naik gambar tersebut kan?

Contest Tue, 6 Aug 2019

MyeongDong Topokki Challenges Your Taste Buds with Pedasss Chick-Yun Challenge!

Do you think you have what it takes to take on the ultra spicy chicken ramyun exclusively from MyeongDong Topokki?

Eat Travel Sun, 4 Nov 2018

Hanya Guna 2 Bahan Saja Nak Buat Kek Oreo Kukus Viral Ini. Mudah Sangat!

Walaupun guna 2 bahan saja, rasanya tetap sedap!

Hiburan Sat, 20 Jan 2024