Featured By: Maya Basir November 7, 2022 @ 7:23pm

Dituduh Lakukan Babak Aksi Dengan Rela Hati, Wafariena Lapor Polis – “Tak Guna Dia Nak Hubungi Kami Selepas…”

Sebelum ini, pelakon Wafariena membuat laporan polis terhadap pengarah Kahiri Azmi kerana dipaksa melakukan babak aksi dalam drama Mata Tak Berhijab dan alami kecederaan.

Memetik laporan mStar, ibu kepada Wafariena iaitu Suzana Ahmad menjelaskan nekad berbuat demikian selepas dituduh oleh Kahiri yang mendakwa anaknya lakukan aksi itu dengan rela hati.

Menurut Suzana, dia meluahkan rasa kecewa kerana tiada sebarang permohonan maaf dibuat selepas insiden yang berlaku di sebuah kawasan hutan di Lenggong, Perak.

“Sebagai pengurusnya, saya ingin tegaskan Wafariena tidak beraksi secara rela untuk babak berbahaya dalam penggambaran tersebut memandangkan dia tiada pengalaman.

“Tiada guna kalau dia mahu hubungi kami selepas laporan polis dibuat kerana seolah-olah mengabaikan keselamatan anak saya.

“Sedangkan dia tahu kecederaan Wafariena serius sehingga mengambil masa lama untuk sembuh,” katanya.

Selain itu, Suzana memberitahu tindakan undang-undang hanya diambil keatas pengarah drama itu sahaja dan tidak melibatkan produser atau krew penggambaran lain.

Pihaknya juga akan bertemu dengan penerbit drama bagi membincangkan beberapa isu berbangkit termasuk kos rawatan anaknya di hospital.

“Sepatutnya kami akan bertemu penerbit namun belum dapat tarikh kerana jadualnya padat. Antara perkara yang akan dibangkitkan adalah tentang bayaran akhir serta kos rawatan Wafariena.

“Wafariena mengalami kecederaan di bahagian perut selain kecederaan tisu punggung dan terpaksa menolak dua tawaran lakonan. Dia bagaimanapun meneruskan penggambaran sesebuah program yang sudah dipersetujui lebih awal,” jelasnya.

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 26 May 2018
familuv Thu, 17 Oct 2019

Ini cara kreatif untuk memupuk minat membaca terhadap anak-anak

Rangsang anak membaca dengan cara mudah!

Featured Fri, 5 Mar 2021
Eat Travel Fri, 8 Mar 2019

Resipi Buttermilk Seafood Pasta, memang terangkat habis!

Pencinta makanan laut pasti menyukainya

Trending Tue, 7 May 2019

辣妈边生孩子边化妆!阵痛时就由丈夫代劳

在车上化妆已经不算什么!一名来自纽约的化妆师为了保持完美形象,在等待生产时竟然边忍着阵痛边化妆。

Featured Fri, 30 Sep 2022

Wajah Tenang & Tersenyum, Ebit Lew Sambung Perbicaraan Hari Terakhir

UEL tenang melangkah masuk ke mahkamah sebelum perbicaran bermula.

Trending Fri, 26 Nov 2021

Kongsi Video Sembang Viral, Tiba-Tiba PU Riz Dapat Soalan Pelik Tapi Lucu – “Dulu Pakai Tangan, Sekarang Ni Bini Cungkil Pakai Pisau”

Iklan mempromosikan produk sering ‘berkunjung’ ke ruangan komen laman Instagram selebriti tempatan serta luar negara. Jika dahulu, selebriti Malaysia sering dihujani dengan iklan produk peninggi dan pemutih, kini wujud pula iklan untuk menghapuskan bintik hitam

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Hannah Delisha dan Aiman Hakim Bertemu Dalam Cruise Cinta Lebaran

Bila Hannah Delisha dan Aiman Hakim bertemu di dalam cruise ala Titanic..

Hiburan Thu, 5 Jul 2018

| Live TV