Hiburan By: Padin September 10, 2022 @ 7:29am

Fit For Action: Aziz M. Osman Tegur Disiplin Peserta Dalam Episod Pertama!

Fit For Action sebuah program pertandingan realiti baharu yang berkonsepkan cabaran lakon – layar dan fizikal untuk mencari pelapis pelakon lelaki dan wanita Malaysia telah bermula pada 3 September 2022, Sabtu lalu.

Baharu memasuki episod pertama, kesemua peserta telah ditegur oleh pengarah Aziz M. Osman kerana lambat tiba di lokasi penggambaran! Untuk menjadi seorang pelakon yang berkaliber, mereka perlu menerapkan disiplin yang kuat dan perlu lebih bertanggungjawab.

Bolehkah 12 peserta ini mengharungi tugasan yang lebih mencabar dalam 5 lagi episod setelah ditegur oleh pengarah yang disegani seperti Aziz M. Osman?

12 peserta yang masih berada di pentas cabaran Fit For Action terdiri daripada 6 lelaki dan 6 perempuan. Setiap seorang perlu mengharungi dua jenis cabaran iaitu fizikal dan lakonan.

Mereka adalah Syahmie, Marc, Amanda, Zooey, Amir, Kavita, Muaz, Lisa, Aidil, Raden, Lenny dan Danish. Kegigihan mereka dapat dilihat dalam Fit For Action pada setiap Sabtu pada jam 10.00 malam.

Cabaran fizikal pertama, Nana Al Haleq selaku juri cabaran fizikal akan menilai tahap kecergasan peserta. Untuk minggu pertama, mereka perlu mengharungi 3 halangan iaitu Weighted Jerry Can Carry, The Wall dan The Peak.

Cabaran fizikal ini sangat penting bagi peserta kerana ia akan menentukan watak yang akan mereka dapat semasa on screen challenge dan pemenang akan memegang waak hero atau heroin. Tuah menyebelahi Lisa apabila berjaya meraih masa terpantas iaitu 1:55:32 saat sementara watak hero pula berjaya diraih oleh Aidil dengan masa terpantas iaitu 1:17:21 saat.

Bagi cabaran lakonan minggu pertama, pengarah filem, penulis skrip, penerbit dan pelakon berpengalaman, Aziz M. Osman, telah memberikan tugasan kepada setiap seorang peserta. Sebelum masuk ke set pengembaraan, mereka diberi tips cara-cara berlakon di dalam kelas yang diselenggarakan oleh Aziz M Osman sendiri.

Tugasan kecil diberikan dimana para peserta harus menceritakan pengalaman yang paling menarik dalam hidup. Setelah perkongsian selesai, pengarah akan memberi watak yang bersesuaian untuk mereka. Seperti sedia maklum, pemenang cabaran fizikal iaitu Lisa dan Aidil diberikan watak sebagai hero dan heroin dalam drama pendek yang diberi nama “Di Mana Rina?”.

Juri jemputan pada minggu pertama ini ialah Datuk Aaron Aziz telah membuat penilaian bersama-sama juri tetap Datuk Yusof Haslam dan pengarah minggu ini Aziz.M.Osman untuk drama aksi pendek berjudul “Di Mana Rina?”. Nasib menyebelahi peserta apabila pengacara Fit For Action, Fahrin Ahmad dan Hunny Madu mengumumkan tiada penyingkiran untuk minggu pertama.

Layari laman YouTube TV3Malaysia untuk melihat episod penuh drama pendek “Di Mana Rina?” Bolehkan Lisa dan Aidil kekal mendapat tempat pertama bagi cabaran fizikal? Siapa pula yang bakal tersingkir kelak?

Jangan lupa saksikan FIT FOR ACTION pada setiap hari Sabtu, pukul 10.malam. Gunakan tanda pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. Untuk mendapat info terkini tentang program TV3, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Heroin Winter Sonata, Choi Ji Woo Bakal Timang Cahaya Mata Pertama!

Lama tak nampak kemunculan Ji Woo di kaca tv kan?

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

无线「第一代」首席小生陈振华病逝

据香港媒体报道,70年代著名电视演员陈振华日前于香港九龙圣德肋撒医院因生病离世,终年78岁;据悉,晚年的他视力和听力衰退,就连热忱的看相命理也被迫放弃。

Trending Tue, 3 Jul 2018

A Better Strategy to Reducing Single-Use Plastics

It’s high time we stop using disposable plastics which harm the environment so terribly.

Hiburan Tue, 29 Oct 2019
Trending Wed, 10 Jan 2018

SARAH SILVERMAN ATTACKED BY TWITTER TROLL BUT SHE SAVES HIM INSTEAD

Some random angry guy decided to verbally attack Sarah Silverman for no reason but the actress fights back with love. The results will melt your heart.

Trending Tue, 22 Jun 2021

Tindakan Edar Produk Di SJR Jadi Pertikaian Netizen, Ini Penjelasan Empunya Badan

Heboh di laman sosial Twitter memperkatakan mengenai sepotong video yang merakam aksi seorang lelaki mengedar bungkusan produk kepada pemandu-pemandu yang melalui Sekatan Jalan Raya (SJR) di Pulau Pinang. Malah, ketika video dirakamkan, kelihatan juga beberapa

Hiburan Mon, 7 May 2018

Nafi ‘Lalok’, Mungkin Ada Unsur Sabotaj!

Pelakon jelita Uqasha Senrose yang ditahan polis selepas disyaki memiliki enam bungkusan aluminium berisi 53 pil Eramin 5, semalam enggan mengulas lanjut mengenai kejadian yang menimpanya.

Trending Mon, 17 Jun 2019

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!网友一看颜值:新郎真会交女友!

| Live TV