Hiburan By: Salma Syahbuddin January 23, 2018 @ 2:52am

HANYA DOA SELAMAT UNTUK BAYI SULUNG SAYA – DATUK SITI NURHALIZA

Penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza menegaskan masih tiada perancanganuntuk mengadakan baby shower buat bayi nya yang bakal lahir pada Mac ini. 

Bagi Siti, walaupun tiada sebarang perancangan mengenai sambutan itu, tetapi doa selamat akan diadakan dan dihadiri oleh ahli keluarga, anak-anak tahfiz dan rakan terdekat sahaja.

“Saya memang tidak ada perancangan untuk mengadakan sebarang majlis baby shower untuk menyambut kelahiran bayi sulung.

“Baru-baru saya dan suami ada membuat majlis doa selamat yang dihadiri keluarga, anak-anak tahfiz serta rakan terdekat sahaja,” Katanya.

Datuk Siti Nurhaliza ketika Majlis Ulangtahun kelab peminatnya

Tambah Siti lagi, dia akan melalui proses berpantang sama seperti wanita lain dan akan membuat latihan vokal untuk mengembalikan tenaga dan aktif dalam bidang nyanyian selepas bersalin nanti. 

“Saya juga akan mengembalikan stamina atau tenaga untuk aktif semula menyanyi selepas bersalin nanti,” jelasnya.

Sekitar Majlis ulangtahun Sitizoners di Kuala Lumpur baru-baru ini

Pada majlis ulang tahun kelab peminatnya, Sitizoners itu di Bizmilla Insya Hall, Kuala Lumpur Siti turut menyanyikan lagu terbarunya berjudul Comel Pipi Merah itu buat pertama kalinya, istimewa buat peminat-peminatnya yang hadir pada hari tersebut.

Menurut Siti, idea asal lagu Comel Pipi Merah ini diinspirasikan oleh arwah bapanya sendiri yang sering menyanyikan lagu tersebut untuk anak dan cucu-cucunya ketika masih kecil. 

“Idea lagu tersebut saya ambil daripada arwah bapa saya sendiri yang suka nyanyikan untuk anak-anak dan cucunya ketika kecil. Cuma saya ada ubahkan rentaknya sedikit. Pertama kali suami saya dengar dia dah tersengih dan sangat sukakan lagu itu,” katanya.

Datuk Siti bersama suaminya, Datuk K

Datuk Siti juga berkongsi cerita bahawa suaminya Datuk Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K turut menyukai lagu tersebut ketika pertama kali mendengarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 4 Aug 2019

Dua Kali Berpisah, Siapa Mr. W Dalam Hidup Sasha?

Sasha dalam fasa berkawan tetapi tidak menolak jika dia jodohnya.

Hiburan Tue, 28 Jan 2020
Events Mon, 18 Mar 2019

BTS’ Unprecedented ARMYPEDIA Hunt Gets a Spotify Twist

Head over to Spotify to find special edition Spotify x BTS puzzle pieces; first piece revealed inside!

Hiburan Fri, 27 Sep 2019
Hiburan Sat, 21 Dec 2019
Trending Mon, 20 Apr 2020

Kes Kluster Baru Ditemui Membabitkan 43 Orang Pelajar Malaysia Di Indonesia

Temboro,Indonesia telah diisytiharkan sebagai zon merah..

Hiburan Fri, 25 May 2018

Usia 60 Tahun Bukan Penghalang, Amy Search Dapat Anak Lagi?

Amy atau nama sebenarnya Suhaimi Abdul Rahman telah mengumumkan berita gembira melalui laman instagram miliknya apabila isterinya @qasander mengandung lagi.

Hiburan Wed, 15 Jan 2020

Bella Hanya Ingin Bahagia…

Pelakon dan penyanyi Bella Astillah mencuri perhatian ramai apabila meluahkan perasaannya menerusi satu ciapan di akaun Twitter miliknya.  Mungkin Bella sedang memikirkan masa depannya apabila melontarkan satu soalan ringkas mengenai kebahagiaan.  “Aku tertanya-tanya, adakah aku […]

Hiburan Tue, 24 Aug 2021

“Baru Je Empat Tahun…” – Jawab Soalan Mengenai Jodoh, Hawa Rizwana Beri Fokus Terhadap….

Personaliti TV3 yang kini bergelar penyampai Buletin FM, Hawa Rizwana Ahmad Redzuan selesa untuk memberikan fokus terhadap kerjayanya. Belum terfikir soal jodoh, Hawa yang muncul di kaca televisyen semenjak 2017 mengakui dirinya masih baru dalam […]

| Live TV