Hiburan By: Salma Syahbuddin January 23, 2018 @ 2:52am

HANYA DOA SELAMAT UNTUK BAYI SULUNG SAYA – DATUK SITI NURHALIZA

Penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza menegaskan masih tiada perancanganuntuk mengadakan baby shower buat bayi nya yang bakal lahir pada Mac ini. 

Bagi Siti, walaupun tiada sebarang perancangan mengenai sambutan itu, tetapi doa selamat akan diadakan dan dihadiri oleh ahli keluarga, anak-anak tahfiz dan rakan terdekat sahaja.

“Saya memang tidak ada perancangan untuk mengadakan sebarang majlis baby shower untuk menyambut kelahiran bayi sulung.

“Baru-baru saya dan suami ada membuat majlis doa selamat yang dihadiri keluarga, anak-anak tahfiz serta rakan terdekat sahaja,” Katanya.

Datuk Siti Nurhaliza ketika Majlis Ulangtahun kelab peminatnya

Tambah Siti lagi, dia akan melalui proses berpantang sama seperti wanita lain dan akan membuat latihan vokal untuk mengembalikan tenaga dan aktif dalam bidang nyanyian selepas bersalin nanti. 

“Saya juga akan mengembalikan stamina atau tenaga untuk aktif semula menyanyi selepas bersalin nanti,” jelasnya.

Sekitar Majlis ulangtahun Sitizoners di Kuala Lumpur baru-baru ini

Pada majlis ulang tahun kelab peminatnya, Sitizoners itu di Bizmilla Insya Hall, Kuala Lumpur Siti turut menyanyikan lagu terbarunya berjudul Comel Pipi Merah itu buat pertama kalinya, istimewa buat peminat-peminatnya yang hadir pada hari tersebut.

Menurut Siti, idea asal lagu Comel Pipi Merah ini diinspirasikan oleh arwah bapanya sendiri yang sering menyanyikan lagu tersebut untuk anak dan cucu-cucunya ketika masih kecil. 

“Idea lagu tersebut saya ambil daripada arwah bapa saya sendiri yang suka nyanyikan untuk anak-anak dan cucunya ketika kecil. Cuma saya ada ubahkan rentaknya sedikit. Pertama kali suami saya dengar dia dah tersengih dan sangat sukakan lagu itu,” katanya.

Datuk Siti bersama suaminya, Datuk K

Datuk Siti juga berkongsi cerita bahawa suaminya Datuk Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K turut menyukai lagu tersebut ketika pertama kali mendengarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

Makin Selesa Bergelar Penyampai, Muaz Kongsi Rahsia Cepat ‘Ngam’

Saya amat berterima kasih kepada AG kerana dia banyak membantu saya. Saya masih ingat di minggu pertama di PHD, adakala saya tersasul atau energy yang saya beri, tak seimbang, Dia bantu saya untuk mencari keseimbangan tersebut.

Hiburan Sun, 15 Sep 2019

Konsert Transcendence Hadiah Butterfingers Untuk Peminat

2 jam 90’s Grunge tanpa henti! Yasssss!!!

Hiburan Sun, 17 Feb 2019

Konsert Terakhir Bukti Altimet Layak Digelar Lagenda Rap

Rugi siapa yang tak datang tengok persembahan terakhir Altimet malam ini!

Hiburan Mon, 9 Dec 2019

Inul Daratista Bongkar Rahsia Suami, Rupa-Rupanya…

Alala, comel je pasangan ni kan…

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

#ASK2018: Jay Iswazir Sebak Ingat Pesanan Mak Sebelum Jadi Pelakon

Lakonan Aku Nazmi memang betul-betul hebat. Semoga terus berkarya dengan baik & ikhlas, Insya Allah kejayaan bakal mengiringi Jay lagi!

Events Wed, 14 Nov 2018

不是开玩笑!梁静茹最想参加《中国新说唱》

不是开玩笑!「情歌天后」梁静茹最想参加的节目竟然是《中国新说唱》呢~

Hiburan Thu, 10 Oct 2019

Mudah! Ikuti Langkah Ini Untuk Tukar Filter Instagram Anda Ke ‘Dark-Mode’

Jom lihat cara-cara untuk tukar Instagram ke Dark-Mode!

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Sandra Merajuk Bawa Diri Kerana Lagu Tak Laku?

Peminat tidak mahu menerima perubahan yang cuba dibawa Sandra. Namun, dia akan sentiasa berusaha untuk membuktikan kemampuan vokalnya yang sebenar.

Events Mon, 14 Jan 2019

陈慧恬笑称自己是「大吉」亲戚!

「送Happy流动卡车」造势活动送欢乐!Orange陈慧恬笑称跟吉祥物「大吉」是亲戚~

Hiburan Mon, 2 Jul 2018

Remy Ishak Berang, Sifatkan Individu Terbabit Sebagai Kurang Ajar Dan Bodoh!

Remy turut memberitahu tindakan lelaki tersebut disifatkan sebagai kurang ajar dan melampaui batas kerana bertindak bodoh.

| Live TV