Featured By: Salma Syahbuddin May 3, 2023 @ 5:30pm

Individu Dedah Modus Operandi, Dakwa Suami Heliza Helmi ‘Kaki’ Scammer & Sengaja Bawa Watak Alim?

Suami kepada penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Datin Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman sekali lagi mencuri perhatian apabila seorang pengguna media sosial yang dikenali sebagai Pseudoscience Watch mendakwa, Mahadi sebenarnya terlibat dengan aktiviti scam dan tipu daya.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan di Facebook miliknya, individu itu mendakwa modus operandi perniagaan yang dijalankan oleh suami kepada penyanyi itu yang dikatakan mempunyai ciri-ciri utama ‘money game scam’.

“Bagi masyarakat awam, memang susah nak percaya Mahadi terlibat dengan scam dan tipu daya disebabkan oleh penampilan berwajah agama.
“Apatah lagi dengan pelbagai posting di Facebook yang  menggalakkan orang awam membayar zakat pendapatan, malah Mαhαdi dilihat sebagai entrepreneur Islamik yang boleh dijadikan contoh dan ikutan.
“Namun pengalaman kami dalam membongkar scammer hampir 10 tahun membolehkan kami menghidu scammer from far,” dakwanya.
Malah, individu ini juga turut membalas komen Mahadi dengan mengatakan pihaknya tidak gentar terhadap ugutan undang-undang yang diberikan pihaknya.
Tidak berdiam diri dengan tuduhan yang diberikan, Mahadi mengesahkan kenyataan individu terbabit sebagai fitnah, palsu, tidak benar, dan berniat jahat sekaligus tampil memuat naik salinan laporan polis  yang telah dibuat menerusi Facebook rasminya.
Bahkan, dia juga memaklumkan produk keluarannya adalah mengikut undang-undang dan segala pelaburan yang dijalankan adalah patuh syariah.
Dalam pada itu, dia turut memaklumkan, pihak syarikatnya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang termasuklah saman malu terhadap individu berkenaan apatah lagi jika pihak Pseudoscience Watch gagal menarik balik kenyatan fitnah tersebut.
“Serangan jahat ini juga merupakan suatu serangan peribadi terhadap saya di mana saya telah dikategorikan sebagai seorang scammer di bawah media social rasmi mereka.
“Tindakan dan perbuatan fitnah ini telah mencemar dan menjejaskan reputasi dan nama baik saya sebagai seorang usahawan Muslim yang berjaya di peringkat dalam negara dan luar negara. Saya telah dituduh membawa perwatakan Islamik untuk menipu orang awam.
“Saya dengan ini memberikan ultimatum kepada pihak Pseudoscience Watch untuk memadam pernyataan fitnah ini dari laman Facebook mereka dalam tempoh masa 24 jam.
“Sekiranya pihak Pseudoscience Watch gagal untuk memadam pernyataan fitnah ini dalam tempoh masa tersebut, maka saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak Pseudoscience Watch termasuk memohon untuk ganti rugi dan saman malu,” jelasnya.
Terdahulu, nama Mahadi pernah tular selepas status ‘Datuk Seri’ yang diraihnya didakwa palsu termasuklah tiada rekod dalam senarai istiadat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

Roslan Shah Tidak Mahu Panjang Cerita

Tak mahu panjangkan pergaduhannya dengan Ifa Raziah, pelakon dan pengacara Roslan Shah membatalkan sidang media pada Jumaat ini, (12 Januari)

Featured Thu, 25 Jul 2019

6 tip kecantikan artis Korea yang pelik-pelik

Kalau berkesan, apa salahnya, kan?

Hiburan Sun, 11 Feb 2018

Nad Zainal Cuba Aiskrim Sotong Gergasi

merasa aiskrim sotong gergasi lengkap bertentakel dan disaluti coklat cair.

Featured Sun, 18 Dec 2022
Trending Tue, 23 Jan 2018

TSUNAMI WARNINGS ISSUED AFTER MASSIVE EARTHQUAKE HITS ALASKA

A massive earthquake hit Alaska and now all cities and towns along the Pacific Coast are in danger!

Featured Tue, 7 Mar 2023

Puteri Sarah Dedah Anak Tahu Konflik Rumah Tangga Dari Youtube -“Dia Tak Terus Tanya Dengan Saya…”

Sebaknya min😰 Anak-anak mesti sedih tapi tak reti nak express😳

Featured Fri, 26 Aug 2022

Mahu Mencari Ketenangan, Marshanda Belum ‘Ready’ Kahwin Kali Kedua

Tenang-tenang ajaaa dulu ya Caaaa! Usah ribut kawin dulu ar💐

Featured Wed, 19 Apr 2023
Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Bekas Kekasih Dakwa Idris Khan Hamilkannya

Macam tak percaya yang Idris Khan hamilkan bekas kekasihnya seperti yang di dakwa oleh bekas kekasihnya. Tabah lah ye