Events By: Salma Syahbuddin April 26, 2019 @ 3:00pm

Ingin Menjadi Bintang? Serlahkan Bakat Di Nova Academy

Anda ingin menjadi bintang? 

Jom persiapkan diri untuk berada dalam industri bertaraf bintang dengan menyertai Nova Academy. Di sini bengkel dan kursus yang ditawarkan merangkumi bidang nyanyian, tarian, lakonan, pengacaraan, fesyen, teknologi dan media sosial.

Tapi, ini adalah perkara yang perlu diingat sekiranya anda ingin menjadi seorang artis yang berkualiti. Korang kenalah melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan dan juga selok belok dunia hiburan. Al-maklumlah sekarang kan dunia dihujung jari je, korang boleh lah gunakan telefon pintar selfie terbaik, iaitu Huawei Nova untuk dapatkan pelbagai info, sambil-sambil tu bolehlah buat research ye!

Ia Adalah Kursus Fast Trek, Jadi Jangan Lepaskan Peluang Korang!

Ya, Nova Academy merupakan kursus fast trek bagi mencari bakat-bakat baru dalam bidang yang disediakan dan terbahagi kepada dua peringkat iaitu;

  1. Bengkel Nova Academy

Korang kena menghadiri 8 bengkel percuma yang akan dijalankan selama 4 hari, bermula pada Julai 2019.

Yang pastinya, korang takkan rugi kerana tenaga-tenaga pengajar adalah terdiri daripada selebriti dan tenaga pengajar profesional. Jadi,ambil peluang ini sehabis baik!

Kepada yang ingin memohon untuk menjadi peserta boleh memohon secara online dengan mengisi borang secara atas talian dan klik di www.novaacademy.com.my

     2. Kursus Nova Academy

Manakala, bagi korang yang mahu mengikuti kursus di Nova Academy selama 3 bulan iaitu bermula pada bulan Julai ini, korang boleh memilih diantara 3 kursus yang disediakan termasuklah, Kursus nyanyian dan Tarian, Kursus Lakonan dan Kursus Pengacaraan.

Setiap kursus hanya terhad kepada 3 orang calon pada setiap kursus sahaja.

Jangan risau, mana-mana permohonan tidak akan dikenakan caj bagi setiap pendaftaran sehinggalah calon yang terpilih untuk memasuki kursus yang ditawarkan.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Nova Academy bolehlah layari laman web www.novaacademy.com.my

 

Jadi, rebutlah peluang keemasan ini untuk menyertai bengkel dan kursus yang dianjurkan oleh Nova Academy dan jadikan impian korang untuk bergelar bintang menjadi realiti. 

Tarikh tutup bagi setiap penyertaan adalah pada 15 Jun 2019.

 So, apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang korang okay! 

Sebarang info lanjut mengenai Nova Academy, korang bolehlah klik di www.novaacademy.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 1 Aug 2019

杨丞琳《青春住了谁》世界巡回吉隆坡站808开票!

杨丞琳《青春住了谁》世界巡回演唱会吉隆坡站808开票,记得准时抢票啦!

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Tak Serik Kahwin, Hafiz Hamidun Idam Keluarga Bahagia

Saya pernah rasa diri separuh gila. Sehingga satu tahap orang tuduh yang bukan-bukan termasuklah dilabel ‘kunyit’. Orang yang menuduh dengan perkara bukan-bukan, mereka tidak faham apa yang berlaku kepada saya.

Drama Mon, 17 Feb 2020
Hiburan Wed, 11 Sep 2019

Filem Terbaru Upin Ipin Pemenang Anugerah Antarabangsa

Tahniah diucapkan kepada Produksi Les’ Copaque apabila filem animasi tempatan terbitan mereka, Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal telah dipilih sebagai pemenang kategori “Feature Film” di Montreal International Film Festival Animation 2019 (ANIMAZE) semalam.   […]

LIFESTYLE Wed, 25 Apr 2018

Suami Alami Electronic Screen Syndrome? Doktor Kongsi Tips ‘Ikat’ Suami

Dia akan berhias cantik macam puteri raja. Dia tahu lelaki ni akan kalah dengan visualnya sendiri. Memang dia tahu kelemahan suami adalah pada matanya jadi dia gunakan benda ni untuk mengalahkan godaan handphone tu. Haaa, para isteri di luar sana, cubalah!

LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018
Hiburan Wed, 14 Nov 2018

Aliff Syukri Might Be Getting Sued Over Insensitive Remarks About Women

His mean comments about darker skinned women is Leading him into more trouble than he’s expected…

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

’Bukan Semua Suka Tengok Kita Bahagia’- Faradhiya Pilih Tidak Kongsi Hal Peribadi Di Sosial Media

Pesannya, ‘Kalau ada masalah, bercakap dengan Tuhan bukan dengan meluahkan kepada orang awam’. Betul tu!

LIFESTYLE Tue, 14 Aug 2018

Bahan ‘Magik’ Dalam Produk Kosmetik Mungkin Racun Tanpa Sedar

Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan hydroquinone lazimnya dipasarkan untuk tujuan mencerahkan kulit, merawat masalah jeragat dan kulit tidak sekata manakala produk kosmetik yang dicampur palsu dengan tretinoin biasanya dipromosikan untuk tujuan merawat masalah jerawat dan membantu mengurangkan kedutan.

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Apa Motif Perlekehkan Solat? Instafamous Ini Dihentam Netizen

Malah, beliau sekali lagi dikecam teruk apabila gambarnya mula tular dimedia sosial dengan aksi seolah-olah memperlekehkan solat

| Live TV