Events By: Salma Syahbuddin April 26, 2019 @ 3:00pm

Ingin Menjadi Bintang? Serlahkan Bakat Di Nova Academy

Anda ingin menjadi bintang? 

Jom persiapkan diri untuk berada dalam industri bertaraf bintang dengan menyertai Nova Academy. Di sini bengkel dan kursus yang ditawarkan merangkumi bidang nyanyian, tarian, lakonan, pengacaraan, fesyen, teknologi dan media sosial.

Tapi, ini adalah perkara yang perlu diingat sekiranya anda ingin menjadi seorang artis yang berkualiti. Korang kenalah melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan dan juga selok belok dunia hiburan. Al-maklumlah sekarang kan dunia dihujung jari je, korang boleh lah gunakan telefon pintar selfie terbaik, iaitu Huawei Nova untuk dapatkan pelbagai info, sambil-sambil tu bolehlah buat research ye!

Ia Adalah Kursus Fast Trek, Jadi Jangan Lepaskan Peluang Korang!

Ya, Nova Academy merupakan kursus fast trek bagi mencari bakat-bakat baru dalam bidang yang disediakan dan terbahagi kepada dua peringkat iaitu;

  1. Bengkel Nova Academy

Korang kena menghadiri 8 bengkel percuma yang akan dijalankan selama 4 hari, bermula pada Julai 2019.

Yang pastinya, korang takkan rugi kerana tenaga-tenaga pengajar adalah terdiri daripada selebriti dan tenaga pengajar profesional. Jadi,ambil peluang ini sehabis baik!

Kepada yang ingin memohon untuk menjadi peserta boleh memohon secara online dengan mengisi borang secara atas talian dan klik di www.novaacademy.com.my

     2. Kursus Nova Academy

Manakala, bagi korang yang mahu mengikuti kursus di Nova Academy selama 3 bulan iaitu bermula pada bulan Julai ini, korang boleh memilih diantara 3 kursus yang disediakan termasuklah, Kursus nyanyian dan Tarian, Kursus Lakonan dan Kursus Pengacaraan.

Setiap kursus hanya terhad kepada 3 orang calon pada setiap kursus sahaja.

Jangan risau, mana-mana permohonan tidak akan dikenakan caj bagi setiap pendaftaran sehinggalah calon yang terpilih untuk memasuki kursus yang ditawarkan.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Nova Academy bolehlah layari laman web www.novaacademy.com.my

 

Jadi, rebutlah peluang keemasan ini untuk menyertai bengkel dan kursus yang dianjurkan oleh Nova Academy dan jadikan impian korang untuk bergelar bintang menjadi realiti. 

Tarikh tutup bagi setiap penyertaan adalah pada 15 Jun 2019.

 So, apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang korang okay! 

Sebarang info lanjut mengenai Nova Academy, korang bolehlah klik di www.novaacademy.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 7 May 2019

Celebrate a Nickelodean Hari Raya with the Entire Family in Sunway Lagoon This Year

It’ll be a fun way to enjoy a full day of family together-ness.

Hiburan Thu, 12 Dec 2019

Faizal Tahir Cipta Lagu Baru Untuk Siapa Di Mentor Millenia?

Lagu Faizal Tahir untuk siapa ya? Jangan lupa saksikan Mentor Milenia Akhir pada Ahad ini jam 9 malam di TV3! 

Trending Hari Ini Tue, 10 Apr 2018

Tiada Ibu Yang Sempurna, Hanya Ibu Yang Sejati – Lady’s Choice

Objektif utama kempen ini adalah untuk membawa mesej “tiada ibu yang sempurna, hanya ibu yang sejati.” Lady’s Choice menegaskan bahawa kasih ibu sejati adalah ibu penyayang tanpa batasan. 

Hiburan Thu, 14 Jun 2018

Hael Bawa Helena Beraya Di Kampung

Saya bersyukur Helena turut disayangi rakan-rakan dan peminat. Pendek kata, rezeki yang saya peroleh hari ini segalanya menerusi Helena. Saya hanya penjaga kepada rezekinya… Syukur Alhamdulillah.

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Chow Yun Fat Hanya Belanja RM424 Sebulan Walaupun Jutawan

Bintang antarabangsa bernilai HK$5.6 Billion (RM2.97 juta) ini hanya membelanjakan sebanyak RM424 sahaja sebulan.

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

梁文音阔别四年后带新专辑来马开唱!

「幸褔歌姬」梁文音阔别四年后,将带着她的全新专辑来马开唱!

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Ribut Kencang Di Oklahoma, Backstreet Boys Pesan Simpan Tiket!

Hal ini turut disahkan oleh jurucakap di tempat kejadian, Kym Koch Thompson di mana runtuhan pintu gerbang ke arena konsert disebabkan ribut kencang. Semoga semuanya berada dalam keadaan selamat…

Events Sun, 1 Sep 2019

陈昇火辣钢管舞尽显「顽童本色」!承诺会再来唱

「音乐顽童」陈昇出道30周年《华人公寓》巡回演唱会,从去年开始巡回,今年终于与马来西亚「住客」见面,这也是他首次正式在大马开唱……

Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Nazim Othman Kongsi Detik Cemas Pertama Kali Alahan Ubat

Bahaya kalau alah pada ubat ni! Boleh mengundang maut!

| Live TV