Events By: Salma Syahbuddin April 26, 2019 @ 3:00pm

Ingin Menjadi Bintang? Serlahkan Bakat Di Nova Academy

Anda ingin menjadi bintang? 

Jom persiapkan diri untuk berada dalam industri bertaraf bintang dengan menyertai Nova Academy. Di sini bengkel dan kursus yang ditawarkan merangkumi bidang nyanyian, tarian, lakonan, pengacaraan, fesyen, teknologi dan media sosial.

Tapi, ini adalah perkara yang perlu diingat sekiranya anda ingin menjadi seorang artis yang berkualiti. Korang kenalah melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan dan juga selok belok dunia hiburan. Al-maklumlah sekarang kan dunia dihujung jari je, korang boleh lah gunakan telefon pintar selfie terbaik, iaitu Huawei Nova untuk dapatkan pelbagai info, sambil-sambil tu bolehlah buat research ye!

Ia Adalah Kursus Fast Trek, Jadi Jangan Lepaskan Peluang Korang!

Ya, Nova Academy merupakan kursus fast trek bagi mencari bakat-bakat baru dalam bidang yang disediakan dan terbahagi kepada dua peringkat iaitu;

  1. Bengkel Nova Academy

Korang kena menghadiri 8 bengkel percuma yang akan dijalankan selama 4 hari, bermula pada Julai 2019.

Yang pastinya, korang takkan rugi kerana tenaga-tenaga pengajar adalah terdiri daripada selebriti dan tenaga pengajar profesional. Jadi,ambil peluang ini sehabis baik!

Kepada yang ingin memohon untuk menjadi peserta boleh memohon secara online dengan mengisi borang secara atas talian dan klik di www.novaacademy.com.my

     2. Kursus Nova Academy

Manakala, bagi korang yang mahu mengikuti kursus di Nova Academy selama 3 bulan iaitu bermula pada bulan Julai ini, korang boleh memilih diantara 3 kursus yang disediakan termasuklah, Kursus nyanyian dan Tarian, Kursus Lakonan dan Kursus Pengacaraan.

Setiap kursus hanya terhad kepada 3 orang calon pada setiap kursus sahaja.

Jangan risau, mana-mana permohonan tidak akan dikenakan caj bagi setiap pendaftaran sehinggalah calon yang terpilih untuk memasuki kursus yang ditawarkan.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Nova Academy bolehlah layari laman web www.novaacademy.com.my

 

Jadi, rebutlah peluang keemasan ini untuk menyertai bengkel dan kursus yang dianjurkan oleh Nova Academy dan jadikan impian korang untuk bergelar bintang menjadi realiti. 

Tarikh tutup bagi setiap penyertaan adalah pada 15 Jun 2019.

 So, apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang korang okay! 

Sebarang info lanjut mengenai Nova Academy, korang bolehlah klik di www.novaacademy.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 3 Jan 2020

Jakarta Banjir, Ruben Onsu Tutup 30 Cawangan Restoran

Selebriti terkenal ini memiliki banyak cawangan restoran Geprek Bensu bukan sahaja di Indonesia malah di Hong Kong, Taiwan dan Amsterdam.

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Gigi Hadid Tolak Lamaran Kekasih?

Menariknya, Zayn dikatakan bercadang untuk berkahwin dalam suasana tertutup dan tidak menjemput tetamu pada hari bahagianya nanti. Errr…macam mana tu?

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

‘Kami Rasa Lebih Selamat’- NAMA

Kumpulan NAMA yang mencipta fenomena tersendiri selepas menjadi pilihan juri pada Asia’s Got Talent (AGT) lalu rasa lebih ‘selamat’ apabila masyarakat lebih mengenali NAMA berbanding secara individu. “Orang hanya kenal NAMA tapi bukan individu, kalau […]

Hiburan Thu, 23 Nov 2017

Bertunang Saja, Belum Lagi Nikah

Rupanya bertunang sahaja belum lagi bernikah .. semua desas-desus kini terjawab sudah

Hiburan Mon, 10 Dec 2018

Awww…Sweetnya Ucapan Hari Jadi Nabila Razali Untuk Hael Husaini

Rata-rata pengikut Nabila Razali di Instagram turut mengusik Nabila dengan soalan-soalan mengaitkan dirinya dan Hael. Ehem, ada apa-apa ke? 

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
FESYEN Mon, 22 Jul 2019

Lebih Hebat…Selepas Kejayaan Naelofar, LofaBrand Pula Menyusul!

Neelofa memasarkan koleksi pengenalan merchandise premium di bawah jenama LofaBrand.

Hiburan Tue, 10 Sep 2019

JLo Berbulu Bila Di Serang….

Siapa yang serang JLo?

Hiburan Fri, 28 Feb 2020

[VIRAL] “Lelaki Dalam Video Lucah Itu Bukan Saya Tapi….” – Ammar Alfian

Semoga dengan penjelasan ini dapat meredakan kontroversi yang melibatkan Ammar ini.

Contest Thu, 19 Sep 2019

xtra好康头 | 送你《赵传「老男孩」云顶演唱会2019》入门票

xtra好康头 送你《赵传「老男孩」云顶演唱会2019》入门票 ,让你沉浸在他独特的歌声,重温他超过30年的经典好歌。

| Live TV