Hiburan By: Salma Syahbuddin February 20, 2019 @ 11:17am

“Kami Cari Bakat DFKL2019 Macam Shah Rukh Khan” – Datuk Rosyam Nor

Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL2019) sekali lagi bakal menemui peminatnya untuk tahun keenam pada tahun ini. Dengan tema #Positif Selalu, DFKL2019 turut memperkenalkan barisan juri profesional untuk menapis 20 bakat baru yang bakal mewarnai industri seni tanah air.

Dan, bagi Datuk Rosyam Nor sendiri selaku juri bagi 20 bakat yang disenarai pendek melalui sesi ujibakat di kesemua siri jelajah  DFKL 2019 nanti bagaimanapun, berharap agar peserta yang datang ke ujibakat bengkel yang dikendalikan oleh Rosyam Nor ini tidak mengharapkan dunia glamor sahaja malah,  sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi realiti kehidupan seorang artis.

“Sebagai seorang pelakon yang sudah terlibat dalam dunia lakonan selama 36 tahun saya mahu mereka yang datang ke bengkel saya bukan hanya melihat kepada warna-warna indah dalam industri tetapi mereka juga harus tahu tentang warna-warna kelam yang harus mereka lalui untuk mendapatkan yang indah-indah itu” Katanya

Mengakui DFKL adalah platform untuk mencungkil bakat-bakat baru, Datuk Rosyam juga turut berkongsi beberapa kriteria yang diperlukan untuk mereka diluar sana yang ingin datang ke ujibakat DFKL2019 nanti.

Barisan juri dan para pelakon yang tercalon dalam DFKL2019

Sebagai seorang yang berpengalaman dalam industri seni tanah air, semestinya Datuk Rosyam Nor mencari seorang figura yang lebih baik daripada barisan pelakon yang sedia ada termasuklah, mereka yang mempunyai disiplin yang tinggi, berketerampilan selain mempunyai rupa paras yang elok untuk diangkat sebagai hero mahupun heroin dalam industri.

“Kalau boleh kita nak cari seorang yang paling hebat daripada kami semua. Yang lebih berdisiplin, cantik, handsome. Kerana saya sudah lama menantikan satu figura yang sepatutnya kita angkat sebagai hero atau heroin masa kini yang dah lama tak ada. Macam Shah Rukh Khan.” Tambahnya.

Selain Datuk Rosyam Nor, Eirma Fatimah dan Shahrulezad juga turut terlibat bagi 20 bakat yang telah disenarai pendek di semua siri jelajah DFKL2019.

Jadi, apa tunggu lagi, nantikan siri jelajah #DFKL2019 yang akan datang dan stay tune untuk ketahui lokasi & tarikh serta aktiviti lain yang menarik okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Betul Ke Zul Ariffin Jatuh Cinta Dengan Azira Syafinaz ?

Wah! Nak tau sweet ke tak Zul dan Azura Syafinaz, kenalah baca artikel ni okay!

Featured Fri, 22 Oct 2021
Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Eina Azman Bawa Pembantu Menunaikan Umrah

Semoga peroleh umrah yang mabrur!

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Betulkah Ardell Aryana Sakit Kanser?

Adakah benar Ardell kini sedang menghidap kanser? Baca berita penuh hanya di Xtra.com.my!

Featured Wed, 29 Sep 2021

“Bila Dah Kena Baru Tahu..” – Akui Pernah Jadi Antivaksin, Abang Siti Sarah Mohon Maaf Pada Frontliners

Umum maklum keadaan abang kepada Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Ahmad Firdous Raisuddin, 40, yang bertarung melawan Covid-19 pada Ogos lalu. Namun baru baru ini, Firdous tampil membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi siaran langsung di Facebook miliknya.

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Wed, 11 Jul 2018

计春华57岁病逝!

中国著名武术影视演员计春华11日上午惊传病逝,享年57岁,震惊中港台演艺圈!

Featured Wed, 14 Jul 2021

Pelakon Indonesia Irwansyah Disahkan Positif COVID-19

Selepas penyanyi Afghan disahkan positif COVID-19. Terbaru,penyanyi dan pelakon Indonesia, Irwansya pula mengumumkan beliau kini positif COVID-19. Berita itu dikongsi beliau menerusi laman Youtube The Sungkars Family “Hari ini aku dinyatakan positif (COVID-19). Tapi Alhamdulillah

| Live TV