Hiburan By: Salma Syahbuddin February 20, 2019 @ 11:17am

“Kami Cari Bakat DFKL2019 Macam Shah Rukh Khan” – Datuk Rosyam Nor

Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL2019) sekali lagi bakal menemui peminatnya untuk tahun keenam pada tahun ini. Dengan tema #Positif Selalu, DFKL2019 turut memperkenalkan barisan juri profesional untuk menapis 20 bakat baru yang bakal mewarnai industri seni tanah air.

Dan, bagi Datuk Rosyam Nor sendiri selaku juri bagi 20 bakat yang disenarai pendek melalui sesi ujibakat di kesemua siri jelajah  DFKL 2019 nanti bagaimanapun, berharap agar peserta yang datang ke ujibakat bengkel yang dikendalikan oleh Rosyam Nor ini tidak mengharapkan dunia glamor sahaja malah,  sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi realiti kehidupan seorang artis.

“Sebagai seorang pelakon yang sudah terlibat dalam dunia lakonan selama 36 tahun saya mahu mereka yang datang ke bengkel saya bukan hanya melihat kepada warna-warna indah dalam industri tetapi mereka juga harus tahu tentang warna-warna kelam yang harus mereka lalui untuk mendapatkan yang indah-indah itu” Katanya

Mengakui DFKL adalah platform untuk mencungkil bakat-bakat baru, Datuk Rosyam juga turut berkongsi beberapa kriteria yang diperlukan untuk mereka diluar sana yang ingin datang ke ujibakat DFKL2019 nanti.

Barisan juri dan para pelakon yang tercalon dalam DFKL2019

Sebagai seorang yang berpengalaman dalam industri seni tanah air, semestinya Datuk Rosyam Nor mencari seorang figura yang lebih baik daripada barisan pelakon yang sedia ada termasuklah, mereka yang mempunyai disiplin yang tinggi, berketerampilan selain mempunyai rupa paras yang elok untuk diangkat sebagai hero mahupun heroin dalam industri.

“Kalau boleh kita nak cari seorang yang paling hebat daripada kami semua. Yang lebih berdisiplin, cantik, handsome. Kerana saya sudah lama menantikan satu figura yang sepatutnya kita angkat sebagai hero atau heroin masa kini yang dah lama tak ada. Macam Shah Rukh Khan.” Tambahnya.

Selain Datuk Rosyam Nor, Eirma Fatimah dan Shahrulezad juga turut terlibat bagi 20 bakat yang telah disenarai pendek di semua siri jelajah DFKL2019.

Jadi, apa tunggu lagi, nantikan siri jelajah #DFKL2019 yang akan datang dan stay tune untuk ketahui lokasi & tarikh serta aktiviti lain yang menarik okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 20 Mar 2019

Zouk Genting: Visuals and Sound System to Get Your Heart Pumping

It’s THE ultimate night out you can’t forget.

Hiburan Sat, 7 Jul 2018

Tahniah! Rody Kristal Bakal Jadi Papa Tak Lama Lagi

Aku tak pernah terfikir semua ini akan terjadi dalam hidupku, di usia 32 tahun aku telah dikurniakan isteri dan seorang anak. Tahniah Rody!

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Anak Menteri Dikecam Kerana Little Miss Khan?

Teman lelakinya tidak bersalah namun turut menerima kecaman daripada netizen, kesian dia kan?

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Hanya Tukar Nama Bukan Matlamat – Dj Dave

Saya harap ia tidak dipolitikkan, matlamat yayasan ini masih sama iaitu melakukan kebajikan dan membantu golongan artis tanah air.

Hiburan Tue, 7 May 2019

Lebih Interaktif, Berita TV9 Kini Berwajah Baru!

Program-program berita TV9 masih mengekalkan penyampai beritanya seperti Amin Hayat Abdul Rahim, Zuhaira Mustafa Al Hussin, Affizza Azmi, Suzila Idayu Yaacob, Zaira Sri Zakaria, dan Taufek Mohd Noh.

Events Wed, 20 Feb 2019

李心洁再任《金环奖》宣传大使!携手布朗特帕拉瑞

第三届马来西亚国际电影节暨金環奖正式掀起大幕!李心洁携布朗特帕拉瑞担任本届影展宣传大使。

Hiburan Fri, 9 Aug 2019

Aziz Harun Penakut?

Eh kenapa pula tu?

Hiburan Fri, 18 Oct 2019

Siti Sarah Terkilan Sebab…?

Peringatan buat kita semua…

Hiburan Thu, 2 Aug 2018

Sakit Belakang Tak Halang Hafiz Bergelar Mentor

Hafiz memberitahu dia percaya ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. Biarpun Hafiz mengalami sakit tulang belakang sejak tiga lalu, undangan menyanyi tetap ada.

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

#tontonRaisha2 : Mawar Rashid Tak Berhenti Berlakon Selagi…

Dalam pada itu, Mawar juga bersedia untuk membawakan watak jahat dengan syarat tiada adegan sentuhan.

| Live TV