Hiburan By: Salma Syahbuddin February 20, 2019 @ 11:17am

“Kami Cari Bakat DFKL2019 Macam Shah Rukh Khan” – Datuk Rosyam Nor

Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL2019) sekali lagi bakal menemui peminatnya untuk tahun keenam pada tahun ini. Dengan tema #Positif Selalu, DFKL2019 turut memperkenalkan barisan juri profesional untuk menapis 20 bakat baru yang bakal mewarnai industri seni tanah air.

Dan, bagi Datuk Rosyam Nor sendiri selaku juri bagi 20 bakat yang disenarai pendek melalui sesi ujibakat di kesemua siri jelajah  DFKL 2019 nanti bagaimanapun, berharap agar peserta yang datang ke ujibakat bengkel yang dikendalikan oleh Rosyam Nor ini tidak mengharapkan dunia glamor sahaja malah,  sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi realiti kehidupan seorang artis.

“Sebagai seorang pelakon yang sudah terlibat dalam dunia lakonan selama 36 tahun saya mahu mereka yang datang ke bengkel saya bukan hanya melihat kepada warna-warna indah dalam industri tetapi mereka juga harus tahu tentang warna-warna kelam yang harus mereka lalui untuk mendapatkan yang indah-indah itu” Katanya

Mengakui DFKL adalah platform untuk mencungkil bakat-bakat baru, Datuk Rosyam juga turut berkongsi beberapa kriteria yang diperlukan untuk mereka diluar sana yang ingin datang ke ujibakat DFKL2019 nanti.

Barisan juri dan para pelakon yang tercalon dalam DFKL2019

Sebagai seorang yang berpengalaman dalam industri seni tanah air, semestinya Datuk Rosyam Nor mencari seorang figura yang lebih baik daripada barisan pelakon yang sedia ada termasuklah, mereka yang mempunyai disiplin yang tinggi, berketerampilan selain mempunyai rupa paras yang elok untuk diangkat sebagai hero mahupun heroin dalam industri.

“Kalau boleh kita nak cari seorang yang paling hebat daripada kami semua. Yang lebih berdisiplin, cantik, handsome. Kerana saya sudah lama menantikan satu figura yang sepatutnya kita angkat sebagai hero atau heroin masa kini yang dah lama tak ada. Macam Shah Rukh Khan.” Tambahnya.

Selain Datuk Rosyam Nor, Eirma Fatimah dan Shahrulezad juga turut terlibat bagi 20 bakat yang telah disenarai pendek di semua siri jelajah DFKL2019.

Jadi, apa tunggu lagi, nantikan siri jelajah #DFKL2019 yang akan datang dan stay tune untuk ketahui lokasi & tarikh serta aktiviti lain yang menarik okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Victor李俊颉全新单曲延迟推出让路投票日

Victor李俊颉阔别6年再推单曲就撞上全国大选投票日,因而决定展延单曲推出的计划,待履行公民责任后再推出。

Hiburan Thu, 5 Apr 2018

Ogy Ahmad Daud Kini Mangsa Serangan Netizen?

Tambah Ogy lagi, dia begitu sensitif terhadap isu ini kerana ianya turut mengaitkan nama ibu bapa mereka iaitu pelakon era 1950-an, Datuk Ahmad Daud dan Datin Saadiah

Hiburan Wed, 6 Mar 2019

Hyolyn is Coming to Kuala Lumpur for a Meet & Greet Session in April

Best part is, you could even win a trip to California or a chance to party with Hyolyn!

Hiburan Sat, 13 Jul 2019
Events Wed, 29 May 2019

郭晓东被催婚回答后秒变脸!

八度空间《学霸》6月2日启播!主持人郭晓东发布会上被催婚,谁料他在回答主持人后秒变脸。

Hiburan Tue, 13 Aug 2019

Tiga Kali Cerai, Nikita Mirzani Belum Serik…

Nikita dilihat tidak memilih warga senegara asalnya malah tertarik dengan jejaka berasal dari Perancis.

Hiburan Sat, 31 Mar 2018

Demi Emma Sanggup Hiking Untuk Sambut Hari Jadi

Romantiknya Kamal Adli sambut birthday Emma .. Siap hiking ye

Hiburan Fri, 14 Dec 2018

Buka Syarikat Sendiri, Zamani Kini Di Bawah Pengurusan ZIME Production

Zamani menegaskan tidak melantik mana-mana pihak lain untuk mencetak atau menjual produk yang menggunakan namanya.

Hiburan Thu, 18 Jul 2019

Aisyah Aziz Lebih Layak?

Korang rasa siapa lagi layak?

Events Fri, 6 Sep 2019

《八度空间嘉年华》节目表新鲜出炉!伴你度过美好的周末

《八度空间嘉年华》节目表新鲜出炉!约定你9月7日及8日,让一众艺人朋友伴你度过美好的周末,共庆中秋佳节庆团圆。

| Live TV