Hiburan By: Salma Syahbuddin February 20, 2019 @ 11:17am

“Kami Cari Bakat DFKL2019 Macam Shah Rukh Khan” – Datuk Rosyam Nor

Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL2019) sekali lagi bakal menemui peminatnya untuk tahun keenam pada tahun ini. Dengan tema #Positif Selalu, DFKL2019 turut memperkenalkan barisan juri profesional untuk menapis 20 bakat baru yang bakal mewarnai industri seni tanah air.

Dan, bagi Datuk Rosyam Nor sendiri selaku juri bagi 20 bakat yang disenarai pendek melalui sesi ujibakat di kesemua siri jelajah  DFKL 2019 nanti bagaimanapun, berharap agar peserta yang datang ke ujibakat bengkel yang dikendalikan oleh Rosyam Nor ini tidak mengharapkan dunia glamor sahaja malah,  sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi realiti kehidupan seorang artis.

“Sebagai seorang pelakon yang sudah terlibat dalam dunia lakonan selama 36 tahun saya mahu mereka yang datang ke bengkel saya bukan hanya melihat kepada warna-warna indah dalam industri tetapi mereka juga harus tahu tentang warna-warna kelam yang harus mereka lalui untuk mendapatkan yang indah-indah itu” Katanya

Mengakui DFKL adalah platform untuk mencungkil bakat-bakat baru, Datuk Rosyam juga turut berkongsi beberapa kriteria yang diperlukan untuk mereka diluar sana yang ingin datang ke ujibakat DFKL2019 nanti.

Barisan juri dan para pelakon yang tercalon dalam DFKL2019

Sebagai seorang yang berpengalaman dalam industri seni tanah air, semestinya Datuk Rosyam Nor mencari seorang figura yang lebih baik daripada barisan pelakon yang sedia ada termasuklah, mereka yang mempunyai disiplin yang tinggi, berketerampilan selain mempunyai rupa paras yang elok untuk diangkat sebagai hero mahupun heroin dalam industri.

“Kalau boleh kita nak cari seorang yang paling hebat daripada kami semua. Yang lebih berdisiplin, cantik, handsome. Kerana saya sudah lama menantikan satu figura yang sepatutnya kita angkat sebagai hero atau heroin masa kini yang dah lama tak ada. Macam Shah Rukh Khan.” Tambahnya.

Selain Datuk Rosyam Nor, Eirma Fatimah dan Shahrulezad juga turut terlibat bagi 20 bakat yang telah disenarai pendek di semua siri jelajah DFKL2019.

Jadi, apa tunggu lagi, nantikan siri jelajah #DFKL2019 yang akan datang dan stay tune untuk ketahui lokasi & tarikh serta aktiviti lain yang menarik okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Super Junior’s Kyuhyun Slaps TVXQ’s Changmin While He Was Asleep!

Best friends tend to do silly things together.

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Neelofa Sekali Lagi Ke Pentas Antarabangsa?

Usahawan, pelakon dan pengacara, Noor Neelofa Mohd Noor, melebarkan sayapnya ke pentas antarabangsa menerusi fesyen muslimah.

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

两大影帝古天乐张家辉807来马!为电影《使徒行者2》宣传造势

古天乐和张家辉8月7日来马,以24 小时旋风式为电影《使徒行者2:谍影行动》进行宣传造势!

Hiburan Mon, 1 Jul 2019

‘Jangan Bosan Dengan Kedatangan Saya Ke Sini’- Tulus

Saya akan membawakan rangkaian lagu popularnya seperti Gajah, Pamit, Sewindu, Monokrom dan banyak lagi dengan iringan 21 pemuzik.

Hiburan Sat, 26 Oct 2019

Anak Fauziah Nawi Dikhuatiri Lemas Ketika Memancing

Semoga dipermudahkan urusan dan Pitt selamat ditemui. Jom semua doakan!

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Wow! Jenama milik Erma Fatima, Fazura Ke Couture New York Fashion Week

Insha Allah, saya dan team Mak Cun akan berangkat ke New York pada 3 September depan. Pertunjukan fesyen pula bakal diadakan pada 7 September. Doakan yang terbaik ya!

Hiburan Sat, 5 May 2018

Redza Rosli Dipuji Pelakon Senior? Ini Sebabnya…

Pelakon baru yang mula mencipta nama dalam industri seni lakonan tanah air ini bukan sahaja popular dengan gosipnya bercinta dengan penyanyi dan juga pelakon kecil molek, Ayda Jebat. Tetapi, beliau turut dipuji oleh pelakon senior […]

Events Wed, 4 Apr 2018

Follow Malaysia’s Icon of Controversy Nur Sajat in Her Daily Life

Celebrities have just as much troubles as any of us. Check out Nur Sajat’s life here.

Hiburan Sat, 3 Aug 2019

Sweetnya Ucapan Ulang Tahun Perkahwinan Aaron Aziz Untuk Isteri!

dia sama sekali tidak menyangka pertemuan pertama kali dengan Diyana bukan sahaja merupakan permulaan dalam karier seni malah permulaan jodoh mereka. 

Hiburan Fri, 23 Nov 2018

Kilafairy “Belanja” Apa Pula Kali Ni?

Tapi, Kilafairy memang seksi pun…

| Live TV