Featured By: Khairil Khusyairi November 14, 2022 @ 7:40pm

“Insya-Allah Soon, Doakan Saya” – Tiz Zaqyah Jawab Soal Jodoh

Pelakon Tiz Zaqyah, 34, mengakui dia masih belum mempunyai teman lelaki.

Tiz atau nama sebenarnya Siti Zaqyah Abdul Razak berkata, dia tidak tahu memberi jawapan bila disoal tentang jodoh.

“Itu lah, ikut rezeki, kita tak tahu plan benda ni kan.

“Bila orang tanya bila, saya tak tahu. Kadang-kadang kita plan contohnya esok tiba-tiba benda itu tak jadi.

“Jadi saya selalu berkata ‘Insya-Allah soon’. Doakan saya. Amiin,” ujar Tiz.

Mengulas mengenai karier nyanyiannya, Tiz memberitahu dia akan muncul dengan single terbaharu yang akan bergandingan dengan penyanyi Indonesia tidak lama lagi.

“Saya penggemar lagu-lagu lama, kita budak-budak 90’s, zaman 90-an tu banyak muzik-muzik yang beri inspirasi kepada siapa kita hari ini.

“Bila tengok penyanyi tu di atas pentas, saya kagum dengan karisma yang dibawa seseorang penyanyi di atas pentas. Ramai idola yang saya nak sangat duet bersama.

“Saya pun ada satu lagu iaitu dengan seorang penyanyi terkenal Indonesia.

“Lagu tu dah siap, cuma videonya belum siap. Memang kita dah plan lama, apa yang orang tawarkan, Alhamdulillah saya terima,” ujarnya gembira.

Tahun lalu, nama Tiz Zaqyah menjadi bualan warganet apabila menyanyikan lagu Bukan Aku Tak Cinta nyanyian asal oleh kumpulan Iklim yang membuatkan ramai teruja dengan kebolehan aktres ini bernyanyi sehingga digelar Agnes Monica Malaysia.

Sumber: Melodi TV3

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 7 Feb 2018

SINGA KACAK BAKAL HIASI MAJALAH ANTARABANGSA

Gambar seekor singa yang menjadi viral kerana dilihat sangat tampan dan menawan. Persis model, singa ini cukup bersahaja ketika jurukamera merakam gambarnya!

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT ASIA’S GOT TALENT WINNER ‘THE SACRED RIANA’

The Sacred Riana was crowned Season 2 winner of Asia’s Got Talent earlier this month! Check out these fun facts about her.

Trending Sun, 5 Jun 2022

Aprena Manrose Tampil Bersuara Isu Nelydia Senrose Buka Tudung

Aprena Manrose tampil untuk ‘back up’ isu buka tudung Nelydia Senrose.

Events Wed, 15 May 2019

陈思颐离开舒适圈自立门户!任新时尚品牌首席执行长

Cindy陈思颐出任新时尚品牌MEETEE(密T)首席执行长,在发布会上自爆断交某位十年圈内好友,离开舒适圈自立门户,积极发展自己的事业!

Trending Mon, 4 Jun 2018

Kerana Menyanyikan Lagu Raya, Wartawan TV3 Ini Dikritik

Baru-baru ini viral di media sosial apabila wartawan TV3, Amirulhakim Lokman menyanyikan lagu raya semasa membuat standupper semasa lintas langsung dalam salah satu berita yang disiarkan di TV3

Hiburan Mon, 26 Aug 2019
Trending Wed, 21 Oct 2020

Hanya 10 Peratus Pekerja Dibenarkan Bertugas

Bukan semua kena work from home okay!

Hiburan Thu, 21 Nov 2019

“I Suka You Buncit” – Linda Rafar Larang Suami Diet

Korang suka yang buncit ke yang sado??

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

Hamil Anak Kedua, Hanis Zalikha Asyik Mengidam Makanan Manis

Semoga segala urusan bersalin anak kedua Hanis dipermudahkan Allah SWT… Insya Allah.

| Live TV