Featured By: Fatin Nurain October 16, 2022 @ 12:23pm

Isu ‘Panadol Free’, Air Halia Nabila Huda Dipertikai Netizen – “Masing-Masing Ada Pendapat Sendiri”

Pelakon dan pengacara Nabila Huda tampil mengulas isu ‘Panadol-Free’ dan pengambilan air halia ketika sakit yang menjadi pertikaian dalam kalangan netizen, baru-baru ini.

Menerusi ciapan di Twitter, Nabila meluahkan rasa pelik apabila dirinya dikecam teruk selepas membuat pendedahan bahawa dia dan keluarga tidak mengambil panadol ketika sakit.

Menurut Nabila, dia hanya ingin berkongsi kaedah lain yang diamalkannya untuk mengelak daripada pengambilan ubat-ubatan seperti panadol ketika sakit.

“Yang korang nak kena explain panjang-panjang kenapa? Kenapa emosi sangat ni dengan post tu? I takde masalah dengan panadol. I cuma share sahaja.

“Motif untuk post minum halia itu adalah, cuba elakkan makan ubat kalau sakit sebab it works for me and my family. Itu je benda yang nak disampaikan,” katanya.

Selain isu panadol, cara pelakon itu membuat air halia pun turut menjadi perbahasan dalam kalangan netizen.

Namun, Nabila mengambil pendekatan untuk tidak menghiraukan segala kutukan yang diterima, sebaliknya kekal dengan prinsipnya untuk tidak mengamalkan pengambilan panadol ketika kurang sihat.

Hasil tinjauan di ruangan komen, ada segelintir warganet yang menyokong dengan kenyataan pelakon itu dan menganggap perkara itu tidak sepatutnya menjadi perbahasan dalam kalangan netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 6 Mar 2019

Menariknya “A Day With Hijabistas” Raikan Wanita Berhijab Sedunia

Tengok tu, wanita berhijab pun boleh kekal aktif tau!

Hiburan Wed, 6 Mar 2019

《关于岛屿》林怀民老师决定随团来马! 317作演出后交流

《关于岛屿》林怀民老师决定随团来马! 3月17日演出后与现场观众作交流。

Hiburan Sat, 7 Dec 2019

Kembali Ke Set, Izara Aishah Letak Syarat?

Mesti rindu nak tengok Izara kembali berlakon, kan?

Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Bridal Shower Nelydia Senrose Meriah

Cantiknyaaaa lahaiiii Nelydia nih!

Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Sambut Lima Majlis, Elly Mazlein Teruja Sarung Gaun Pengantin!

Selamat Pengantin Baharu, Kak Lina Pom Pom!

Trending Tue, 9 Jan 2018

Stor Apple Bertukar Kecoh Apabila Bateri IPhone Meletup

Angkara sebiji bateri Iphone meletup, kecoh satu kedai dibuatnya! Kejadian berlaku di sebuah stor Apple di Zurich dimana…

Featured Wed, 18 Mar 2020
Hiburan Mon, 19 Nov 2018

#Mentor7: ‘Taufiq Patut Diberi Peluang Lagi’ -Siti Nordiana

Saya akan bantu semampu yang boleh untuk dia membina nama dalam industri nyanyian. Dia juga masih ‘hijau’ dan belum miliki apa-apa pengalaman sebelum ini.

| Live TV