Featured By: Salma Syahbuddin March 17, 2023 @ 2:43pm

Isu Pembuli? Bekas Guru & Rakan Sekolah Tampil ‘Back Up’ Uqasha Senrose

Selepas membuat kenyataan rasmi menerusi siaran live di TikTok berhubung dakwaan kononnya pelakon, Uqasha Senrose seorang pembuli, kali ini rakan dan bekas guru aktres berkenaan pula tampil mendedahkan perkara sebenar.

Berdasarkan beberapa ciapan di Twitter, rakannya yang dikenali sebagai @Qairooline berkongsi, dia dan Uqasha sudah berkawan lebih 18 tahun, yang mana pada ketika itu dia berasa kesian terhadap Uqasha selepas melihatnya menangis di dalam tandas akibat baru sahaja lepas dibuli rakan sekolah.

For your info, saya dengan Sha dah kawan since high school, now nak almost 18 years and ingat lagi first time saya cakap dengan dia (Uqasha) dalam toilet sekolah, at that time kami start cakap pun sebab saya kesian tengok Sha. Dia nangis sorang-sorang dalam toilet sebab dia baru lepas kena buli,” ciapnya.

Malah, kenyataan itu dikuatkan lagi selepas beberapa individu  tampil dan turut mengatakan hal yang sama bahawa Uqasha pernah menjadi mangsa buli oleh pelajar senior di sekolahnya.

 

Tidak habis disitu, guru kelasnya juga mengesahkan bahawa Uqasha sangat disenangi rakan sekelasnya.

Selain pendiam dan ramai peminat, pelakon itu difahamkan seorang yang sangat rajin dan suka menolong rakan-rakan.

Terdahulu, Uqasha atau nama penuhnya, Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 31, dituduh sebagai pembuli di sekolah sehingga menyebabkan mangsa mengalami gangguan mental dan depresi.

ARTIKEL BERKAITAN:[VIDEO] ”Kenyataan Itu Sebagai Satu Fitnah Melampau!” – Uqasha Senrose Gesa Individu Mengaku Jadi Mangsa Buli Segera Tunjuk Bukti

ARTIKEL BERKAITAN:“Takutnya Peminat Psiko Macam Ni!”- Kes Serang Kamal Adli, Netizen Dedah Bukti Peminat Obses… Anggap Uqasha Kekasih Hati

ARTIKEL BERKAITAN:Alami Gangguan Mental & Depresi, Individu Dakwa Mangsa Buli Uqasha Senrose? Ini Respons Tuan Badan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 24 Apr 2018

Awas! Ketahui 6 Jenis Bahan Bahaya Dalam Produk Kecantikan

Sesetengah produk tersebut mengandungi bahan-bahan kimia yang sangat bahaya bukan sahaja untuk kulit tetapi kesihatan kita.

Drama Tue, 14 Feb 2023
Featured Wed, 13 Oct 2021

Bantuan Insentif Buat B40, B50 Yang Terjejas – PM

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan pelaksanaan Program Pengurusan dan Ketahanan Kewangan (URUS) oleh sektor perbankan bagi membantu kumpulan 50 peratus terbawah atau B50. URUS merupakan program sokongan bantuan bayaran balik pinjaman yang […]

TECH Tue, 22 Jan 2019

Skip the Crowded Supermarkets this Year by Simple Using HappyFresh’s Delivery Service

There’s no need to drive out, search for parking, and then squeeze through crowds in supermarkets anymore.

Featured Mon, 9 May 2022
Trending Mon, 27 Nov 2023

Ini Merupakan 5 Gabungan Skincare Baik & Tak Baik Yang Korang Boleh Cuba!

Pemilihan skincare kadang-kadang boleh jadi agak mengelirukan, walaupun dah cuba bermacam-macam produk tapi kulit masih terasa macam tak ada perubahan pun kan? Cuba perhatikan balik skincare routine korang itu, kalau-kalau ada tersilap kombinasi yang mengganggu […]