Drama By: Salma Syahbuddin August 18, 2022 @ 5:09pm

“Kami Sangat Baik & Ada Chemistry Yang Kuat” – Anna Jobling Jawab Status Hubungan Cinta

Pelakon yang popular menerusi drama rantaian Melur Untuk Firdaus, Anna Jobling menjawab status hubungan bersama rakan pelakon, Meerqeen baru-baru ini.

Menurut Anna atau nama sebenarnya, Anna Ellisa Gustin Jobling Abdul Rahman, dia dan Meerqeen sudah lama mempunyai hubungan yang baik walaupun drama tersebut sudah lama habis menjalani penggambaran.

Malah, keserasian itu dapat dilihat penonton apabila kedua-dua mereka terlibat dalam drama yang sama sekaligus menimbulkan kontroversi yang mengatakan mereka kini menjalinkan hubungan cinta.

“Sebenarnya sebelum drama tersebut, kami sudah pernah berkerjasama jadi chemistry sudah ada. Bila chemistry sudah ada, nampak keserasian tu lebih menjadi walaupun drama tersebut sudah habis ditayangkan,” katanya.

Anna berkata demikian ketika ditemu bual menerusi sebuah program hiburan popular di Indonesia, Insertlive yang diadakan di Studio Trans TV, Jakarta Selatan.

Tambahnya lagi, dia kini dalam usaha untuk menjaga hubungan baiknya bersama Meerqeen.

@annajobling better together 💜 #fyp #meluruntukfirdaus ♬ I WAS NEVER THERE. – viana ★

 

Ketika ditanya mengenai peluang untuk meluaskan kerjayanya di Indonesia, Anna sama sekali tidak menolak.

Baginya, dia sudah bersedia untuk menetap di sana sebagai persediaan dalam merangka kerjaya seninya.

“Kalau dapat tawaran berlakon di Indonesia, saya memang nak. Saya menunggu tawaran itu. Mungkin boleh mula dengan platform ‘over the top’ (OTT), filem dan barulah sinetron atau drama. Apa saja, saya okay dan suka untuk lakukan.

“Untuk menetap di sini (Indonesia) pula, kalau ada perancangan yang rapi dan kita bincang dulu mengenai apa yang kita nak buat. Tak kisah nak ‘base’ di sini dan berapa lama,” jelasnya.

 

 

 

Sumber: Instagram, Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 28 Nov 2018
Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Kongsi Video Anak Autisme Bukan Nak Simpati, Zarina Zainuddin ‘Sound’ Netizen Biadab?

Sementara itu, pelakon Zarina Zainuddin yang aktif memuatnaik video anak-anak autisme sebelum ini turut terkena ‘tempiasnya’. Ya lah, siapa yang tak naik angin kan kalau orang kata begitu. Sabarlah ya…

Featured Tue, 13 Sep 2022

Heboh Cuti Bersalin Dr Amalina Setahun, Dapat 5 Bulan Gaji Penuh… Netizen Senaraikan Syarikat Tempatan Tawar Manfaat Sama

Fuhhhh, seronoknya 🥺🥺 Tapi kat Malaysia pun ada juga gais! Ramai kongsi syarikat yang tawarkan manfaat sama! 🥰🥰

Featured Thu, 5 Jul 2018

Anda Rasa Gemuk Itu Hodoh? Bagi Suku Kaum Mauritania Berbadan Gempal Paling Cun!

Jika anda menganggap rupa paras menawan, kulit yang bersih, bertubuh sasa, langsing dan tinggi lampai, itu sebagai cantik dan tampan, bagi suku kaum di sesetengah negara pula adalah sebaliknya

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Ed Sheeran Ciplak Lagu Lama?

Saman yang dikemukakan oleh syarikat yang memiliki sebahagian hak cipta lagu itu, Structured Asset Sales, mendakwa lagu Thingking Out Loud dilaporkan sama dengan lagu berjudul Let’s Get It On nyanyian Marvin Gaye.

Hiburan Mon, 28 May 2018

Armin Dilarang Dekati Ziana Zain Dan Anak-Anak

Armin yang diwakili peguam Mohd Rizal Bahari mengemukakan permohonan itu secara lisan dengan menyatakan hasrat mahu menemui anaknya tetapi dilarang

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

《光》唱丰收!横扫「马来西亚电影节」4奖

《光》唱丰收!横扫「马来西亚电影节」4奖项,为中文电影增光。

Trending Wed, 1 May 2019

Ustaz Hassan Din Meninggal Dunia, Al-Fatihah…

Dato Seri Abu Hassan Din Al-Hafiz baru sahaja kembali bertemu dengan penciptanya. Ya Allah…

Trending Thu, 27 Jun 2019

Pertama Di Malaysia, Hotel Ini Jamin Penginapan Penuh 26 Jam!

Nak bercuti tapi tak tahu nak check in kat mana? Jom tengok hotel apa sesuai untuk korang!

Featured Wed, 8 Sep 2021

Cara Mohon Bantuan Bekalan Makanan Asas RM300 Menerusi Prihatin Kasih Mulai September

Untuk makluman,  program PRIHATIN Kasih menerusi insentif PEMERKASA adalah merupakan bantuan yang disalurkan kepada golongan isi rumah miskin bandar dengan kaedah pembayaran tanpa tunai menerusi MyKad. Penerima yang layak akan menerima RM100 sebulan selama 3

| Live TV