Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: SGMS Fas June 19, 2019 @ 1:25pm

‘Keluarga Halang Saya Jadi Penyanyi Hip Hop’- Pele

Walaupun tidak mendapat ‘restu’ daripada ahli keluarga untuk bergelar penyanyi hip hop, anak muda berusia 25 tahun ini tidak pernah mengaku kalah.

Percaturan penyanyi meningkat naik, Pele yang tampil dengan single berjudul ‘She’ ternyata mengubah perspektif kedua orang tuanya.

“ Ibu- bapa saya tidak pernah bersetuju melihat saya menjadi penyanyi hip hop. Ini kerana kesemua adik-beradik saya berjaya melanjutkan pelajaran dan mendapat pekerjaan yang dapat membuatkan ibu-bapa bangga dengan mereka.

“ Saya juga mengambil keputusan untuk berhenti belajar ketika di tahun kedua dalam jurusan undang-undang di salah sebuah universiti swasta. Itu yang membuatkan kedua ibu-bapa sedikit kecewa pada masa itu.

“ Namun saya tidak pernah sesekali menjadikan itu sebagai alasan untuk ‘melumpuhkan’ impian. Saya terus menghasilkan karya sendiri. Alhamdulillah bakat saya mendapat perhatian daripada rapper terkenal, Joe Flizzow,” kata Pele yang turut tersenarai sebagai salah seorang artis 16 Baris yang diasaskan oleh Joe.

Pele ditemui semalam pada sidang media ‘The Culture 2019’ yang merupakan Ekspo Sub Budaya dan Gaya Hidup terbesar di Malaysia, dijangka berlangsung selama tiga hari bermula  5 hingga 7 Julai depan di Stadium Bukit Jalil.

Pele atau nama sebenarnya Muhammad Dzulfadzli Abdul Latif merupakan antara barisan artis yang akan membuat persembahan di samping kumpulan Bunkface, Gerhana Ska Cinta dan ramai lagi pada ekspo berkenaan yang terbuka kepada orang ramai dengan harga tiket RM35 bagi tiga malam.

Merancang tampil dengan lagu Melayu pada hujung tahun ini, Pele memberitahu, “Jika tiada halangan, Insha Allah saya akan keluarkan single dalam bahasa Melayu pula. Saya juga berhasrat dapat membuat kolaborasi bersama idola dalam dunia Hip Hop iaitu Joe Flizzow atau Malique.”

“ Dalam masa sama, saya juga aktif merencana karier seni dengan bergerak sendiri tanpa mengikat kontrak dengan mana-mana label. Buat masa ini saya selesa bergerak sendiri,” akhiri penyanyi yang mula aktif menyanyi sejak tahun 2014.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 10 Jan 2019
Hiburan Wed, 20 Feb 2019

‘Mula-Mula Takut…’- Jaja Iliyes Kongsi Pengalaman Berlakon Dengan Micheal Ang

Bintang semakin menyinar ini katanya teringin bawa watak perempuan psiko.

Events Fri, 18 Oct 2019
Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Memey & Abby Abadi Sakit Sama-Sama Seperti Berjanji!

Dah macam kembar pula Memey dan Abby Abadi sebab sakit pun boleh masa yang sama

Hiburan Tue, 3 Sep 2019
Hiburan Wed, 27 Feb 2019

Terbang Ke Jepun, Syahrini Nikah Hari Ini?

Biarpun tiada lagi kenyataan rasmi daripada penyanyi terkenal ini, adiknya Aisyahrani memberitahu kakaknya selesa tidak berkongsi perihal kisah cinta dengan jejaka berusia 34 tahun itu.

Hiburan Mon, 8 Apr 2019

‘Rezeki Nak Kahwin’- Pemenang Drama Pendek DFKL 2019 Terkejut

Pemenang anugerah drama pendek di Drama Festival Kuala Lumpur 2019, Mohamad Edzuan menyifatkan kemenangannya sebagai rezeki kahwin yang dijangka berlangsung tidak lama lagi. Edzuan yang menghasilkan drama pendek berjudul ‘Orang Kita’ ketika ditemui sejurus pengumuman […]

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

Intan Liana DiTawar Menjadi Duta Produk

Hilang suami di sisi bukan kerana dipinta tetapi Tuhan berikan hikmah dimana mendapat beberapa tawaran untuk menjadi duta produk.

Hiburan Fri, 25 Jan 2019

It’s Gong Xi RIUH This Weekend at the Gasket Alley

There will be a bunch of special shows too!

| Live TV