Featured By: Atiqah Johari January 30, 2023 @ 6:37pm

“Kena Ada Duit Sendiri, Tak Boleh ‘Reda’ Ja” – Ulas Isu Curang, Dayana Roza Beri Nasihat Untuk Wanita

Baru-baru ini, pelakon Dayana Roza memuat naik tangkap layar sebuah artikel yang berkisarkan tentang perlakuan curang suami terhadap isteri.

Susulan itu, Dayana tampil memberi pandangan peribadinya mengenai isu suami curang di Instagramnya.

Menerusi hantaran Instagram Storiesnya (IGS), Dayana menasihati bahawa para isteri perlu memiliki pendapatan sendiri.

“Sebab tu kalau boleh isteri kena ada duit sendiri. Zaman sekarang macam-macam peluang buat duit, dari rumah pun boleh,” katanya.

Tambahnya, isteri tidak perlu untuk sentiasa berasa reda dengan perkara yang terjadi dalam hubungan perkahwinan.

“So, perempuan tak perlu la asyik kena ‘Redha’ je dengan toxic marriage. Memang kesian anak-anak tapi kena kesian dulu kat diri sendiri,” jelasnya.

Kata Dayana, wanita yang bergelar isteri perlu untuk mempunyai mental yang kuat supaya dapat menjaga anak-anak dan tak perlu untuk menyeksa diri untuk berada dalam perkahwinan yang boleh memudaratkan kesihatan mental.

“Kalau mental dah lemah macam mana nak jaga anak-anak? Kalau dah melampau sangat terpaksa la angkat kaki.

“Memang takde orang nak kahwin cerai, tapi kalau sampai terseksa diri pun tak boleh jugak. Jangan biarkan mental anda kena abuse,” tulisnya lagi.

Menerusi entri tersebut, Dayana turut membuka ruang kepada wanita untuk memberi pandangan mereka mengenai isu tersebut dengan membuka sesi Q&A.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 3 Dec 2019

How Many Eggs Can I Eat In A Day? Will Eating Two Gives Me Cholesterol?

Some cook them, some consume it raw. Eggs are good source of healthy protein, but are they really?

Featured Fri, 25 Jun 2021

Senarai Bantuan PKP 3.0 Yang Disediakan Dan Masih Boleh Dimohon

Penganalisis Ekonomi dari Universiti Asia e, Profesor Datuk Dr Shazali Abu Mansor berkata, pemberian moratorium bersasar dilihat dapat membantu individu dan peniaga untuk menghadapi PKP 3.0 berikutan pengurangan jumlah simpanan yang telah digunakan semasa PKP […]

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

男团遭公司暴打4年!正式报警提告

韩6人男团「The EastLight」于前年出道,日前惊爆从出道前就不断遭到制作人暴力相向,该团18岁队长李硕澈于上周举行记者会,正式对经纪公司老板金昌焕及制作人文英日正式提出告诉。

Featured Wed, 30 Nov 2022

Pernah Hidup Susah, Haneesya Hanee Pakai Baju Orang Derma

Alhamdulillah sentiasa bersyukur dengan nikmat rezeki Allah bagi

Trending Wed, 7 Apr 2021

Tak Mungkin Mendua Menjadi Taruhan Terbaru Fadh Majid

Penyanyi Fadh Majid melancarkan single keduanya, Tak Mungkin Mendua yang mendpat sentuhan Ajai selaku komposer dan Fedtri Yahya selaku penulis lirik. Single kedua Fadh menyusul sesudah setahun single pertamanya, Bukan Takdirku dilancarkan. Dilahirkan dengan nama […]

Featured Thu, 27 Dec 2018

Serlahkan Keayuan Dengan Pilihan Warna Hijab Sesuai Tona Kulit

Salah pilih warna boleh buat wajah anda kelihatan kusam dan tak bermaya.