Hiburan By: Fatin Nurain July 17, 2023 @ 4:16pm

Kerap Tampil Dalam Filem Ketenteraan, Jasmine Suraya Akui Jadi Bomba Lebih Susah

Pelakon Jasmine Suraya tampil mendedahkan bahawa latihan ketenteraan yang melibatkan badan anggota Bomba dan Penyelamat lebih sukar berbanding anggota tentera yang lain.

Umum mengetahui, Jasmin kerap terlibat dengan filem yang melibatkan anggota unit beruniform sepanjang dirinya bergelar anak seni.

Menurut Jasmine, dia tidak sangka bahawa latihan ketenteraan yang melibatkan anggota bomba lebih sukar daripada apa yang dilihatnya selama ini.

“Lepas saya join latihan bomba ni, baru saya tahu sebenarnya lagi sukar dari askar sebab askar mencabar dari segi fizikal. Tapi bomba melibatkan berat, panas dan fizikal.

“Bomba kena pakai baju yang tahan panas setinggi 800 darjah celcius dan berat sebab kena angkut pelbagai peralatan ketika kebakaran.

“Bayangkan kena angkut barang-barang sambil berlari ke tempat kebakaran, kalau kena naik tingkat 30 sampai sanalah kena angkut semua tu. Jadi saya rasa bomba lagi susah dari polis,” katanya.

Mengakui menyesal untuk terlibat dalam latihan fizikal anggota bomba, Jasmin bagaimana pun berpuas hati kerana berjaya mengharungi segala cabaran dengan baik.

Malah, dia turut berasa gembira kerana mempunyai bentuk badan yang ideal selepas tamat latihan.

“Mula-mula saya menyesal sebab saya terfikir kalau kemalangan berlaku, kulit kita terbakar ke jatuh kat tempat tinggi ke dan tak boleh jalan. Saya takut sangat. Orang mampu minta maaf dan beri pampasan bila kemalangan berlaku.

“Tapi bila dah join saya rasa sebagai pengajaran untuk saya, saya rasa lebih yakin yang saya boleh buat semua benda yang susah tu.

“Dia bagi saya rutin yang sangat bagus untuk jaga badan dan sebagainya. Lepas dapat bentuk badan yang cantik ni, saya kena terus jaga sebab rasa diri kita seksi sikitlah,” jelasnya.

Perkara tersebut telah dikongsikan oleh Jasmin ketika ditemui di sidang media sebuah program realiti stesen televisyen berbayar, baru-baru ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 11 May 2021

Foto Menyayat Hati Pemuda Palestin Solat Ketika Serangan Israel Sentuh Hati Ramai

Seluruh dunia kini tertumpu kepada serangan Israel ke atas penduduk Palestin di Masjid Al Aqsa dan kawasan kejiranan  Sheikh Jarrah  Baitul Maqdis  telah mengakibatkan ramai mangsa tercedera. Beberapa foto mulai tular di laman sosial menunjukkan […]

Trending Mon, 13 Aug 2018

Lelaki Berhabis RM 45 Ribu Untuk Wajah Mirip Hael Husaini?

Cuba anda tengok, sama kan? Namun ada yang menulis di Twitter, Hael Husaini lebih kacak & original. Pendapat anda pula bagaimana?

Featured Fri, 20 Oct 2023
Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Tersentuh Lihat Pengorbanan Sahabat, Noh Salleh Tulis Lirik ‘Debu Bercahaya’

Noh merancang untuk mengeluarkan lima buah lagu tahun ini. 

Featured Fri, 26 Aug 2022

“Saya Dapat Jemputan, Tapi…” – Beto Kusyairy Sahkan Turut Tak Hadir Malam Gala Mat Kilau Di Indonesia

Ramai juga yang tidak hadir untuk malam gala Mat Kilau di Indonesia hari ni..

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Penyanyi Ddu-Du-Ddu-Du Datang KL 23 Februari 2019

Wohooo…siapa kat sini excited macam we all? Tak sabarnya!