Hiburan By: Padin April 17, 2022 @ 7:30am

Kolaborasi Hael Husaini & DOLLA Dalam Suara Lebaran Kita

Penyanyi terkenal Hael Husaini dan girl group popular, DOLLA yang dianggotai Sabronzo, Tabby, Angel dan Syasya bergabung dalam sebuah single bersempena Syawal berjudul Suara Lebaran Kita.

Lagu rancak dalam nuansa pop dansa ini ternyata mempunyai feel yang moden namun masih mengekalkan ‘bunyi’ kemeriahan sambutan Hari Raya itu sendiri.

“Jika sebelum ini lagu-lagu Raya saya selalunya keseorangan, bagi kali ini saya hendak ‘berteman’ pula, jadi saya menyapa DOLLA di media sosial dan mereka memberi respon baik, jadi terus saya katakan ‘hello, jom masuk studio!’

“Lagu ini saya ciptakan bersama-sama Ezra Kong dan kami ada memasukkan elemen K-pop yang sememangnya sinonim dengan DOLLA tetapi telah mendapat elemen Melayu dan pendengar harus mendengarnya sendiri,” tambah Hael dalam nada teruja.

Walaupun sibuk dengan jadual kerja yang padat, kumpulan DOLLA masih sempat merakamkan single Raya ini bersama Hael kerana bagi mereka peluang sebegini jarang-jarang berlaku, apatah lagi apabila pelawaan tersebut datangnya dari seorang yang bernama Hael Husaini.

“Sudah tentunya kami sangat teruja dan terkejut apabila artis sehebat Hael ingin berkolaborasi dengan DOLLA, dan single ini merupakan lagu Raya kedua dari DOLLA dan pertama kalinya berkolaborasi dengan artis lain.

“Kami serasi bekerja dengan Hael dan Ezra kerana ada chemistry, proses rakaman di studio mengambil masa selama 5 jam sahaja disebabkan bimbingan mereka berdua yang sungguh profesional. Walaupun lagu ini agak berbeza dengan genre yang biasa kami bawakan, namun melodinya mengasyikkan, unik, dan quirky,” kongsi Sabronzo mewakili DOLLA.

Suara Lebaran Kita menceritakan tentang perasaan kita semua sebagai rakyat Malaysia yang dambakan kemeriahan sambutan Hari Raya bersama keluarga dan teman-teman sebelum bencana COVID-19 melanda dunia, dan akhirnya pada tahun ini, kita dapat bersua semula dengan wajah-wajah yang telah lama kita rindui.

Lagu Suara Lebaran Kita boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan nada dering panggilan menerusi ke semua syarikat telekomunikasi tempatan dan boleh didengar pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian utama seperti Joox, KKBOX, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music.

Manakala MV single ini boleh ditonton secara eksklusif di saluran YouTube Rocketfuel Network.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 25 Aug 2020
Hiburan Tue, 4 Oct 2022
Events Fri, 10 Jun 2022
Hiburan Wed, 14 Sep 2022
Hiburan Wed, 2 Jan 2019

‘Good Luck, Elfira’- Sufian Suhaimi

Tiada apa yang ingin saya katakan sebab kami sudah lama meneruskan kehidupan masing-masing.

Hiburan Fri, 16 Jun 2023
Trending Thu, 21 Dec 2017

《屿你同在》赈灾活动 善款总额突破10万零吉

大马创作才子伍家辉和歌手Victor 李俊颉早前因家乡槟城水灾而发起的『屿你同在』赈灾活动,在短短的一个月内所筹获的善款突破10万零吉!

Trending Tue, 4 Aug 2020

Melaka Berdepan Gangguan Bekalan Air Bermula 5 & 6 Ogos Ini

Simpan dan jimatkan penggunaan air anda!

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Ara Johari Ulang Kejadian Tahun Lepas Di AJL 33?

Lagu Bunga yang merupakan antara killer song pada malam ini ternyata membuatkan rata-rata penonton kecewa.

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

‘Pose Hebat Tapi Hutang Liat Nak Bayar’, Aliff Syukri Sindir Siapa?

Hello, dah berhutang tu pandai-pandailah bayar balik eh…

error: Content is protected !!