Hiburan By: Nurul Hana April 28, 2023 @ 11:55am

Konsert Ruffedge: Rufeera ‘That Moment In Time’ Tour Bakal Gegarkan Malaysia & Singapura

Walaupun berada lebih dari 2 dekad di persada muzik negara, kumpulan vokal R&B bertaraf legendaris yang dianggotai oleh Azan, Cat, Mode, Sein dan Zain, iaitu Ruffedge, masih mempunyai pengaruh yang kuat di Malaysia.

Buat kedua kalinya, syarikat penganjur acara terkemuka yang membawakan hiburan bermutu dari dalam mahupun luar negara, YOLO Malaysia sekali lagi bergabung dengan kumpulan tersebut untuk sebuah siri jelajah konsert istimewa di Malaysia dan Singapura digelar RUFFERA ‘That Moment In Time’ bermula Jun hingga Ogos 2023 ini.

“Ini adalah kolaborasi kedua Ruffedge bersama YOLO Malaysia, jika dahulu konsert mereka diadakan hanya secara maya melalui aplikasi zoom ketika berlakunya pandemik, kini peminat berpeluang menyaksikan mereka beraksi secara ‘live’ di beberapa lokasi yang telah ditetapkan,” kata Haniff Hamzah, selaku Penerbit Eksekutif YOLO Malaysia.

Ditubuhkan pada tahun 1997, Ruffedge mula dikenali ramai setelah menjuarai pertandingan ‘Sony Battery Face On Talent Search’ pada tahun 1999, kemudian kumpulan ini telah menghasilkan pelbagai lagu hit seperti ‘Bila Rindu’, ‘Khayalan’, ‘Lemas’, ‘Tipah Tertipu’ dan banyak lagi.

“Konsert ini bukan sahaja mengimbau kenangan lalu, tetapi bagaimana muzik kami berjaya merentasi masa dan kekal relevan sehingga kini, sesetengah lagu tetap kekal ‘evergreen’ tidak kira bila mendengarnya, terutamanya sekarang dengan susuan muzik yang baharu, anda dapat merasai momen itu.

“Selain itu, konsert ini juga bertujuan mempromosikan album baharu Ruffedge yang bakal keluar tidak lama lagi, dan yang pastinya menyambut baik permintaan para penyokong yang mahukan
Ruffedge mengadakan konsert semula,” ulas Cat.

Ruffedge masih lagi dalam proses membuat persediaan rapi bagi memastikan siri jelajah konsert berjalan dengan lancar.

“Kami sedang giat menjalankan latihan di studio demi memberikan kepuasan maksimal buat penonton yang bakal hadir di konsert nanti.

“Dijangka durasi konsert akan berlangsung selama 2 jam dengan nyanyian lagu-lagu hit kami, beserta susunan muzik yang baharu dan lebih segar di bawah pimpinan pengarah muzik tersohor negara, jadi alami sendiri pengalaman evolusi masa melalui muzik dengan visual khas, dan jangan lupa mendapatkan tiket konsert apabila penjualan mula dibuka,” kata Sein.

Bagi yang berminat, tiket-tiket akan mula dijual pada 20 April 2023 untuk penduduk Singapura, maklumat lanjut boleh diperolehi di laman sosial YOLO Malaysia dan Ruffedge serta Yoloasia.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 16 Feb 2023
Trending Mon, 27 Aug 2018

‘Janganlah Tutup Periuk Nasi Orang’ – Serina

Tidak sangka ada juga yang busuk hati ingin menjatuhkan perniagaan Serina Ridzuawan… Apa yang terjadi?

Hiburan Tue, 8 May 2018

Riri Bakal Kahwin Jutawan Arab?

Hassan masih belum melamar Rihanna namun jika dia melakukannya sudah pasti Rihanna akan bersetuju dengan lamaran tersebut.

Trending Mon, 26 Aug 2019

Reminisce Malaysia’s Beautiful History and Stories Through Malaysian Maestro Hotels

Steeped in history; Malaysian hotels with a unique story to tell.

Hiburan Thu, 3 Oct 2019

‘Sampai Hari Ini, Saya Masih Tak Percaya…’- Alif Satar

Konsert anjuran Philandure dan Komited Malaysia itu diadakan bagi mengumpul dana untuk enam pertubuhan terpilih.

Trending Thu, 16 Jul 2020
Hiburan Tue, 13 Sep 2022

“Pergi Kelab Malam Boleh Pula?” – Rakan Serumah Dedah Pelakon Tak Bayar Sewa

Tak baik buat member macam tu.. Siapa eh pelakon tu? 🤔

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

#InstagramDarkMode Trending Di Twitter

Pengguna iPhone Dan Android Teruja Insta Jadi Gelap

Hiburan Thu, 2 Sep 2021

Nak Berhibur Selama 24 Jam Sambil Beramal? Jangan Lepaskan Peluang Untuk Stream Program Amal COVAiD #BaikSemula

Program Amal COVAiD #BaikSemula yang diterajui oleh Hot FM, bersama-sama dengan Buletin FM, Fly FM dan 8FM beserta platform Media Prima Berhad yang lain adalah satu program bertujuan mengumpul dana untuk para petugas barisan hadapan […]

error: Content is protected !!