Hiburan By: Padin February 10, 2023 @ 5:56pm

Lebih 9 Tahun Berpisah, Aweera Kembali Ke Pangkuan MOJO! Kini Tampil Dengan Single Superstar

Lebih sembilan tahun ‘pemergian’ Aweera selaku vokalis utama, penyanyi itu kini kembali ke pangkuan kumpulan MOJO.

Kumpulan MOJO telah bergabung semula dengan mengekalkan barisan asalnya iaitu Edry, Aweera, Johar dan Denny menerusi single terbaru mereka berjudul Superstar.

Menurut Aweera, perjalanannya bersama kumpulan bawah naungan KRU Music itu masih belum selesai.

“Perjuangan saya bersama MOJO masih belum selesai demi meneruskan perjuangan legasi rock. Saya mula dikenali menerusi lagu-lagu MOJO dan Superstar adalah buah tangan untuk penyokong-penyokong MOJO yang tidak jemu menyokong kami dari awal kemunculan sehingga kini.

“Dalam pada itu, saya juga ingin menzahirkan penghargaan dan amat berterima kasih kepada pihak KRU Music diatas kepercayaan dan peluang yang diberikan kepada saya dan MOJO untuk terus berkarya” ujar Aweera.

Superstar yang juga merupakan judul single pertama dari EP ini adalah sebuah lagu rock moden yang secara sinis mengisahkan tentang perjuangan dan impian bintang baru yang ingin untuk menjadi popular di dalam industri muzik. Lagu ini adalah ciptaan sepenuhnya oleh Edry Abdul Halim manakala video muzik “Superstar” diarahkan oleh Syahmi Afif.

Menurut Edry selaku komposer utama dan pemain keyboard MOJO, dia tidak mempunyai masalah untuk aktif semula bersama MOJO biarpun kini menetap di luar negara.

“Dengan kemudahan teknologi, saya rasa tiada masalah bagi saya untuk aktif semula dengan MOJO walaupun masih menetap di Manchester. Kini terdapat pelbagai platform untuk saya berkomunikasi dan berinteraksi secara digital bersama kumpulan MOJO dan terutama sekali bersama peminat di media sosial.

“Walaupun tidak mungkin saya dapat hadir kesemua aktiviti pentas dan promosi MOJO, saya akan tetap cuba meluangkan masa untuk kembali ke Malaysia bagi persembahan televisyen atau pentas utama sekiranya mendapat peluang,” katanya.

Lagu Superstar akan dikeluarkan secara rasmi di kesemua platform penstriman digital pada 24hb Februari 2023 sementara video muziknya akan ditayangkan di saluran YouTube KRU Music dan MOJO.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 17 Oct 2019

2019亚洲影艺创意大奖! 《守百年之约》横扫马来西亚区3奖项

2019亚洲影艺创意大奖​​​​​​​昨天(16日)宣布代表亚洲各地的入围名单!八度空间年度巨献《守百年之约》荣获马来西亚区3个奖项,包括最佳女主角Emily陈子颖、最佳男配角Coby庄可比及最佳原创剧本。

Contest Mon, 1 Jul 2019

xtra好康头 | 送你《52019我爱你依旧演唱会》入门票

#xtra好康头 送你《52019 我爱你依旧演唱会》入门票,让你跟宪哥和他一众好友共度美好的一晚!

Hiburan Mon, 26 Mar 2018

Ramai Yang Nak Jadi Menantu Jasmin Hamid, Dah Kenapa??

Kacaknya anak bujang pelakon ini dimana tular sudah gambarnya dan ada yang pasang angan-angan untuk menjadi bakal menantu !!

Featured Fri, 11 Mar 2022
Contest Mon, 28 Oct 2019

#xtragiveaway World’s First-Ever “Train To Busan” Horror House Experience Contest; 12 Free Tickets To Give Away!

You know what’s better than a good haunted house during Halloween? Yup, it’s FREE haunted house! So what are you waiting for? Join in the contest now!

Trending Mon, 26 Aug 2019

Kerana Percaya Pada ‘Polis Palsu’ , Rugi RM67,000

Kerana percaya pada ‘polis palsu’ , rugi RM67,000

Hiburan Thu, 13 Dec 2018

Hamil Anak Kedua, Ini Harapan Tya Ariffin…

Tya juga memaklumkan tidak mahu ramai anak. Cukup dua atau tiga sahaja, memadai baginya dan suami…

Featured Wed, 6 Jul 2022

| Live TV