Featured By: Nurul Hana July 12, 2023 @ 2:00pm

Lochestra: Alif Satar & The Locos With The MPO Bakal Gegarkan Dewan Filharmonik Pertronas Pada Ogos Ini

Penyanyi, pelakon dan hos, Aliff Satar telah melakukan penjenamaan semula bersama kumpulan ‘old school’ yang dipanggil Aliff Satar & The Locos sebagai vokalis utama dan dianggotai oleh Tam Cobain (gitar), Efry Arwis (bass), Rajwan Juni (dram) dan Faliq Auri (saxophone).

Aliff Satar & The Locos pernah merakamkan single pertama mereka berjudul ‘I Want You To Love Me’ dan pernah merakam single bersama penyanyi indie Diandra Arjunaidi bertajuk ‘Lelaki X Sempurna’ sementara single terbaru mereka, Isteri, telah dijadikan runut bunyi untuk drama Risik Pada Hati.

Kumpulan ini pernah memenangintempat ketiga di Anugerah Juara Lagu 37 melalui lagu Anugerah Terindah.

Apa yang lebih menarik lagi, konsert tersebut bakal menyaksikan kolaborasi kumpulan ini bersama Orkestra Filharmonik Malaysia (atau Malaysian Philharmonic Orchestra – MPO).

Ahmad Muriz Che Rose bakal memimpin kumpulan ini dan MPO akan mempersembahkan lagu-lagu hits dalam interpretasi simfoni, antaranya, Hey!, Cukup Indah, Toxic, Jangan Nakal, Lelaki Seperti Aku, Sesungguhnya Aku dan Akhiri Penantianku.  
 
Alif Satar & The Locos akan memasuki senarai kolaborasi terunggul MPO bersama artis-artis tempatan seperti Tan Sri SM Salim, Datuk Sheila Majid, Datuk Siti Nurhaliza, Datuk M Nasir, Datuk Jamal Abdillah, Ella dan Dayang Nurfaizah.

Konsert ini bakal diadakan di Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP), yang terletak di Menara Berkembar PETRONAS, KLCC pada Sabtu, 26 Ogos 2023 jam 8.30 malam.

Tiket akan mula dijual dengan harga RM155, RM255, RM355 dan RM455. Meet & Greet tambahan RM200 untuk semua kategori dan Suite: RM555/RM655 di [email protected] atau hubungi talian hotline tempahan tiket di 03-23317007.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 2 Aug 2023
Hiburan Fri, 24 Nov 2017

“NAK KAHWIN TAK?” FATTAH AMIN

semua sedia maklum bahawa Fattah Amin dan Fazura telah mengumumkan yang mereka telahpun mengikat tali pertunangan pada 13 November lalu sebelum kedua-duanya berangkat untuk menunaikan ibadah Umrah bersama keluarga.

Trending Sat, 18 Dec 2021

Banjir Melanda Pusat Dagangan Dunia KL, Anugerah Drama Sangat 2021 Ditangguhkan

Anugerah Drama Sangat 2021 yang berlangsung sebentar tadi terpaksa ditangguhkan dan pemenang bagi lima kategori lain bakal diumumkan esok. Penangguhan ini disebabkan oleh bencana banjir yang melanda Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTC KL), tempat […]

Trending Sun, 30 Dec 2018

Majikan Tolong Bayar Hutang PTPTN Pekerja Akan Diberi Perlepasan Cukai

Pelepasan Taksiran Cukai individu SSPN akan dinaikkan daripada RM6, 000 kepada RM8, 000 setahun untuk simpanan dalam SSPN-I dan tambahan RM6, 000 diberikan untuk takaful bagi SSPN-i Plus.

Hiburan Wed, 8 May 2024
Hiburan Tue, 6 Feb 2024