Featured By: Atiqah Johari August 23, 2022 @ 7:50pm

Maid Lari Tinggalkan Anak Sendirian, Ezzaty Abdullah Tertekan Sampai Susu Badan Kering

Sebelum ini kecoh apabila pelakon Ezzaty Abdullah memaklumkan bahawa pembantu rumah yang baru sebulan berkhidmat telah melarikan diri dan meninggalkan anak-anaknya bersendirian di rumah ketika dia dan suami keluar bekerja.

Terkini, Ezzaty memberitahu bahawa dia telah mengupah pembantu rumah baru bagi menjaga anak-anaknya di rumah walaupun mengakui masih dalam keadaan trauma selepas sebulan insiden berlaku.

“Lepas sebulan. Terpaksa bagi kepercayaan juga dan yang sekarang ni saya ambil maid yang berusia sikit supaya, ya la kadang-kadang yang muda ni dia nak seronok kan dia nak ada boyfriend nak bebas.

“Jadi yang tua ni dia memang betul-betul nak kerja, so far Alhamdulillah masih okay harap-harap yang ini yang terbaiklah untuk kami kan Insya-Allah,” ujar Ezzaty.

Ditanya mengenai impak kejadian tersebut, isteri kepada pelakon Azwan Kombos itu mengakui bahawa ia memberi impak yang sangat kuat terhadap mental dan fizikalnya.

“Impak dia memang kuatlah, nak tak nak memang kena ambil juga, jadi saya agak trauma.

“Sebab dia lari tu saya tengah busy time tu, tengah busy sangat yang shooting kadang sampai 3 sehingga 4 pagi, penat. Tiba-tiba time tu dia nak lari.

“Last minute tak ada siapa nak tolong jaga anak saya semua sampai susu badan saya kering, so anak saya dapat susu saya sampai empat bulan ja.

“Sebab saya terlalu stress, saya stress sampai saya nangis banyak kali. Saya menangis sebab saya tak tahu nak buat mcm mana dah,” luah Ezzaty kepada XTRA.

Kongsinya lagi, gara-gara kejadian itu, dirinya menjadi fobia dan akan sentiasa memantau anak-anaknya di kamera litar tertutup (CCTV) melalui telefonnya ketika keluar bekerja.

“Memang penuhlah CCTV dekat rumah and saya selalu berinteraksi dengan CCTV dekat phone.

“Saya dah jadi mcm fobia, baru masuk dalam kereta dekat poarch kereta saya dah letak CCTV dah, so kalau nampak apa-apa saya akan macam maid kenapa tu.

“Sambil drive pun sambil kadang bukan tengok Waze saya tengok CCTV, so apa-apa saya terus macam tanya kenapa macam tu… Saya dah jadi takut so saya akan sentiasa tengok CCTV,” jelasnya kepada XTRA.

Ezzaty ditemui ketika sesi penggambaran poster drama bersiri Rindu Kasih di Sri Pentas, Petaling Jaya.

Walaupun diperlakukan sebegitu, Ezzaty reda dengan ujian yang diberikan malah dia mengambil keputusan untuk menghantar pulang bekas pembantu rumah itu dengan baik ketika ditanya mengenai tindakan yang diambil selepas kejadian larikan diri.

“Saya tak sampai hati nak hantar dia ke imigresen, kalau hantar imigresen kena tangkap memang duduk dalam jail tujuh bulan so saya tak sampai hati.

“Saya beli tiket balik, saya spend banyak sangat duit untuk hantar dia balik dengan tiket pertama burn… beli lagi satu lagi tiket.

“Satu tiket lebih RM1,000 jadi lebih RM3,000 habis dekat tiket ja kan, pastu hantar dia baliklah.

“Sementara nak tunggu hari flight dia tu, dekat dua minggu jugalah dia stay kat rumah saya, tapi masa tu dia macam dah bertaubat jugalah. Saya phone masa tu saya memang tak bagi phone langsung kat dia,” katanya lagi.

Untuk info, Ezzaty sedang menjalani sesi penggambaran bagi drama terbaharunya yang berjudul Rindu Kasih dan memegang watak sebagai Murni.

Drama ini turut menampilkan pelakon lain seperti Ummi Nazeera dan Izzue Islam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 10 Nov 2018

Tahniah! Diana Amir Timang Anak Ketiga

Hanya lima minit di labour room, akhirnya Diana selamat melahirkan bayi lelaki tepat pada jam 2.16 am.

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Tersingkir DAA 4, Fauziah Gambus Mengaku Sudah Jatuh Cinta?

Menerusi laman Instagram Fauziah, penyanyi berusia 30 tahun ini mengucapkan terima kasih kepada stesen televisyen Indosiar yang memberinya peluang untuk menyerlahkan bakat di sana.

Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Aksi Intim Remy Ishak Dalam…?

Kalau selalunya hero kita ni beraksi dilayar perak dengan memegang watak pahlawan, hero dalam cerita cinta, atau seorang yang psiko. Namun, kali ini kita bawakan kepada peminat-peminat Remy Ishak adegan yang pastinya panas untuk tatapan korang semua.

Trending Thu, 29 Apr 2021
Trending Mon, 23 Nov 2020

SOP Rentas Daerah Kini Dilonggarkan, 3 Jenis Rentas Daerah Yang Dibenarkan

Korang yang nak rentas daerah atau negeri, wajib baca!

Trending Wed, 4 Jul 2018

Tuduhan Terhadap Najib Mula Dibaca

Beliau selaku penjawat awam iaitu Menteri Kewangan dan Perdana Menteri yang diamanahkan dengan RM4 bilion milik wang SRC International Sdn Bhd yang mana beliau sebagai penasihat syarikat itu, didakwa melakukan pecah amanah jenayah berjumlah membabitkan RM27 juta, RM5 juta dan RM10 juta.

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

“BELAKANGNYA ADA BATU TAR RUMAH AKU” – BADAN BERJERAWAT UQASHA DIKUTUK

Rata-rata netizen mengutuk bahagian belakang badan Uqasha yang dikatakan berjerawat dan menggerutu.

Events Thu, 10 May 2018

Selebriti Teruja Tengok Persembahan Bruno Mars Live In KL

Konsert penyanyi terkenal, Bruno Mars di Axiata Arena, Bukit Jalil berlangsung dengan meriah walaupun keputusan pilihanraya belum diketahui lagi

Trending Sat, 9 Mar 2019

Terpaksa Batal Contest Pilih Durian Terbaik

Hanya kerana status di laman Facebook, lebih 10,000 penyertaan diterima. Contest apa tu?

LIFESTYLE Thu, 13 Dec 2018

Masih Teringat EX? Kami Kongsikan Lima Tips Move On!

Ada juga yang tidak dapat menerima ketentuan dan mengambil cara singkat dengan membunuh diri bila putus cinta

| Live TV