Featured By: Atiqah Johari August 23, 2022 @ 7:50pm

Maid Lari Tinggalkan Anak Sendirian, Ezzaty Abdullah Tertekan Sampai Susu Badan Kering

Sebelum ini kecoh apabila pelakon Ezzaty Abdullah memaklumkan bahawa pembantu rumah yang baru sebulan berkhidmat telah melarikan diri dan meninggalkan anak-anaknya bersendirian di rumah ketika dia dan suami keluar bekerja.

Terkini, Ezzaty memberitahu bahawa dia telah mengupah pembantu rumah baru bagi menjaga anak-anaknya di rumah walaupun mengakui masih dalam keadaan trauma selepas sebulan insiden berlaku.

“Lepas sebulan. Terpaksa bagi kepercayaan juga dan yang sekarang ni saya ambil maid yang berusia sikit supaya, ya la kadang-kadang yang muda ni dia nak seronok kan dia nak ada boyfriend nak bebas.

“Jadi yang tua ni dia memang betul-betul nak kerja, so far Alhamdulillah masih okay harap-harap yang ini yang terbaiklah untuk kami kan Insya-Allah,” ujar Ezzaty.

Ditanya mengenai impak kejadian tersebut, isteri kepada pelakon Azwan Kombos itu mengakui bahawa ia memberi impak yang sangat kuat terhadap mental dan fizikalnya.

“Impak dia memang kuatlah, nak tak nak memang kena ambil juga, jadi saya agak trauma.

“Sebab dia lari tu saya tengah busy time tu, tengah busy sangat yang shooting kadang sampai 3 sehingga 4 pagi, penat. Tiba-tiba time tu dia nak lari.

“Last minute tak ada siapa nak tolong jaga anak saya semua sampai susu badan saya kering, so anak saya dapat susu saya sampai empat bulan ja.

“Sebab saya terlalu stress, saya stress sampai saya nangis banyak kali. Saya menangis sebab saya tak tahu nak buat mcm mana dah,” luah Ezzaty kepada XTRA.

Kongsinya lagi, gara-gara kejadian itu, dirinya menjadi fobia dan akan sentiasa memantau anak-anaknya di kamera litar tertutup (CCTV) melalui telefonnya ketika keluar bekerja.

“Memang penuhlah CCTV dekat rumah and saya selalu berinteraksi dengan CCTV dekat phone.

“Saya dah jadi mcm fobia, baru masuk dalam kereta dekat poarch kereta saya dah letak CCTV dah, so kalau nampak apa-apa saya akan macam maid kenapa tu.

“Sambil drive pun sambil kadang bukan tengok Waze saya tengok CCTV, so apa-apa saya terus macam tanya kenapa macam tu… Saya dah jadi takut so saya akan sentiasa tengok CCTV,” jelasnya kepada XTRA.

Ezzaty ditemui ketika sesi penggambaran poster drama bersiri Rindu Kasih di Sri Pentas, Petaling Jaya.

Walaupun diperlakukan sebegitu, Ezzaty reda dengan ujian yang diberikan malah dia mengambil keputusan untuk menghantar pulang bekas pembantu rumah itu dengan baik ketika ditanya mengenai tindakan yang diambil selepas kejadian larikan diri.

“Saya tak sampai hati nak hantar dia ke imigresen, kalau hantar imigresen kena tangkap memang duduk dalam jail tujuh bulan so saya tak sampai hati.

“Saya beli tiket balik, saya spend banyak sangat duit untuk hantar dia balik dengan tiket pertama burn… beli lagi satu lagi tiket.

“Satu tiket lebih RM1,000 jadi lebih RM3,000 habis dekat tiket ja kan, pastu hantar dia baliklah.

“Sementara nak tunggu hari flight dia tu, dekat dua minggu jugalah dia stay kat rumah saya, tapi masa tu dia macam dah bertaubat jugalah. Saya phone masa tu saya memang tak bagi phone langsung kat dia,” katanya lagi.

Untuk info, Ezzaty sedang menjalani sesi penggambaran bagi drama terbaharunya yang berjudul Rindu Kasih dan memegang watak sebagai Murni.

Drama ini turut menampilkan pelakon lain seperti Ummi Nazeera dan Izzue Islam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 9 Jan 2023
Trending Tue, 16 Oct 2018

Yay! Isteri Putera Harry, Meghan Markle Disahkan Mengandung!

Dia akan menjadi pewaris takhta Britain yang ke-7.

Hiburan Wed, 28 Dec 2022

“Tak Sekolah Pun Pandai” – Lucunya Gelagat Jebat Jayden Beri Alasan Kepada Sharnaaz Ahmad!

Umum mengetahui, anak kepada pasangan selebriti Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila, Jebat Jayden sering mencuri tumpuan ramai dengan gelagat comel dan lucunya. Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian siaran langsung Sharnaaz di TikTok ketika dia dan […]

Figura Tue, 26 Mar 2024

Safee Sali Mengaku Dah Kahwin Wanita Lain – “Bagi Saya Yang Halal Tiada Salah”

Safee banyak muhasabah, akui tak lepas dari buat silap

Featured Tue, 14 Sep 2021

Kerajaan Selangor Benarkan Majlis Akad Nikah Mulai Esok

Kerajaan Selangor bersetuju membenarkan pelaksanaan majlis akad nikah bertempat di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Pejabat Agama Islam Daerah dan masjid mulai esok. Menerusi perkongsian di laman Facebook rasmi JAIS, majlis itu boleh dilangsungkan setiap […]