Featured By: Maya Basir March 1, 2023 @ 3:56pm

Malaysia Pilihan MUSE! Konsert ‘The Will of The People’ Berlangsung Pada 29 Julai 2023

Berita gembira buat peminat-peminat kumpulan Muse dimana mereka bakal mengadakan konsert MUSE ‘The Will of The People’ TOUR 2023 secara eksklusif di Kuala Lumpur Bukit Kiara Equestrian Resort pada 29 Julai 2023.

Malaysia yang merupakan satu-satunya hentian konsert di Asia ini dibawakan khas oleh Hello Universe PLT dengan harapan dapat menaikkan prestij nama Malaysia di mata dunia.

Disebalik kesukaran dan cabaran bagi membawa Muse ke Asia, konsert ‘Will of The People’ ini sudah pasti akan menarik kesemua peminat fanatik kumpulan rock ini dari setiap pelusuk negara dan dunia terutamanya dari benua Asia Tenggara, Asia Utara dan Australia.

Untuk rekod, konsert Muse yang terakhir di Asia adalah pada 2019 di mana berlangsungnya Singapore Grand Prix yang merupakan sebahagian dari jelajah konsert ‘Teori Simulation’.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Hello Universe iaitu Adam Ashraf, dengan kepelbagaian agama, kaum dan etnik memudahkan lagi kedatangan Muse selain dapat memulihkan ekonomi negara ini.

“Malaysia kaya dengan kepelbagaian yang terdiri daripada pelbagai agama, kaum dan etnik. Disamping itu, mengadakan pelbagai aktiviti kebudayaan dan seni tidak akan pernah menjadi masalah, malah Muse amat dialu-alukan dan dinanti-nantikan di Malaysia.

“Dengan mengadakan konsert dan festival, ia secara tidak langsung merupakan cara terbaik bagi membantu membaikpulih serta merangsang ekonomi negara yang terjejas berikutan pandemik yang melanda.

“Selain dapat menarik kehadiran pelancong asing, kami juga dapat menyumbang kepada aktiviti untuk penduduk tempatan,” ujarnya.

Pra-jualan tiket bermula pada Khamis iaitu 2 Mac jam 2 petang dan jualan tiket umum akan bermula pada Jumaat, 3 Mac jam 10 pagi yang boleh dibeli melalui laman sesawang www.ticket2u.com.my

Harga tiket bermula pada RM350 (Zone C), RM550 (Zone B), RM750 (Zone D) dan RM950 (Zone A) dengan pelbagai kemudahan yang disediakan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

#tilljannah Wed, 18 Jan 2023
LIFESTYLE Fri, 17 Aug 2018

Hampas Kelapa Bantu Dalam Kesihatan?

Saat santan kelapa yang di peras atau lebih dikenali hampas pun miliki manfaatnya tersendiri.

OMG Mon, 2 Jul 2018

Penyampai Berita TV3 Ini, Umum Letak Jawatan

Beliau telah mengejutkan penonton apabila mengumumkan telah meletakkan jawatan pada Jumaat yang lalu.  Dan, sejak 16 tahun menjalankan tugas sebagai penyampai berita, Buletin Utama

Trending Wed, 16 May 2018

GST Pada Kadar Sifar Bermula 1 Jun

Pengumuman itu dikeluarkan selepas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad telah mengeluarkan arahan supaya kutipan GST dihentikan.

Trending Wed, 10 Apr 2019

Ambil Gambar ‘Selfie’ Di Pantai Phuket Boleh Dikenakan Hukuman Mati?

So, lepasni jangan berangan nak selfie bawah kapal terbang lagi okay!

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Eina Azman Dapat Kereta Mewah Lagi?

Datin Eina Azman telah menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-23 dan ramai yang tertanya-tanya hadiah apakah yang bakal diterima oleh Eina memandangkan beliau seringkali mendapat hadiah mewah daripada suaminya,  Datuk Paduka Kaiser?

Featured Thu, 6 Oct 2022

Pelbagai Program Baharu Bakal Dilancarkan, Molek FM Lebar Sayap Ke Kuantan!

Molek FM ada di Kuantan doh! Gu Pantai Timur! Boleh dengar menerusi frekuensi 100.4 FM 🤩🤩

Hiburan Mon, 29 Apr 2019

Tak Sia-Sia Jadi ‘Ustaz Adam’, Shuk Sahar Bawa Pulang RM 100,000!

Tahniah Shuk, memang kelakar habis malam tadi!

| Live TV