Hiburan By: SGMS Faida June 3, 2018 @ 8:02am

Mana Ada Bercinta, Kawan Saja…

Penyanyi dangdut terkenal, Amelina menepis gossip cintanya bersama pemuda bernama Hafiz Bahari yang 15 tahun lebih muda daripadanya.

Penyanyi berusia 43 tahun itu memaklumkan dia bertemu pemuda itu ketika mengadakan persembahan di Kuala Kangsar, Perak.

“Hafiz datang menonton persembahan saya. Kebetulan, dia mempunyai urusan kerja di Kuala Kangsar ketika itu.

“Kami kenal dan cepat mesra. Sejak itu, sesekali kami bertanya khabar. Kalau berjumpa pun, kami tidak pernah ‘dating’ berdua, sebaliknya ditemani adik yang juga pengurus saya, Amir Hanafi. Bagaimanapun, tidak sangka pula isu ini menjadi bualan ramai.

“Tidak mungkin disebabkan gosip bercinta kami mahu memutuskan hubungan sebagai seorang kawan. Bagi saya mudah saja. Saya anggap Hafiz hanya kawan. Yang lain, terserah kepadanya.

“Umur saya membataskan segala-galanya. Saya yakin apabila berkawan dengan lelaki muda, saya hanya layak dianggap sebagai kakak,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, kata Amelina, dia menyerahkan apa yang akan terjadi selepas ini kepada kuasa Tuhan.

“Saya tidak berani cakap lepas. Saya tidak mahu kisah 15 tahun dulu berulang lagi.

“Dulu, saya pernah cakap tidak mahu berkahwin dengan suami orang, tetapi akhirnya pilih lelaki sebegitu sebagai teman hidup.

“Apapun, saya hanya mengharapkan doa yang terbaik dan pisang tidak berbuah dua kali dalam hidup ini,” katanya yang kini dilantik sebagai duta IR Signature by Rohaizat yang mengeluarkan wangian The Scent of Queen.

Penyanyi itu berkata, sikap peramah dan mesranya membuatkan lelaki mudah rapat dengannya.

“Saya tidak ambil tahu apa perasaan mereka terhadap saya. Sebenarnya, saya berkawan dengan ramai lelaki muda. Ada antaranya daripada kalangan anggota kelab peminat, sebahagiannya pula sering bekerjasama dengan saya.

“Mereka memanggil saya Kak Long. Bagaimanapun, tiada siapapun berani memadankan saya dengan mereka, mungkin segan dengan status saya sebagai penyanyi senior.

“Bersama Hafiz ini pula sebaliknya. Apabila memuatkan gambar bersama dalam laman sosial, peminat mula mendoakan kami, sedangkan kami hanya kawan,” katanya sambil ketawa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 5 Jan 2019
Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Looks Like BLACKPINK Will Be Making Their Hollywood Debut Soon

They just signed with Interscope Records!

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Rebut Peluang, Hefny Sahad Mahu Asah Bakat Lagi

Bagi pengacara Muzik-muzik 33 ini, Hefny mengakui walaupun jadualnya padat dengan penggambaran drama dan pengacaraan, namun beliau mahu menunjukkan keyakinan pihak penerbit terhadapt bakat yang dimilikinya

Hiburan Mon, 23 Sep 2019

“You All Takkan Percaya What Happened’- Aishah Kongsi Cerita Belakang Pentas ABPBH32

Rata-rata peminat Aishah memuji kemerduan suara penyanyi lagenda ini. Masih mantap beb! 

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Sweet! Ucapan Bekas Vokalis Q-Face Untuk Wany Hasrita Tarik Perhatian Netizen

Padan kan dorang ni? Comel jer ucapan Fairuz untuk Wany…Yang penting gambar tu memang WIN!

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

Da’i Farhan Ceraikan Isteri Pertama

Laporan polis telah dibuat oleh ahli keluarga.

Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Hiburan Wed, 6 Mar 2019
Hiburan Thu, 2 Sep 2021

Dapat Sambutan Penonton, OBTV Program Hiburan Socialtainment Tumpu Kisah Viral & Menarik

Sejak mula dilancarkan pada Januari lalu, program hiburan OBTV terbitan REV Media Group (RMG) (sebahagian daripada kumpulan Media Prima) antara yang mendapat sambutan penonton. OBTV adalah sebuah program kapsul hiburan socialtainment berdurasi 5 minit yang […]

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

Penyanyi Rock Naik Angin Dengan Donald Trump?

Penyanyi terkenal ini mendakwa presiden Amerika Syarikat itu telah melanggar undang-undang dengan memainkan lagu mereka.

| Live TV