Hiburan By: SGMS Faida June 3, 2018 @ 8:02am

Mana Ada Bercinta, Kawan Saja…

Penyanyi dangdut terkenal, Amelina menepis gossip cintanya bersama pemuda bernama Hafiz Bahari yang 15 tahun lebih muda daripadanya.

Penyanyi berusia 43 tahun itu memaklumkan dia bertemu pemuda itu ketika mengadakan persembahan di Kuala Kangsar, Perak.

“Hafiz datang menonton persembahan saya. Kebetulan, dia mempunyai urusan kerja di Kuala Kangsar ketika itu.

“Kami kenal dan cepat mesra. Sejak itu, sesekali kami bertanya khabar. Kalau berjumpa pun, kami tidak pernah ‘dating’ berdua, sebaliknya ditemani adik yang juga pengurus saya, Amir Hanafi. Bagaimanapun, tidak sangka pula isu ini menjadi bualan ramai.

“Tidak mungkin disebabkan gosip bercinta kami mahu memutuskan hubungan sebagai seorang kawan. Bagi saya mudah saja. Saya anggap Hafiz hanya kawan. Yang lain, terserah kepadanya.

“Umur saya membataskan segala-galanya. Saya yakin apabila berkawan dengan lelaki muda, saya hanya layak dianggap sebagai kakak,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, kata Amelina, dia menyerahkan apa yang akan terjadi selepas ini kepada kuasa Tuhan.

“Saya tidak berani cakap lepas. Saya tidak mahu kisah 15 tahun dulu berulang lagi.

“Dulu, saya pernah cakap tidak mahu berkahwin dengan suami orang, tetapi akhirnya pilih lelaki sebegitu sebagai teman hidup.

“Apapun, saya hanya mengharapkan doa yang terbaik dan pisang tidak berbuah dua kali dalam hidup ini,” katanya yang kini dilantik sebagai duta IR Signature by Rohaizat yang mengeluarkan wangian The Scent of Queen.

Penyanyi itu berkata, sikap peramah dan mesranya membuatkan lelaki mudah rapat dengannya.

“Saya tidak ambil tahu apa perasaan mereka terhadap saya. Sebenarnya, saya berkawan dengan ramai lelaki muda. Ada antaranya daripada kalangan anggota kelab peminat, sebahagiannya pula sering bekerjasama dengan saya.

“Mereka memanggil saya Kak Long. Bagaimanapun, tiada siapapun berani memadankan saya dengan mereka, mungkin segan dengan status saya sebagai penyanyi senior.

“Bersama Hafiz ini pula sebaliknya. Apabila memuatkan gambar bersama dalam laman sosial, peminat mula mendoakan kami, sedangkan kami hanya kawan,” katanya sambil ketawa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 15 Aug 2019

Cinta Majikan & ‘Intern’…Mampukah Mereka Bersatu?

Akan bahagiakah cinta pertama buat Rose dengan lelaki yang diminatinya, iaitu majikannya sendiri? Saksikan drama romantis Kau Yang Pertama setiap Isnin hingga Jumaat, jam 7.00 malam.

Hiburan Sun, 24 Nov 2019
Events Wed, 10 Apr 2019

Nur’s Capabilities and Success Shows by Taking Home Six Awards at DFKL 2019!

A good quality drama deserves this kind of recognition, congratulations!

Hiburan Sun, 10 Nov 2019
Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Hiburan Thu, 12 Sep 2019
Hiburan Thu, 7 Dec 2017

MIDNIGHT RUNNERS FILEM SKEPTIKAL?

Sebuah Filem Korea yang telah menemui penonton pada 5 Oktober yang lalu menceritakan tentang dua orang pemuda yang ingin meneruskan pengajian ke Universiti Polis Kebangsaan Korea demi mengejar cita-cita mereka. Namun, mereka secara tidak langsung mereka terlibat dalam satu kes jenayah.

Hiburan Fri, 9 Mar 2018

Bapa Elfira minta Sufian Suhaimi Move On

Menurut Ahmad Sabri Ariffin, bekas tunang anaknya itu perlu berhenti mengeluarkan kenyataan bagi menjaga hati semua pihak.

Events Tue, 7 Jan 2020
Hiburan Mon, 18 Mar 2019

Video Lucah Aiman Tino Viral, Syafiq Kyle Tampil Beri Nasihat

Sebelum melakukan perkara yang bercanggah dengan adat, agama fikirlah insan yang tersayang

| Live TV