Events By: Salma Syahbuddin January 29, 2018 @ 10:47am

MARK ADAM TUNJUK TARING DI PENTAS BBB2018

Dengan tema kekeluargaan dan kemasyarakatan, pentas BBB 2018 sekali lagi dihangat kan dengan persembahan lawak para peserta dengan menampilkan idea lawak yang lebih kreatif.

Menampilkan Shuk dan Sharif Zero sebagai peserta yang memulakan persembahan pada minggu ketiga ini, Shuk semestinya menghiburkan. Namun, lawak yang cuba ditampilkan memakan masa yang agak lama untuk di terjemahkan dan tidak begitu padat. Bagaimanapun, juri profesional memuji usaha Shuk kerana, pelakon sampingan yang ramai sedikit sebanyak membantu dalam persembahan Shuk pada minggu ketiga ini. Pilihan lagu sketch yang bersesuaian juga amat menarik perhatian.Walaubagaimana pun, persembahan Shuk kali ini terlalu draggy namun punya content yang menarik.

aksi Shuk dan Sharif Zero semasa membuat persembahan pada minggu ketiga

Persembahan kedua diteruskan lagi dengan menampilkan Ajak dan Vicha sebagai pasangan duo pada minggu ini. Persembahan berkonsepkan santai, mengisahkan tentang seorang Majikan dan pekerjanya yang dilamun cinta.  Namun, mengikut juri profesional persembahan Ajak kali ini agak kurang menyerlah dan menasihatkan beliau agar mempunyai plan B sekiranya idea datang secara last minute. Manakala, menurut komen juri jemputan pula, persembahan Ajak dan Vicha seolah-olah memperlihatkan satu adegan drama dengan jalan cerita lawak yang tidak lengkap. 

Ajak dan Vicha dalam sketsa mereka

Tema kekeluargaan dan kemasyarakatan pada kali ini menampilkan tentang seorang abang yang sanggup berkorban kerana adiknya. Abam dan Ropie sekali lagi menunjukkan keserasian menerusi persembahan mereka pada malam tadi. Menurut Apek, persembahan Abam dan Ropie mengingatkan beliau tentang performance Achey dan Bocil pada minggu pertama tentang feeder and killer. Persembahan Abam juga turut dipuji menerusi pemilihan lagunya yang dianggap sangat bersesuaian setiap minggu. Manakala menurut Farah Nabilah selaku juri jemputan, Persembahan Abam begitu kelakar dan mempunyai storyline yang cukup menarik.

Abam memegang watak sebagai abang kepada Ropie

Peserta yang seterusnya menghangatkan pentas persembahan ialah, Mark Adam. Dengan menampilkan storyline yang cukup bagus, Mark dilihat semakin matang dan berani dalam mempersembahkan idea beliau. Bersikap jujur dengan diri sendiri membuatkan Mark Adam semakin mendapat tempat dihati penonton. Juri profesional juga turut memuji pemilihan Wan Sharmila kerana menurut Apek, walaupun Wan Sharmila bukanlah seorang komedian, namun dia membawakan watak yang cukup baik dan begitu spontaneous. Justeru itulah, Mark dinobatkan sebagai juara mingguan untuk kali ini dengan membawa pulang wang berjumlah RM10k.

Mark Adam dan Wan Sharmila digandingkan pada minggu ketiga ini

Pemilihan isu yang padat dan sarat dengan isu -isu viral, Apek turut menghormati idea yang diangkat oleh Issey dan artis jemputannya iaitu Sabri Yunus. Usaha dan idea Issey dalam mengetengahkan isu yang relevan disertakan dengan komedi bukanlah sesuatu yang muda. Malah, bagi Apek sendiri storyline inilah yang dicari-cari oleh pelawak. Lagu sketch juga sangat sarat dengan intipati mengenai isu terkini. Di samping memartabatkan lagu dikir barat yang diolah dengan begitu baik.

Persembahan Issey begitu mencuri perhatian dengan isu viral yang dikatakan begitu relevan

Good Job! itu antara komen Apek terhadap persembahan Achey yang mengisahkan tentang seorang adik yang sedikit sebanyak melupakan pengorbanan abangnya di kampung. Menurut Apek, storyline yang dipersembahkan oleh Achey dan artis jemputannya, Aiman Tino begitu smooth sesuai dengan tema dan isu yang ditampilkan. Gandingan ini juga dikatakan sangat relevan dan seimbang. Achey juga turut dipuji kerana penonton yang hadir juga dapat merasai aura persembahan beliau. 

Gandingan mantap Achey dan Aiman Tino dalam BBB 2018 Minggu ketiga

So, kepada yang masih belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak -lawak yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Hazama Ubati Rindu Peminat Dengan ‘Tunggu Aku Datang’

Pihak Rocketfuel Entertainment yakin bahawa buah tangan terbaru Hazama ini mampu mengubati rindu para peminatnya yang sudah lama tidak disajikan dengan persembahan muzik yang hebat daripada penyanyi tersebut.

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Muzik Video ‘Mencuba’ Sufian Suhaimi Trending Di Youtube!

Kepada yang sedang #mencuba dalam apa jua perkara, stay strong. I wish you all the best. Everything is gonna be alright!

Hiburan Thu, 11 Jul 2019

Terlampau Obses Sampai Sanggup Tunjuk Tarian Guling, Sherry Al Hadad Mohon Maaf!

Memang betul naik sheikh ni! Tapi Sherry kan dah minta maaf tu!

Hiburan Thu, 7 Jun 2018

Bila Ronaldo Naik Angin…Ini Jadinya!

Cristiano Ronaldo membuat keputusan selepas tidak berpuas hati dengan pengurusan tertinggi yang didakwa mungkir janji mengenai tawaran dalam kontrak baharunya.

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Wow…Tiket Konsert Hujan X Kugiran Masdo Laku Macam Goreng Pisang Panas!

Difahamkan setakat ini, 1000 keping tiket sudah habis dijual. Untuk anda yang belum bepeluang mendapatkan tiket, sila lakukan dalam kadar segera! Pihak penganjur juga akan cuba menambah kapasiti ruangan namun bergantung kepada permintaan tiket.

Hiburan Thu, 5 Sep 2019
Hiburan Sat, 13 Oct 2018

Saya Tidak Mahu Jadi Artis Kalau DiBeri Putar Balik Masa

Mungkinkah Adi sudah merajuk dan berputus asa dengan industri tanah air kita?

Events Fri, 22 Nov 2019
Hiburan Mon, 30 Sep 2019

Anak Jutawan Tapi…

Bagus Harris…sikap begini yang harus kita contohi!

Hiburan Fri, 13 Jul 2018

Comel! Mikayla Delisha Hakim Nama Anak Norman-Memey

Assalammulaikum… Hi, salam Jumaat semua. Papa dan mummy dah bagi kita nama tau. Nama kita kan, dengan izin Allah, nama kita Mikayla Delisha Hakim.

| Live TV