Events By: Salma Syahbuddin January 29, 2018 @ 10:47am

MARK ADAM TUNJUK TARING DI PENTAS BBB2018

Dengan tema kekeluargaan dan kemasyarakatan, pentas BBB 2018 sekali lagi dihangat kan dengan persembahan lawak para peserta dengan menampilkan idea lawak yang lebih kreatif.

Menampilkan Shuk dan Sharif Zero sebagai peserta yang memulakan persembahan pada minggu ketiga ini, Shuk semestinya menghiburkan. Namun, lawak yang cuba ditampilkan memakan masa yang agak lama untuk di terjemahkan dan tidak begitu padat. Bagaimanapun, juri profesional memuji usaha Shuk kerana, pelakon sampingan yang ramai sedikit sebanyak membantu dalam persembahan Shuk pada minggu ketiga ini. Pilihan lagu sketch yang bersesuaian juga amat menarik perhatian.Walaubagaimana pun, persembahan Shuk kali ini terlalu draggy namun punya content yang menarik.

aksi Shuk dan Sharif Zero semasa membuat persembahan pada minggu ketiga

Persembahan kedua diteruskan lagi dengan menampilkan Ajak dan Vicha sebagai pasangan duo pada minggu ini. Persembahan berkonsepkan santai, mengisahkan tentang seorang Majikan dan pekerjanya yang dilamun cinta.  Namun, mengikut juri profesional persembahan Ajak kali ini agak kurang menyerlah dan menasihatkan beliau agar mempunyai plan B sekiranya idea datang secara last minute. Manakala, menurut komen juri jemputan pula, persembahan Ajak dan Vicha seolah-olah memperlihatkan satu adegan drama dengan jalan cerita lawak yang tidak lengkap. 

Ajak dan Vicha dalam sketsa mereka

Tema kekeluargaan dan kemasyarakatan pada kali ini menampilkan tentang seorang abang yang sanggup berkorban kerana adiknya. Abam dan Ropie sekali lagi menunjukkan keserasian menerusi persembahan mereka pada malam tadi. Menurut Apek, persembahan Abam dan Ropie mengingatkan beliau tentang performance Achey dan Bocil pada minggu pertama tentang feeder and killer. Persembahan Abam juga turut dipuji menerusi pemilihan lagunya yang dianggap sangat bersesuaian setiap minggu. Manakala menurut Farah Nabilah selaku juri jemputan, Persembahan Abam begitu kelakar dan mempunyai storyline yang cukup menarik.

Abam memegang watak sebagai abang kepada Ropie

Peserta yang seterusnya menghangatkan pentas persembahan ialah, Mark Adam. Dengan menampilkan storyline yang cukup bagus, Mark dilihat semakin matang dan berani dalam mempersembahkan idea beliau. Bersikap jujur dengan diri sendiri membuatkan Mark Adam semakin mendapat tempat dihati penonton. Juri profesional juga turut memuji pemilihan Wan Sharmila kerana menurut Apek, walaupun Wan Sharmila bukanlah seorang komedian, namun dia membawakan watak yang cukup baik dan begitu spontaneous. Justeru itulah, Mark dinobatkan sebagai juara mingguan untuk kali ini dengan membawa pulang wang berjumlah RM10k.

Mark Adam dan Wan Sharmila digandingkan pada minggu ketiga ini

Pemilihan isu yang padat dan sarat dengan isu -isu viral, Apek turut menghormati idea yang diangkat oleh Issey dan artis jemputannya iaitu Sabri Yunus. Usaha dan idea Issey dalam mengetengahkan isu yang relevan disertakan dengan komedi bukanlah sesuatu yang muda. Malah, bagi Apek sendiri storyline inilah yang dicari-cari oleh pelawak. Lagu sketch juga sangat sarat dengan intipati mengenai isu terkini. Di samping memartabatkan lagu dikir barat yang diolah dengan begitu baik.

Persembahan Issey begitu mencuri perhatian dengan isu viral yang dikatakan begitu relevan

Good Job! itu antara komen Apek terhadap persembahan Achey yang mengisahkan tentang seorang adik yang sedikit sebanyak melupakan pengorbanan abangnya di kampung. Menurut Apek, storyline yang dipersembahkan oleh Achey dan artis jemputannya, Aiman Tino begitu smooth sesuai dengan tema dan isu yang ditampilkan. Gandingan ini juga dikatakan sangat relevan dan seimbang. Achey juga turut dipuji kerana penonton yang hadir juga dapat merasai aura persembahan beliau. 

Gandingan mantap Achey dan Aiman Tino dalam BBB 2018 Minggu ketiga

So, kepada yang masih belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak -lawak yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 May 2019

「大马好女声」林文荪608办售票音乐会

「大马好女声」林文荪608首场个人售票音乐会!明早10时开始售票~

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Rindukan Ustaz Adam Dan Nur? Ini Berita Baik Untuk Anda!

“Utk para peminat drama Nur, officially abam would like to announce NUR2 akan masuk set tak lama lagi,” tulisnya dan ditag nama-nama pelakon dan krew yang terlibat di dalam Nur sebelum ini seperti @aamyrarosli @syafiqkylez @khiriah17 @azhan_rani @jalaludinhassan @fatimahabukar @therajaatiqullah @rienadiana_ @elmymoin_ @mathnirazak7 @kunamuzani dan ramai lagi.

FESYEN Fri, 11 Oct 2019
Events Thu, 31 May 2018

Kempen Terima Kasih Rangkaian Televisyen Media Prima: 5 Acara Padang Paling ‘Awesome’!

uat anda yang tidak mahu melepaskan peluang menyertai pelbagai aktiviti menarik bersama para duta kempen, xtra senaraikan 5 Acara Padang Paling ‘Awesome’ sepanjang Ramadan dan Syawal kali ini!

Events Mon, 26 Feb 2018

Akhirnya Abam Tinggalkan BBB 2018

Abam akhirnya meninggalkan pentas Bintang Bersama Bintang pada minggu yang kelima pada Ahad. Dengan persembahan berkonsepkan kekeluargaan, Abam menampilkan Shaney sebagai artis jemputannya untuk membantu beliau pada kali ini.   Namun, rezeki tidak berpihak kepada […]

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

Roslan Shah Tidak Mahu Panjang Cerita

Tak mahu panjangkan pergaduhannya dengan Ifa Raziah, pelakon dan pengacara Roslan Shah membatalkan sidang media pada Jumaat ini, (12 Januari)

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Selepas Jalil Hamid, Giliran Khiriah ‘Sekolahkan’ Isu Bayaran Pelakon

Selepas pelakon Jalil Hamid meluahkan rasa kecewanya terhadap sesetengah syarikat produksi yang menawarkan bayaran tak masuk akal, kini giliran pelakon Noorkhiriah pula! Khiriah menerusi laman Instagram turut bersetuju dengan status yang ditulis oleh Jalil. “ […]

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

13 Tahun Menunggu, AKHIRNYA Gol & Gincu Vol 2 Ke Layar Perak!

Masih dengan tema persahabatan dan memperkasakan wanita, Umi memberitahu filem ini merupakan suara muda generasi kini!

Hiburan Mon, 4 Nov 2019
Hiburan Thu, 12 Jul 2018

Semoga Selamat Bersalin, Memey…

Memey kini berada di hospital dan dijangka melahirkan bayi ketiganya, hari ini.

| Live TV