Events By: Salma Syahbuddin January 29, 2018 @ 10:47am

MARK ADAM TUNJUK TARING DI PENTAS BBB2018

Dengan tema kekeluargaan dan kemasyarakatan, pentas BBB 2018 sekali lagi dihangat kan dengan persembahan lawak para peserta dengan menampilkan idea lawak yang lebih kreatif.

Menampilkan Shuk dan Sharif Zero sebagai peserta yang memulakan persembahan pada minggu ketiga ini, Shuk semestinya menghiburkan. Namun, lawak yang cuba ditampilkan memakan masa yang agak lama untuk di terjemahkan dan tidak begitu padat. Bagaimanapun, juri profesional memuji usaha Shuk kerana, pelakon sampingan yang ramai sedikit sebanyak membantu dalam persembahan Shuk pada minggu ketiga ini. Pilihan lagu sketch yang bersesuaian juga amat menarik perhatian.Walaubagaimana pun, persembahan Shuk kali ini terlalu draggy namun punya content yang menarik.

aksi Shuk dan Sharif Zero semasa membuat persembahan pada minggu ketiga

Persembahan kedua diteruskan lagi dengan menampilkan Ajak dan Vicha sebagai pasangan duo pada minggu ini. Persembahan berkonsepkan santai, mengisahkan tentang seorang Majikan dan pekerjanya yang dilamun cinta.  Namun, mengikut juri profesional persembahan Ajak kali ini agak kurang menyerlah dan menasihatkan beliau agar mempunyai plan B sekiranya idea datang secara last minute. Manakala, menurut komen juri jemputan pula, persembahan Ajak dan Vicha seolah-olah memperlihatkan satu adegan drama dengan jalan cerita lawak yang tidak lengkap. 

Ajak dan Vicha dalam sketsa mereka

Tema kekeluargaan dan kemasyarakatan pada kali ini menampilkan tentang seorang abang yang sanggup berkorban kerana adiknya. Abam dan Ropie sekali lagi menunjukkan keserasian menerusi persembahan mereka pada malam tadi. Menurut Apek, persembahan Abam dan Ropie mengingatkan beliau tentang performance Achey dan Bocil pada minggu pertama tentang feeder and killer. Persembahan Abam juga turut dipuji menerusi pemilihan lagunya yang dianggap sangat bersesuaian setiap minggu. Manakala menurut Farah Nabilah selaku juri jemputan, Persembahan Abam begitu kelakar dan mempunyai storyline yang cukup menarik.

Abam memegang watak sebagai abang kepada Ropie

Peserta yang seterusnya menghangatkan pentas persembahan ialah, Mark Adam. Dengan menampilkan storyline yang cukup bagus, Mark dilihat semakin matang dan berani dalam mempersembahkan idea beliau. Bersikap jujur dengan diri sendiri membuatkan Mark Adam semakin mendapat tempat dihati penonton. Juri profesional juga turut memuji pemilihan Wan Sharmila kerana menurut Apek, walaupun Wan Sharmila bukanlah seorang komedian, namun dia membawakan watak yang cukup baik dan begitu spontaneous. Justeru itulah, Mark dinobatkan sebagai juara mingguan untuk kali ini dengan membawa pulang wang berjumlah RM10k.

Mark Adam dan Wan Sharmila digandingkan pada minggu ketiga ini

Pemilihan isu yang padat dan sarat dengan isu -isu viral, Apek turut menghormati idea yang diangkat oleh Issey dan artis jemputannya iaitu Sabri Yunus. Usaha dan idea Issey dalam mengetengahkan isu yang relevan disertakan dengan komedi bukanlah sesuatu yang muda. Malah, bagi Apek sendiri storyline inilah yang dicari-cari oleh pelawak. Lagu sketch juga sangat sarat dengan intipati mengenai isu terkini. Di samping memartabatkan lagu dikir barat yang diolah dengan begitu baik.

Persembahan Issey begitu mencuri perhatian dengan isu viral yang dikatakan begitu relevan

Good Job! itu antara komen Apek terhadap persembahan Achey yang mengisahkan tentang seorang adik yang sedikit sebanyak melupakan pengorbanan abangnya di kampung. Menurut Apek, storyline yang dipersembahkan oleh Achey dan artis jemputannya, Aiman Tino begitu smooth sesuai dengan tema dan isu yang ditampilkan. Gandingan ini juga dikatakan sangat relevan dan seimbang. Achey juga turut dipuji kerana penonton yang hadir juga dapat merasai aura persembahan beliau. 

Gandingan mantap Achey dan Aiman Tino dalam BBB 2018 Minggu ketiga

So, kepada yang masih belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak -lawak yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Jan 2020
Hiburan Wed, 12 Sep 2018

四人飙唱《不曾告别》摇滚版!潘越云、齐豫、娃娃和郑怡「云顶开战」

华语乐坛跨时代的「仙级」女歌手齐豫、潘越云、郑怡和娃娃(金智娟)将于11月10日(星期六)在云顶云星剧场首度同台开唱!

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

13 Tahun Menunggu, AKHIRNYA Gol & Gincu Vol 2 Ke Layar Perak!

Masih dengan tema persahabatan dan memperkasakan wanita, Umi memberitahu filem ini merupakan suara muda generasi kini!

Hiburan Fri, 10 May 2019

Hafiz Hamidun ‘Sihat’ Sebab Dah Jumpa Pengganti?

Akui Hafiz, dia kini dalam proses memilih. Wow siapa agaknya wanita bertuah tu?

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Akaun IG Johan As’ari ‘Hilang’

Siapa punya kerja lah godam akaun IG Johan ni?

Hiburan Tue, 12 Nov 2019

Azhar Amir Mahu Dapatkan ‘Restu’ Tun Mahathir

Siapa yang tak gementar apabila dipilih membawa watak epik negarawan Malaysia iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad? Begitulah perasaan pelakon Azhar Amir apabila dipilih membawa watak utama sebagai Tun M dalam Filem Mahathir: The Journey arahan […]

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

AZWAN KOMBOS PILIH HARUM DALIA

Bagi pasangan Azwan Kombos dan Ezzaty Abdullah, apa pun nama yang akan diberikan kepada bayi sulung mereka itu sudah semestinya mempunyai maksud yang baik-baik.

Hiburan Wed, 27 Feb 2019

「天生歌姬」A-Lin 720唱响云顶!门票3月5日开售

「天生歌姬」A-Lin 7月20日唱响云顶!门票将于3月5日公开发售。

Drama Mon, 17 Feb 2020
Hiburan Thu, 13 Feb 2020

| Live TV