Events By: Salma Syahbuddin January 29, 2018 @ 10:47am

MARK ADAM TUNJUK TARING DI PENTAS BBB2018

Dengan tema kekeluargaan dan kemasyarakatan, pentas BBB 2018 sekali lagi dihangat kan dengan persembahan lawak para peserta dengan menampilkan idea lawak yang lebih kreatif.

Menampilkan Shuk dan Sharif Zero sebagai peserta yang memulakan persembahan pada minggu ketiga ini, Shuk semestinya menghiburkan. Namun, lawak yang cuba ditampilkan memakan masa yang agak lama untuk di terjemahkan dan tidak begitu padat. Bagaimanapun, juri profesional memuji usaha Shuk kerana, pelakon sampingan yang ramai sedikit sebanyak membantu dalam persembahan Shuk pada minggu ketiga ini. Pilihan lagu sketch yang bersesuaian juga amat menarik perhatian.Walaubagaimana pun, persembahan Shuk kali ini terlalu draggy namun punya content yang menarik.

aksi Shuk dan Sharif Zero semasa membuat persembahan pada minggu ketiga

Persembahan kedua diteruskan lagi dengan menampilkan Ajak dan Vicha sebagai pasangan duo pada minggu ini. Persembahan berkonsepkan santai, mengisahkan tentang seorang Majikan dan pekerjanya yang dilamun cinta.  Namun, mengikut juri profesional persembahan Ajak kali ini agak kurang menyerlah dan menasihatkan beliau agar mempunyai plan B sekiranya idea datang secara last minute. Manakala, menurut komen juri jemputan pula, persembahan Ajak dan Vicha seolah-olah memperlihatkan satu adegan drama dengan jalan cerita lawak yang tidak lengkap. 

Ajak dan Vicha dalam sketsa mereka

Tema kekeluargaan dan kemasyarakatan pada kali ini menampilkan tentang seorang abang yang sanggup berkorban kerana adiknya. Abam dan Ropie sekali lagi menunjukkan keserasian menerusi persembahan mereka pada malam tadi. Menurut Apek, persembahan Abam dan Ropie mengingatkan beliau tentang performance Achey dan Bocil pada minggu pertama tentang feeder and killer. Persembahan Abam juga turut dipuji menerusi pemilihan lagunya yang dianggap sangat bersesuaian setiap minggu. Manakala menurut Farah Nabilah selaku juri jemputan, Persembahan Abam begitu kelakar dan mempunyai storyline yang cukup menarik.

Abam memegang watak sebagai abang kepada Ropie

Peserta yang seterusnya menghangatkan pentas persembahan ialah, Mark Adam. Dengan menampilkan storyline yang cukup bagus, Mark dilihat semakin matang dan berani dalam mempersembahkan idea beliau. Bersikap jujur dengan diri sendiri membuatkan Mark Adam semakin mendapat tempat dihati penonton. Juri profesional juga turut memuji pemilihan Wan Sharmila kerana menurut Apek, walaupun Wan Sharmila bukanlah seorang komedian, namun dia membawakan watak yang cukup baik dan begitu spontaneous. Justeru itulah, Mark dinobatkan sebagai juara mingguan untuk kali ini dengan membawa pulang wang berjumlah RM10k.

Mark Adam dan Wan Sharmila digandingkan pada minggu ketiga ini

Pemilihan isu yang padat dan sarat dengan isu -isu viral, Apek turut menghormati idea yang diangkat oleh Issey dan artis jemputannya iaitu Sabri Yunus. Usaha dan idea Issey dalam mengetengahkan isu yang relevan disertakan dengan komedi bukanlah sesuatu yang muda. Malah, bagi Apek sendiri storyline inilah yang dicari-cari oleh pelawak. Lagu sketch juga sangat sarat dengan intipati mengenai isu terkini. Di samping memartabatkan lagu dikir barat yang diolah dengan begitu baik.

Persembahan Issey begitu mencuri perhatian dengan isu viral yang dikatakan begitu relevan

Good Job! itu antara komen Apek terhadap persembahan Achey yang mengisahkan tentang seorang adik yang sedikit sebanyak melupakan pengorbanan abangnya di kampung. Menurut Apek, storyline yang dipersembahkan oleh Achey dan artis jemputannya, Aiman Tino begitu smooth sesuai dengan tema dan isu yang ditampilkan. Gandingan ini juga dikatakan sangat relevan dan seimbang. Achey juga turut dipuji kerana penonton yang hadir juga dapat merasai aura persembahan beliau. 

Gandingan mantap Achey dan Aiman Tino dalam BBB 2018 Minggu ketiga

So, kepada yang masih belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak -lawak yang semestinya membuatkan hari Ahad anda dipenuhi dengan gelak ketawa pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami hanya di xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 31 May 2018

Mana Ada Gaduh, Hubungan Kami Okay

Sejujurnya saya tidak tahu apa-apa. Saya tidak tahu pun Janna ada bercakap mengenai perkara itu. Saya tak tahu sama ada perlu terasa atau tidak. Saya rasa tidak, kerana hubungan kami okay sahaja…

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

SALAH KE CHE TA PEGANG MIC?

Saya betul- betul nervous bila fikir nak menyanyi

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Sat, 14 Dec 2019

Anak Nora Meninggal Dunia

Alif Johan sebelum ini pernah tersenarai antara 20 protege program realiti Mentor Milenia 2019 di TV3.

Hiburan Fri, 20 Apr 2018

Hanna Delisha Hanya Rakan Sekerja, Syafiq Kyle Masih Solo!

Artis atau orang biasa, bagi saya masing-masing ada kelebihan. Saya tidak mahu bongkak cakap menolak jodoh dalam kalangan artis atau bukan. Sebab kita tidak tahu jodoh dengan siapa. Betul tu Syafiq, sabar dulu ya!

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

《声音猎人》词曲创作分享!资深音乐人彭学斌「传授」创作秘笈

《声音猎人》词曲创作分享!资深音乐人彭学斌大方「传授」创作秘笈,无私分享如何将作品与他人有所区别。

Hiburan Tue, 25 Sep 2018

Rindu Zaman Kanak-Kanak, Khadijah Ibrahim Mula Bisnes Sarapan Ala Singapura

Saya seorang yang sangat mementingkan sarapan. Pengambilan makanan berat pada waktu pagi adalah rutin wajib yang saya amalkan sejak dulu lagi.

Hiburan Wed, 20 Nov 2019

Funky Fresh Studios Dan JD Sports Malaysia Bergabung Tenaga Anjur Junior Dance Camp 2019

Anak anda minat tarian hip hop? Ini masanya untuk belajar dengan profesional pada musim cuti sekolah ini!

Hiburan Wed, 14 Nov 2018

王心凌新专辑「粉爱妮」向甜蜜致敬的经典款

Cyndi王心凌即将在12月推出第12张专辑!日前她个人IG出现一款「粉爱妮」IG九宫格,可说是向甜蜜致敬的经典款。

| Live TV