Hiburan By: SGMS Faida May 14, 2018 @ 2:51am

Meriah! Tahniah Pemenang DFKL 2018

Dekatkan Jarak Kita yang diterbitkan JS Pictures Sdn Bhd diangkat sebagai Drama Pilihan menerusi anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2018 (DFKL 2018) yang disiarkan secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), malam Ahad.

Pengarah Pilihan pula dimenangi pengarah drama Titian Cinta, Heykal Hanifah.

Heykal menafikan populariti pelakon utamanya, Zul Ariffin menjadi satu-satunya faktor yang mengangkat drama arahannya itu menjadi fenomena.

“Percubaan menyatukan pelakon popular dan pelakon baharu nampaknya berhasil kerana drama ini mengembalikan semula fenomena drama Melayu.

“Kemenangan saya ini adalah berlandaskan kepada kerjasama semua pihak yang terlibat dalam Titian Cinta. Semua main peranan masing-masing dalam drama ini,” katanya.

Anugerah yang sudah memasuki tahun kelima itu turut menobatkan Zul Ariffin dan Janna Nick sebagai Aktor dan Aktres Pilihan.

Manakala, gandingan serasi Syafiq Kyle dan Ayda Jebat menerusi Dekatkan Jarak Kita membuatkan mereka berjaya meraih trofi Pasangan Pilihan.

Bertemakan Pop Art, DFKL 2018 dihoskan oleh Ajak Shiro dan Nabila Huda.

Anugerah ini turut dihiburkan dengan persembahan dari Ernie Zakri, Syamel, Azlan Typewriter, Ismail Izzani, Haqiem Rusli, Janna Nick dan Ayda Jebat.

Kesemua pemenang ditentukan menerusi undian penonton melalui laman web www.dfkl.com.my yang dibuka sejak Februari lalu. Tahniah sekali lagi daripada xtra.com.my! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 11 Aug 2018

Ehem…Ayda Jebat Tengah Cari Tarikh Sesuai?

Kalau kita lihat, ramai penyanyi baru yang keluar dengan lagu-lagu popular. Saya tak mahu overshadow. Beri ruang dan peluang kepada lagu lain dulu.

Hiburan Wed, 14 Aug 2019

‘Masih Ada’ Bukti Ewal, Akma Abdullah Belum Mengaku Kalah

Ewal & Akma tak bimbang penerimaan peminat!

Hiburan Tue, 15 May 2018

Rumit! Armin Pasang Syarat Untuk Cerai

Saya bersetuju untuk bercerai dengan baik tetapi dengan syarat saya dibenarkan untuk bertemu anak-anak saya…

Hiburan Wed, 3 Oct 2018

Whoah! Akhirnya Janna Nick Buka Mulut Tentang Ucapan Berbayar

Dah lama saya impi untuk memulakan projek ini di mana wang kutipan disalurkan kepada mereka yang memerlukan. Terbaiklah Janna, semoga Allah SWT permudahkan segala usaha kamu dik!

Events Wed, 27 Jun 2018

” Single, But Not Available!” – Fasha Sandha Perjelas Video Peluk Cium Aidil

Fasha mengakui sedang bahagia dengan kehidupannya sekarang tetapi masih belum mahu memikirkan soal perkahwinan kerana mahu terus fokus terhadap kerjaya seninya

Hiburan Tue, 23 Jan 2018

ORANG KETIGA PUNCA SUFIAN – ELFIRA TAK JADI KAHWIN?

Apapun, Sufian mengharapkan agar peminat sentiasa mendoakan yang terbaik buat hubungannya bersama El

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Chacha Maembong Mengaku Dirinya Memang Liar!

Chacha berharap peminatnya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kerjaya dan hidupnya. Walaupun sering dikecam, Chacha juga bersyukur kerana peminat masih menerimanya dalam dunia hiburan tanah air. Tanpa peminat, Chacha takkan mampu pergi sejauh ini.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

‘Kami ‘Okay’ Je…’- Fitri Haris

Hubungan kami berdasarkan profesional, itu saja…

Events Thu, 14 Mar 2019

Atasi Masalah Gusi Dengan Cara “Gumbatte” Bersama Aeril dan Wawa!

Nafas berbau, gigi rapuh, gusi berdarah dan sebagainya antara masalah utama yang sering dihadapi oleh ramai orang. Tapi, sekarang korang tak perlu lagi risau ada caranya untuk mengatasi masalah gusi iaitu melalui “Gumbatte”.

Fab Foodies! Fri, 6 Apr 2018

Rendang Ayam Disuruh Goreng Rangup? Chef Wan Selar Juri MasterChef UK

Sementera itu, Zaleha menerusi laman Instagramnya mengaku terkilan dan kecewa kerana tersingkir namun dia tetap yakin dan mempertahankan caranya memasak! Bagus, semangat itu yang kita perlukan.

| Live TV