Hiburan By: SGMS Faida May 14, 2018 @ 2:51am

Meriah! Tahniah Pemenang DFKL 2018

Dekatkan Jarak Kita yang diterbitkan JS Pictures Sdn Bhd diangkat sebagai Drama Pilihan menerusi anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2018 (DFKL 2018) yang disiarkan secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), malam Ahad.

Pengarah Pilihan pula dimenangi pengarah drama Titian Cinta, Heykal Hanifah.

Heykal menafikan populariti pelakon utamanya, Zul Ariffin menjadi satu-satunya faktor yang mengangkat drama arahannya itu menjadi fenomena.

“Percubaan menyatukan pelakon popular dan pelakon baharu nampaknya berhasil kerana drama ini mengembalikan semula fenomena drama Melayu.

“Kemenangan saya ini adalah berlandaskan kepada kerjasama semua pihak yang terlibat dalam Titian Cinta. Semua main peranan masing-masing dalam drama ini,” katanya.

Anugerah yang sudah memasuki tahun kelima itu turut menobatkan Zul Ariffin dan Janna Nick sebagai Aktor dan Aktres Pilihan.

Manakala, gandingan serasi Syafiq Kyle dan Ayda Jebat menerusi Dekatkan Jarak Kita membuatkan mereka berjaya meraih trofi Pasangan Pilihan.

Bertemakan Pop Art, DFKL 2018 dihoskan oleh Ajak Shiro dan Nabila Huda.

Anugerah ini turut dihiburkan dengan persembahan dari Ernie Zakri, Syamel, Azlan Typewriter, Ismail Izzani, Haqiem Rusli, Janna Nick dan Ayda Jebat.

Kesemua pemenang ditentukan menerusi undian penonton melalui laman web www.dfkl.com.my yang dibuka sejak Februari lalu. Tahniah sekali lagi daripada xtra.com.my! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Jun 2019

Terima Kasih, Lee Chong Wei!

Selepas 19 tahun bergiat aktif dalam sukan badminton negara, jaguh badminton Datuk Lee Chong Wei mengumumkan persaraannya, sebentar tadi.

Hiburan Sun, 24 Nov 2019

Muka Sweet Tapi Fify Azmi Suka Gaduh?

Dah tengok Wira ke belum??

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Sportingnya Aeril Zafrel Jadi Model Mascara

Suami menjadi model untuk kosmetik and produk tu pula mascara, so macam mana rupanya

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

RM100K Milik Mark Adam?

Mark Adam berjaya dinobatkan sebagai Juara BBB 2018 dengan membawa pulang wang tunai berjumlah RM100K

Hiburan Thu, 24 May 2018

Kenapa Zizi Kirana Digelar Bodoh Dan Munafik?

Namun, beliau nampaknya tidak mudah melatah apabila Zizi sendiri memohon agar mendoakan yang baik-baik buat dirinya danmeinta agar netizen berhenti menggelar dirinya munafik.

TECH Tue, 13 Nov 2018

Tips Memilih Portable Hard Disk yang Tahan Lasak, Berkualiti dan Menjimatkan Wang Anda

Penggunaan ‘hard disk’ amat terkenal pada abad ini. Banyak perkara yang perlu anda ketahui jika anda ingin membeli ‘hard disk’.

Hiburan Fri, 23 Feb 2018

GERENTI ‘PECAH PERUT’, DRAMA SUAMIKU MAT PIUN BUKAN KOMEDI SYOK SENDIRI

Agak-agaknya bolehkah Pojie dan Nieza melepasi semua dugaan yang datang kepada mereka? Dapatkah Nieza menjalani kehidupan serba sederhana yang baru sahaja bermula?

Hiburan Sat, 28 Dec 2019

纪念已故恩师姚莉!杨伟汉暌违六年重踏舞台

杨伟汉暌违六年重踏舞台!纪念已故恩师姚莉,音乐剧《姚莉音乐+剧》将于2020年2月在吉隆坡二度公演。

Hiburan Mon, 24 Sep 2018

| Live TV