Featured By: Salma Syahbuddin December 2, 2022 @ 8:24pm

Mizz Nina Titip Doa Penuh Cinta Buat Musa, Mohon Anak Jadi Cahaya Buat Seluruh Ummah

Aktivis kemanusian popular, Shazrina Azman atau nama sebenarnya, Mizz Nina dilihat berkongsi ucapan sempena sambutan kelahiran anaknya, Musa menerusi hantaran terkini di Instagram miliknya.

Perkongsian yang sangat menyentuh hati ramai itu ditulis dengan kapsyen yang sangat panjang di ruangan hantaran berkenaan.

Menurut Mizz Nina, dia berharap dan berdoa agar Musa sentiasa berada di bawah naungan dan lindungan Allah selain memohon agar anaknya dikurniakan dengan ilmu dan hikmah serta kesabaran yang tinggi sebagai seorang muslim.

“To my sayang, Musa. Hari ini awak genap usia setahun, Alhamdulillah.

“Saya bersyukur kerana awak hadir dalam hidup saya dan awak adalah benar-benar hadiah dan amanah yang saya harap saya dapat jaga dengan cara yang terbaik.

“Ya Rabb, aku serahkan dia kepada-Mu, pilihlah dia untuk selalu berada bawah naungan-Mu, perlindungan, petunjuk, rahmat dan keampunan-Mu. Rahmatilah dia dengan ilmu dan hikmah, kemanusiaan, kesabaran, pekerti yang baik, kesihatan, rakan-rakan dan guru soleh,” tulisnya.

Sementara itu, Mizz Nina menitipkan doa agar anaknya itu sentiasa mengikuti ajaran agama al-Quran supaya kekal menjadi panduan dalam apa jua yang dilakukan kelak.

“Kurniakan tarbiyah yang baik, bantulah dia membesar dan belajar daripada kesilapan dan kegagalannya. Dan paling penting, semoga dia meninggalkan legasi yang kuat dan menjadi cahaya buat seluruh ummah,” katanya.

Malah, bekas isteri kepada Noh Hujan itu juga berkongsi sepotong hadis sahih dari Abu Dawud berkenaan doa bagi meminta pertolongan perlindungan.

“Aku memohon perlindungan untukmu dengan kalimah-kalimah Allah yang Maha Sempurna dari setiap syaitan, binatang dan mata yang tercela,” tulisnya.

 

Untuk rekod, Musa merupakan anak angkat kepada pasangan Mizz Nina dan Noh Salleh sejak Januari lalu selepas 11 tahun berusaha untuk mendapatkan zuriat.

Bagaimanapun selepas lapan bulan mengambil Musa, pasangan ini akhirnya mengambil keputusan untuk berpisah pada Ogos lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Oct 2020
Trending Thu, 4 Aug 2022

[VIDEO] “Puteri Roh Meresap” – Che Ta Risau Takhta Ratu ‘Dirampas’ Anak Perempuannya?

Wah nampaknya puteri sulung Che Ta bakal ganti takhta ibunya!

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

年少915合体!亮相山脚下男孩演唱会

「大叔男团」山脚下男孩25周年《都有你在》演唱会剩下不到一个月就要举办!大马80后集体回忆的本地组合「年少」方泂镔和黄启铭也首肯当特别嘉宾,让山脚下男孩感动大呼:「兄弟真够义气!」

Trending Thu, 11 Jul 2019

Netflix Subscribers are Freaking Out because of a Hoax Roaming Around Twitter!

This could be just a hoax but Twitter users shared way too many experiences that this could actually be true!

Featured Thu, 5 Aug 2021

Wujudkan 320,000 Peluang Kerja – Menteri Kewangan

Menurut Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz, kerajaan menerusi inisiatif Majlis Pekerjaan Negara sudah berjaya membantu mewujudkan 320,000 peluang pekerjaan setakat ini. Beliau berkata, majlis itu ditubuhkan dengan sasaran mewujudkan 500,000 pekerjaan dan

Trending Wed, 9 Oct 2019
Hiburan Wed, 17 Apr 2019

汇集「金视奖」精英!时代剧《守百年之约》513隆重启播

时代剧《守百年之约》一部汇集了历届「金视奖」精英的重头巨作!

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Dah Lama Berehat, Pelakon Cilik Ini Dah Mula Bekerja

Menurut ibunya, Norashikin Mohd Aziz memaklumkan anaknya cukup teruja untuk kembali berlakon di mana kesihatan kanak-kanak itu beransur pulih.

Featured Mon, 12 Sep 2022

[VIDEO] “Ini Yang Ditunggu!” – Netizen Teruja Anna Jobling Tersasul Panggil Meerqeen ‘B’

Tepi sikit, pasangan bahagia nak lalu ni hehe 🤪 Bersemut timeline min semalam tengok MeerNa dekat Terpaling Juara! 🥰🥰

| Live TV